Tesla avviser tusenvis av ansatte

48

Amerikanske Tesla, som spesialiserer seg på elektriske biler, avfyrt om lag 9% av sine ansatte som en del av en større restrukturering av selskapet. Dette ble rapportert i en e-post til ansatte fra Elon musk (Elon Musk), leder av Tesla, også lagt ut i sin offisielle Twitter-konto.

Generelt, antall forminsket ansatte vil overstige 3 tusen mennesker ifølge enkelte kilder og 4 tusen i henhold til andre kilder. I henhold til Maske, denne omorganiseringen er en kompleks, men nødvendig trinn. Som lovet Moskus, vil det ikke påvirke selskapets innsats for å øke produksjonen av den sedan Modell 3.

Recall, Tesla rapporterte rekordstore tap i løpet av de siste første kvartal 2018. Tap utgjorde 709,6 mill. kroner. Dette er den største kvartalsvise tap i hele historien av Tesla og den femte posten tap for den påfølgende kvartal. Da selskapet uttalte at det forventer å komme i overskudd i tredje kvartal 2018, hvis produksjon av elektrisk Modell 3 vil stige til 5 tusen i uken fra gjeldende 2.5 tusen elbiler per uke.