Amazon lanserer sine angrep på sport dekning med tennis på Queen ‘ s

62

• Feber-Tre Mesterskap vist på Amazon Prime Video

• US Open, ATP Tour og Premier League vil også bli vist

Ons 13 Jun 2018 14.18 BST

Sist endret på Ons 13 Jun 2018 22.00 norsk tid

The Aegon Championships at Queen’s Club have been rebranded the Fever-Tree Championships and boast the strongest ever field for day one of Amazon’s move into sports coverage on Monday.

Aegon Championships på Queen ‘s Club har blitt gjort Feber-Tre Mesterskap, og har den sterkeste noensinne feltet for Amazon’ s store dag på mandag.
Foto: Patrik Lundin/Getty Images for LTA

Sky ‘ s beslutning om å gå bort fra tennis til neste sommer, etter flere år som dekker alt fra salat dager av Tim Henman til fremveksten av Andy Murray, som har etterlatt et tomrom i markedet som Amazon Prime Video lovet på onsdag for å fylle ved å jage et yngre publikum tatt opp i live-streaming generasjon.

Mens Wimbledon ser sikker på BBC i overskuelig fremtid, Prime begynner sin jakt på en yngre valgkrets ved Queen ‘ s Club på mandag, når Feber-Tre Mesterskap komme i gang.

Hva som ble omtalt som den turneringen sterkeste noensinne feltet ble forsterket med tillegg på tirsdag av Novak Djokovic – med et sted venstre åpner fortsatt for retur av Andy Murray. Rafael Nadal også først inn, men trakk seg ut på onsdag for å gjenopprette fra hans anstrengelser på French Open.

Mens reise fra TV-abonnement til utallige plattformer for nettbrett, smarttelefoner og andre gadgets er ikke en stor en, Amazon Prime kommer til markedet med en frisk tilnærming håper det vil hoover opp fans som for lenge siden funnet alternativer til tradisjonell mainstream utsalgssteder.

Ikke før hadde Amazon Prime revet 20 Premier League fotballkamper bort fra Sky og BT-Sport denne måneden enn det slått sin oppmerksomhet til starten av sin tennis dekning. Queen ‘ s neste uke vil være testing bakken, og er en del av en separat avtale til en rammet i 2017 for å vise 38 ATP World Tour hendelser i fem år fra neste sesong, som inkluderer alle Mestere hendelser, og 12 hver av de 500 og 250 turneringer, samt NextGen-finalen. £30m tilbyr avtalt i April for å vise OSS Åpne i August var en annen kupp for Amazon Prime.

Det tok flere måneder å forsegle fotball tilbyr, ikke fullt så lenge tennis, som Jay Marine, vice-president of Prime Video, sa i London på onsdag. “Sport rettigheter er super komplisert,” sa han. “Det er ikke som du kan bestemme på noe og si:” Dette er hva vi kommer til å gjøre.’ Det hele avhenger av hva som er tilgjengelig og selvfølgelig pris. Men vi var super fornøyd med hva vi fikk. Jeg tror vi kommer til å lære mye, for å se hvordan kundene reagerer på det.”

Logg deg opp til Oppsummering, vår ukentlige e-post om redaktørens plukker.

Marine sa tennis appellerte som den perfekte sport å tilføre verdi til Amazon Prime samlede produktet. “Tennis er en veldig stor sport, og har en stor fanskare. Folk allerede bryr seg om tennis. De elsker det. Vi ønsker å bidra til å vokse som publikum, spesielt med de yngre demografisk, som er vant til streaming. Kundene er opptatt, og det er så mange valg der ute, og kjemper om oppmerksomhet.

“Jeg har fortsatt minner fra Jimmy Connors, natt gang i US Open, og publikum gal. Vi har alle disse øyeblikkene – som Boris Becker [vinne Wimbledon som tenåring]. De er unike øyeblikk som bare sport kan levere.”

Som for embellishing sin dekning for å appellere til et yngre publikum, sa han: “Vi ser over tid. Vi er alltid på utkikk etter måter å gjøre det bedre, men det er spillet. Hva du ikke ønsker å gjøre er å komme opp med gimmicks, fordi det kommer i veien for spillet, selve handlingen. Vårt fremste mål er å ha høy kvalitet produksjon og gode analytikere.”

Prime har noen utmerket seg i Greg Rusedski og Daniela Hantuchova, sammen med erfarne fagfolk i Nick Lester, Robbie Koenig og Arvind Parmar.

Amazon bryter Premier League hold av Sky og BT med Prime tilbyr streaming

Les mer

Marine lagt til: “Vi har lagt digital fordeler, Prime Video å være den største av det. Vi har også fått Førsteklasses Musikk og Prime å Lese. Vi har over 100m Prime-medlemmer over hele verden. Vi har millioner av Prime medlemmer her i NORGE.

“Vi er å investere milliarder av dollar i innhold. Mye av det er på serier og filmer. Så spørsmålet er: “Hvorfor sport?’ Grunnen er, drama i sport, fans og lidenskap er svært lik [til publikum de har for deres underholdning-tv]. Tennis fans kommer til å komme og se på tennis. Det er det som er virkeligheten.

“Den store tingen er at det er ingen erstatning. Hvis du elsker tennis, du kommer ikke til å si: “Det er OK, jeg får bare se rugby i stedet.’ Det virker ikke på den måten. Det er også en følelse av fellesskap, alle ser på en gang, og ikke gå glipp av moroa. Som sagt, det er veldig tidlig for oss. Det er dagen for oss i sport. Vi lytter til. Vi kommer til å lytte til kundene og høre hva de sier. Å ha to premier sport (tennis og fotball] er stor.”

Alex Green, administrerende direktør i Prime er sport-tv, lagt til: “For Prime Video til å bli en destinasjon for tennis dekning i STORBRITANNIA for fem år – og mer til-forhåpentligvis – er ganske spennende. Feber-Tre Mesterskap fra Queen ‘ s og Arten Valley International fra Southport [både langs BBC] vil være den første turneringene vi vil være kringkasting som en del av vår langsiktige avtale med ATP Media.”

Amazon kjøper eksklusive SKIPSFART rettigheter til US Open tennis turnering

Les mer