China te Maken van RFID-Chips Verplicht in Auto ‘ s, Dus de Overheid Kan de Track Burgers op de Weg

36

Foto: Getty

De Chinese overheid, in zijn voortdurende streven naar het creëren van de dystopische politie staat gedroomd in vele science-fiction verhaal, is naar verluidt het klaarmaken van een nieuwe wagen identificatie systeem dat in staat zullen zijn om het toezicht op de beweging van burgers.

De Wall Street Journal gemeld op het systeem, die zal beginnen uit te rollen op 1 juli van dit jaar. Auto ‘s die in het land zal worden versierd met radio-frequency identification (RFID) chips die de regering zal gebruiken om bij te houden stuurprogramma’ s in het hele land. Compliance optioneel voor het eerste jaar, maar verplicht voor nieuwe voertuigen vanaf 2019.

Het systeem zal in het teken van een flinke uitbreiding van China ‘ s al een enorme surveillance state, die de regering lijkt het de bedoeling op controle elk aspect van het leven van de burgers. De natie van de agentschappen van de wetshandhaving al bezaaid steden met bewakingscamera ‘ s in zowel de particuliere en de openbare ruimten en het eerder dit jaar deelden hun intentie om ze te combineren in een enkel netwerk, genaamd “Scherpe Ogen,” dat zal worden gekoppeld aan de gezichtsherkenning technologie en kunstmatige intelligentie in staat om het bijhouden en het overleven van individuen.

China maakt reeds gebruik van een vergelijkbare technologie, voornamelijk met het doel van shaming burgers voor lichte overtredingen. Lokale overheden hebben bepleisterd grote Tv ‘ s in openbare plaatsen te laten zien van het gezicht van jaywalkers en verlegenheid mensen die onbetaalde schulden. Politie ook gebruikt gezichtsherkenning ID verdachte criminelen, inclusief de instantie waar ze waren naar verluidt in staat om te kiezen uit het gezicht van een man wilde op een concert van 50.000 mensen.

Auto ‘ s zou gewoon nog een gegevenspunt in de steeds meer gedetailleerde kaart van de burger gedrag die de overheid kan maken, maar het is zeker een belangrijke. Volgens de Wall Street Journal, China is ‘ s werelds grootste automotive markt, de verkoop van bijna 30 miljoen voertuigen per jaar. Door te eisen dat de RFID-chips worden bevestigd aan de voorruit van de voertuigen, het land kan het snel toevoegen van nieuwe informatie over de burgers als de nieuwe, tracker uitgeruste auto ‘ s hun weg op de wegen.

RFID-chips in auto ‘ s zijn niet bepaald nieuw, noch hebben zij het despotisch; ze worden vaak gebruikt in commerciële vloot van voertuigen en voor geautomatiseerde betaling op de tolwegen in de VS en elders. Chinese ambtenaren zweer het systeem is bedoeld om de openbare veiligheid en het verminderen van de congestie van het verkeer, maar veel mensen hebben hun twijfels, per WSJ:

“Het gebeurt allemaal in de achtergrond van dit mooie autoritaire regering,” zei Ben Groen, een fellow aan de Harvard Universiteit, Berkman Klein Center for Internet and Society die onderzoekt het gebruik van gegevens en technologie door de stedelijke overheden. “Het is echt moeilijk voor te stellen dat het belangrijkste gebruik is het niet de handhaving van de wet toezicht en andere vormen van sociale controle.”

“Het is een soort van als een ander gereedschap in de toolbox voor massa-toezicht,” zei Maya ‘s Wang, China, onderzoeker bij Human Rights Watch, die studies van China’ s surveillance programma ‘ s. “Om te kunnen bijhouden voertuigen zou zeker toe te voegen aanzienlijke locatie-informatie voor de keten van data punten die ze al hebben.”

Het systeem zal niet geven de overheid een up-to-de-tweede locatie van de burgers, maar het zal China ‘ s Ministerie van Openbare Veiligheid met regelmatige updates als mensen langs wegen en stopt uitgerust met apparaten lezen. Die informatie—met inbegrip van de nummerplaat, het merk, het model en de kleur zal worden overgedragen aan het agentschap, die ze kunnen gebruiken als ze willen (lees: het volgen van mensen).

[Wall Street Journal]