OnePlus 6: alla glas, större skärm telefonen tar iPhone-X challenge upp ett snäpp

32

Kinesiska företaget lanserar flaggskepp smartphone komplett med hörlurar, men iPhone-X-stil notch kommer inte att behaga alla

Ons 16 Maj 2018 18.00 BST

Senast ändrad Ons 16 Maj 2018 18.01 BST

New OnePlus 6 adopts all-glass design and iPhone X-like features, undercutting Apple and Samsung on price.

Nya OnePlus 6 antar helt i glas, design och iPhone X-liknande funktioner, underskred Apple och Samsung på priset.
Foto: OnePlus

Med den nya OnePlus 6 den Kinesiska uppstickaren smartphone-tillverkaren vill att stjäla människor från Apple med en iPhone-X-som smartphone komplett med “hack” för mindre än halva priset.

Den nya smartphone har en stor 6.28 i skärmen pressas in i en kropp samma storlek som förra året OnePlus 5, som hade en mindre 5.5 på skärmen, och fortfarande större än OnePlus 5T s 6in skärmen.

Lanserades vid ett evenemang i London på onsdag, den OnePlus 6 är utrustad med den senaste top-of-the-range Snapdragon 845-processor från Qualcomm, minst 6 GB RAM och 64 gb lagringsutrymme, plus den senaste versionen av Android 8.1 Oreo.

Den OnePlus 6 är bolagets första flaggskeppet telefon med glas på fram och tillbaka, byta ut förra året är böjd aluminium med olika ytbehandlingar av böjt glas. Telefonen fortfarande har ett hörlursuttag, till skillnad från majoriteten av den nuvarande premien smartphones, och är delvis vattenresistent – även om OnePlus har inte fått en IP-klass för enheten som konkurrenterna har.

oneplus 6

Facebook

Twitter

Pinterest

Bolagets Dash Avgift teknik utlovar en dag med batteriet från 30 minuter ansluten till laddaren. Foto: OnePlus

Full HD+ AMOLED-skärmen har en utskuren överst innehåller en högtalare, sensorer och en 16-megapixel selfie kamera som används för ansiktsigenkänning, som OnePlus hävdar är en av de snabbaste på marknaden, med över 100 kännetecken för säkerhet.

Ben Wood, chef för forskning vid CCS Insight, sade: “Det ser ut som att 2018 är de flesta definitivt i “hack” när det kommer till premium smartphones. Återigen, Apple har blivit den trendsättare när det gäller smartphone design, men min egen personliga åsikt är att dess ansiktsigenkänning är fortfarande riktmärke för att slå trots djärva påståenden av rivaler.”

En ny dual camera system med optisk bildstabilisering hoppas kunna hålla jämna steg med konkurrenterna, placeras vertikalt på baksidan och erbjuda bättre resultat i svagt ljus skott och stående läge. Nedan kameran är en bakre oval fingeravtrycksläsare.

Den OnePlus 6 driver företaget är modifierad version av Android heter OxygenOS, som man säger kommer att stanna så snabbt på dag 365 som det gör på en dag ur lådan – en gemensam kritik av Android smartphones är att de sakta ner över tid. Företaget hävdar OnePlus 6 kommer därför att ha “ingen fördröjning av något slag”.

oneplus 6

Facebook

Twitter

Pinterest

Den OnePlus 6 finns i tre färger – gloss black, matt svart och matt vit. Foto: OnePlus

Den OnePlus 6 är också en av en liten samling av smartphones berättigade till Android-9 P-beta-test, som nyligen gjorts tillgängliga för Google Pixel enheter. Förhoppningen är att OnePlus kommer att kunna leverera snabba uppdateringar, ta itu med en annan smärta punkt för Android smartphones, som kan vänta i upp till 12 månader för större uppdateringar av programvaran.

Den nya telefonen har stöd för två sim-kort på en gång, och har även OnePlus Dash Avgift snabb laddning system, som företaget säger att kommer att ge telefonen en dag full av batteri på bara 30 minuter.

För Trä, OnePlus har tickat tillräckligt med lådor för att hålla sina hängivna anhängare glada, använder den bästa tillgängliga tekniken inom sub-£500 pris gränsen. Men att differentiera den mot konkurrenterna kommer att förbli svårt.

“Den stora utmaningen med att göra den nya telefonen som sticker ut från sina rivaler, är mer problematiskt”, sade Wood. “För alla smartphone beslutsfattare det är svårare än någonsin innan som enheter ser mer lika än någonsin.”

Den OnePlus 6 kommer att finnas tillgänglig från och med den 22 Maj börjar på £469 ($529) med 6GB RAM och 64 gb lagringsutrymme i en blank spegel svart färg, med en matt “midnatt” svart kostar £519 med mer minne och lagring, med en “silk” vita färg som finns på den 5 juni. Telefonen kommer att finnas tillgänglig direkt från OnePlus eller via O2 i STORBRITANNIEN.

  • Android-P: allt du behöver veta om Google ‘ s senaste telefonens programvara