Astronomer fundet ud af, hvordan mange af de galakser vores mælkevej

33

Motion analyse af flere grupper af stjerner i halo af mælkevejen af et hold af astronomer fra Groningen Universitet (Holland), tyder på, at vores Galakse tidligere har oplevet mindst fem små, og en stor-skala clash. Resultaterne af undersøgelsen præsenteres i tidsskriftet Astrophysical Journal Letters.

Arbejdet er baseret på, at den anden udgave af ESA ‘ s satellit “Gaia”, der gav det astronomiske samfund med præcise oplysninger om position og bevægelse af millioner af stjerner.

“Vores mål er at forstå, hvordan udviklet sig i mælkevejen. Den generelt accepterede mekanisme for udviklingen af galakser er fusioner af mindre strukturer, der former et større hjem. Men det største problem er størrelsen af de primære komponenter: fusionerer mange små eller få store galakser? Og da de fleste stjerner i halo af mælkevejen er anses for at være resterne af sådanne begivenheder, mine kolleger og jeg har fokuseret på disse objekter”, – siger Helmer Koppelman, ledende forfatter af undersøgelsen.

I første omgang har forskerne identificeret oplysninger om de stjerner, der ligger i en afstand af 3000 lysår fra Solen, fordi de “Gaia” har samlet de mest præcise oplysninger om position og bevægelse. Så de er filtreret ud af stjernerne fra disk af mælkevejen, der bevæger sig rundt om centrum af vores Galakse. Som et resultat, har astronomer været en gruppe på omkring 6000 af de stjerner, der er bosat i den ring.

Beregning af deres bane, Helmer Koppelman og hans team var i stand til at identificere grupper af stjerner med en fælles oprindelse.

“Vi har fundet fem små klynger, som, efter vores mening, er resterne af fem arrangementer af fusionen. Hertil kommer, at vi var i stand til at identificere en stor klynge med en retrograd bevægelse i forhold til den disk, af mælkevejen. Dette indikerer, at fusionere med et stort galaxy i fortiden, som, vi mener, har ændret strukturen i vores Galakse. Som et resultat, vi kan sige, at mælkevejen blev dannet af en stor og flere små fusioner,” forklarer Helmer Koppelman.

Nu har astronomer har planer om at udforske de stjerner, der er beliggende i en afstand af over 3000 lysår fra Solen til at bringe flere deltagere af de identificerede strømme. Sammen med modellering udviklingen af galakser, der er erhvervet data bør give spændende nye hypoteser for udvikling af mælkevejen.

Astronomer fundet ud af, hvordan mange af de galakser vores mælkevej
Nikolai Khizhnyak