Nätneutralitet förespråkar att få symbolisk seger som Senaten röster för att rädda Obama regler

32

Men lösningen kräver passage i Huset och Trump ‘ s signatur – ett osannolikt resultat före FCC: s upphävande går i kraft i juni

@juliacarriew

E-post

Ons 16 Maj 2018 22.17 BST

Senast ändrad Ons 16 Maj 2018 23.12 BST

House minority leader Nancy Pelosi, pictured with her Senate counterpart Chuck Schumer, said the FCC repeal was a ‘brazen giveaway at the expense of American families and citizens’.

Hus minoritetens ledare Nancy Pelosi, som syns på bilden med henne Senaten motsvarighet Chuck Schumer, sade FCC upphävande var en “fräck giveaway på bekostnad av Amerikanska familjer och medborgare”.
Foto: Mark Wilson/Getty Images

Förespråkare för nätneutralitet vunnit en symbolisk seger onsdag när Senaten röstade 52-47 att bevara Obama-eran bestämmelser som kräver att internetleverantörer för att behandla all webbtrafik lika.

Men resolutionen kräver också att passagen av det Republikan-kontrollerade Hus och Donald Trump ‘ s signatur för att antas – ett osannolikt resultat före Federal Communications Commission upphävande av nätneutralitet regler som träder i kraft nästa månad.

Anses vara “den mest viktig omröstning för internet i historien om den AMERIKANSKA Senaten” av författaren Senator Ed Markey, en Demokrat från Massachusetts, den resolution som skulle vända FCC December 2017 upphävande av nätneutralitet regler som infördes i och med 2015.

Som kommer att drabbas hårdast av nätneutralitet? Marginaliserade America | Carmen Scurato

Läs mer

Reglerna bar internet service providers (Isp), såsom AT&T, Comcast och Verizon från att blanda sig med internet-trafik genom att plocka och välja vilka typer av data som får skickas snabbt, och vilka typer finns antingen sänkts eller blockeras. Utan att nätneutralitet regler på plats, Internetleverantörer kan diskriminera vissa förlag och web services, och samtidigt främja andra.

Nätneutralitet har kämpat genom kongressens Demokrater, som hoppas att deras stöd för ett öppet internet kommer att tilltala unga väljare. Tre Republikaner – Senatorer Susan Collins av Maine, John Kennedy of Louisiana och Lisa Murkowski i Alaska – bröt med sitt parti till stöd för åtgärden.

Huset minority leader, Nancy Pelosi, som kallas omröstningen en “seger för en gräsrotsnivå”, samtidigt som kännetecknar FCC upphävande som en “fräck giveaway på bekostnad av Amerikanska familjer och medborgare”.

Motståndare som Senator John Thune, en Republikan från South Dakota, sade Senatens omröstning uppgick till “politisk teater” med några förhoppningar om godkännande av GOP-kontrollerade Huset.

En liknande resolution i Huset, författad av Kongressledamoten Mike Doyle, en Demokrat från Pennsylvania, har fått 162 co-sponsorer, alla Demokrater.

Vid en presskonferens efter Senaten, Doyle meddelade att han skulle öppna en urladdning framställning i ett försök att tvinga fram en omröstning i frågan. Ansvarsfrihet framställningar är en procedur för att tvinga ett debattera och rösta om ett lagförslag som trots motstånd från talmannen i parlamentet. Det krävs underskrifter från en majoritet av Huset, eller 218 medlemmar.

Telekommunikation företag lobbat hårt för att upphäva 2015 regel, som säger att det avskräckt investeringar och innovation. FCC sade i om upphävande av det i December förra året att det var enkelt att återställa till “light-touch-ram” som har styrt internet för de flesta av dess existens.

Thune uppmanade Demokrater att arbeta med honom på ett plan som han sade skulle införliva nätneutralitet principer som de önskar utan betungande reglering som han sa gjorde det svårare att ansluta fler Amerikaner till internet och om du vill uppgradera tjänsten.

Han sade internet frodades långt innan Obama-administrationen klev i, och han förutspådde att när Trump administration regel skrotning nätneutralitet går i kraft i juni, att konsumenterna inte kommer att märka en förändring i tjänsten.

“Det är vad vi kommer tillbaka till: regler som var på plats för två decennier, enligt en enklare reglering som får internet att explodera och frodas och växa,” Thune sagt.

Demokraterna var rubbas. De ser sitt arbete som något som kommer att vitalisera unga väljare som värde fri tillgång till internet.

“Det här är vår chans, vår bästa chans att se till att internet förblir tillgänglig och prisvärd för att alla Amerikaner”, sade Chuck Schumer, Senaten minoritet leader.