Artificiell intelligens förutspådde resultatet av world Cup 2018

59

Mycket snart i Ryssland kommer att börja vm i fotboll 2018. Många kommer att följa denna händelse, inklusive bookmakers, som har försökt att förutsäga resultatet av mästerskapet. Tillsammans med dem, och dessa resultat försökt att förutse och forskare. I denna de fick hjälp av artificiell intelligens, och att kombinera kända metoder för att förutsäga resultatet av sportevenemang. Hade skrivit ett omfattande arbete.

Arbetet har utförts av Andreas Groll från Universitetet i Dortmund, Christoph LEU och Hans van Eserved från Universitetet i Gent och Gunther Schauberger av Tekniska Universitetet i München. De analyserade metoder bookmakers använder för att bestämma oddsen.

Hur bookmakers arbete med prognoser

Detta bookmakers simulera matcher av alla lag. Baserat på dessa data, kan vi säga att Brasilien kommer att vinna Vm i fotboll 2018 med en sannolikhet på 16,6%, Tyskland (15,8 Procent), Spanien 12,5 procent.

Andra bookmakers använder en statistisk modell som bygger på fyra faktorer: Elo-rating, resultaten av kvalmatcherna, framgång i tidigare Vm-och inrikes fördel. Baserat på dessa data, det bookmakers ger 24 procent av den tyska segern, 19,8 procent av Brasilien och 16,1 procent i Spanien.

En annan metod för att prognostisera, vilket är en väl beprövad, modellen använder sig av en Poisson-regression. Alltså simulerade antal mål, som kan göra mål, laget i varje match.

Hur gör prognoser för forskare

Forskare hade att kombinera fördelarna av alla metoder för att förutse och att skapa sin egen, överlägset sätt. De började med insamling av data om den tidigare Vm, som ägde rum från och med 2002 till och med 2014. Vid tiden för insamling uppmärksamhet vid följande faktorer:

  • Ekonomiska faktorer (befolkning och BNP per capita);
  • Sport faktorer (sannolikheten för att vinna från bookies, FIFA-ranking);
  • Hem faktor (om inte laget i ditt eget land, på kontinenten eller i deras Confederation);
  • Team faktorer (den genomsnittliga åldern på spelarna, antal kompisar, antalet spelare i Champions League, men antalet utländska spelare);
  • Coaching faktorer (ålder, nationalitet och karriär livslängd).

Totalt var det 16 variabler. Nu har en grupp forskare var nödvändigt att använda olika metoder för att prognostisera.

  • Slumpmässiga skogar är en maskin lärande algoritm;
  • Regression – en metod där massor av lag anses som oberoende variabler;
  • Rankning med hjälp av en Poisson-modellen för att fastställa den nuvarande förmågor och ett av lagen.

Alla tre metoderna kombineras för att bilda det slutliga prognos.

Prognos för fotbolls-Vm 2018

I utformningen av denna förutsägelse tar hänsyn till data från 7000 matcher 228 lag. Kombinationen av prognoser metoder har gjort att förutsäga resultatet av varje match i Ligan och att sannolikheten för seger i varje grupp. Framöver kommer vi säga att med sannolikhet 17,8 procent av Cupen kommer att få det spanska landslaget. Sannolikheten är hög, men sjunkande, respektive, den nationella team av Tyskland, Brasilien, Frankrike och Belgien. Nedan finns en tabell över sannolikheter för varje lag.

Som du kan se, sannolikheten för att Ryssland kommer att bli den world Cup-mästare detta år är 0,1 procent. Med en sannolikhet av till 50,4%, vårt landslag kommer att avancera från gruppen, men kvartsfinal spelet pass, mest troligt, kommer inte att lyckas.

Det är intressant att belysa det faktum att chanserna att Spanien och Tyskland att vinna turneringen är nästan lika, men Spanien har fler chanser att nå final. Enligt prognosen, Spanien kommer att spela i matchen med Uruguay, Ryssland, Saudiarabien eller Egypten, medan Tyskland kommer att möta starkare motståndare (Brasilien, Schweiz, Serbien eller Costa Rica).

Den prognos som gjordes för gruppspelet. Du kan se den nedan.

Och här är det mest sannolika scenariot vid vm i fotboll 2018.

För att få dessa uppgifter användes i alla fördelar av olika metoder för prognoser och det var 100 tusentals simuleringar av turneringen. Men vi kommer fortfarande att heja på sitt favorit lag.

Artificiell intelligens förutspådde resultatet av world Cup 2018
Ernest Vasilevskiy