Uber ‘ s planer om at identificere fuldskab passagerer kunne bringe kvinder | Emily Reynolds

60

Selskabets dårlig track record, når det kommer til seksuelle overgreb gør sin nye AI-projektet en skræmmende udsigt

Kontakt forfatter

@rey_z

Wed, 13 Jun 2018 14.16 BST

Sidst opdateret den Ons 13 Jun 2018 14.17 BST

woman at night alone

‘Så bilister til at identificere sårbare, fuldskab og potentielt lone passagerer kunne være utrolig farligt.’
Foto: Alamy

Det er umuligt at sige præcist, hvor meget penge Uber gør fra fulde mennesker, men hvis antallet af bleary-eyed mennesker vandrer omkring på fredag og lørdag nat forsøger at finde deres indkaldt biler er noget at gå efter, er det nok en hel del. Virksomheden klart kender sit publikum: i denne uge, det har ansøgt om et patent på en AI, der kan spotte fuldskab eller høj passagerer, der blot ved den måde, de gik, skrevet eller holdt deres telefon.

Uber at udvikle teknologi, der ville fortælle, hvis du er beruset

Læs mere

I henhold til patent -, AI kunne måle en brugers gå-hastighed, se for usædvanlige stavefejl eller forstand, om en telefon er svajende eller at blive holdt på en usædvanlig vinkel. Dette, det foreslår, kunne “forudsige bruger staten, bruger machine learning”, og erkender, “ukarakteristiske bruger stater”. I korte, vide, om du er pissed eller ikke.

Virksomheden næsten helt sikkert mener, at denne information vil blive brugt til gode, og det er ubestrideligt, at muligheden for at undgå berusede passagerer, der ville komme som en velsignet lettelse for mange bilister. For passagerer, men AI er måske ikke så gode nyheder, og så bilister til at identificere sårbare, fuldskab og potentielt lone passagerer kunne faktisk være utroligt farligt.

For en virksomhed med en dårlig track record, når det kommer til seksuelle overgreb, udsigten er bekymrende. En nylig CNN undersøgelse fandt, at 103 Uber chauffører alene i USA havde været anklaget for “seksuelt overgreb eller misbruger” deres passagerer i de seneste fire år. Enogtredive var blevet dømt for forbrydelser, der spænder fra “tvungen rørende og falsk fængsel for voldtægt”; yderligere civil-og strafferetlige sager var også på trapperne. I en nylig erklæring, en Uber-talsmand sagde, at sikkerheden var i selskabets øverste prioritet i år, og citerede den seneste protokol opdateringer, som du kører driver baggrundstjek på en årlig basis. Undersøgelser har også vist, at selskabets beslutning om at kræve, at kvinder til at afgøre sager om overfald på og voldtægt af drivere ved voldgift i stedet for i de offentlige domstole – at beskytte virksomhedens interesser og potentielt bringe ofre.

Tallene taler deres eget tydelige sprog, når det kommer til Uber ‘ s tilgang til seksuelle overgreb, og ikke giver meget håb om, at den nye teknologi ville komme med den form for beskyttelse, som det ville desperat har brug for, især når man tænker på antallet af udsatte (nogle gange beruset) unge kvinder, der er afhængige af Om du kan sikkert få dem hjem.

Dette er ikke den eneste begrænsning, at den teknologi, enten. Som patent-og forklarer, sensorer, som kan udløses, når en telefon shakes eller svajer, når du skriver, der er langsom, eller når det er holdt i en bestemt vinkel. Men af hvad denne variabel er ved at blive vurderet? Så mange mennesker med handicap pegede ud på Twitter, en person med cerebral parese eller Alzheimers er usandsynligt, at skrive eller holde en telefon på samme måde, som de fleste af brugerne, og dermed kan udløse AI forgiftning sensor.

Mennesker med handicap er langt mindre tilbøjelige til at være i stand til at få adgang til Uber service, der allerede er: i virkeligheden, har virksomheden allerede blevet sagsøgt flere gange om diskrimination af handicappede. I 2017, flere retssager blev gemt i Washington DC, Mississippi og New York af grupper, der er vred på selskabets undladelse af at give dem en passende service. Og i 2018, en gruppe af aktivister, der er monteret en retssag mod virksomheden for ikke at give nok kørestol-tilgængelige køretøjer. Gruppen, der er beskrevet Uber “fortsatte modstand til at følge de love, der holder transport tjenester, der er åbne for alle”, med henvisning til California ‘ s lovgivning om ikke-forskelsbehandling at argumentere for, at kørestolsbrugere kan simpelthen ikke stole på virksomheden for transport. For sin del, Uber siger, at det gør en masse for at støtte handicappede passagerer. Udover UberWAV, som omfatter biler med hydrauliske ramper eller lifte til kørestole, det giver også UberAssist, der lader passagerer anmode om en chauffør er uddannet til at rumme mennesker med handicap.

Med alt dette i tankerne, er det ikke meget overraskende, at Uber måske har igen designet et stykke teknologi, der ser det som ikke-handicappede som standard og handicappede dem som en eftertanke.

Det er næppe så hvis vi kan stole på Uber med vores personlige data, enten. I 2014, virksomheden kom under beskydning for brug af en såkaldt “Gud’ s View” teknologi – et værktøj, som gør, at medarbejderne at spore rejser for individuelle brugere. Josh Mohrer, general manager for Uber i New York, blev tvunget til at undskylde, efter at han har brugt teknologi til at spore en Buzzfeed journalist, som havde interviewet ham med selskab i hast travlt med at præcisere, at hans adgang til de data, der var imod reglerne. Men der kan være sikker på, at sådanne regler vil kunne – eller ville – ikke være brudt igen?

En Uber talsmand har noteret sig, at AI er blot et arbejde i gang, og påpeger, at mange patenter, der aldrig selv får lavet. For vores skyld – og af hensyn til Uber er utroligt stressede PR team – lad os håbe, at det man ikke få tegnebrættet.

  • Emily Reynolds er en freelance journalist