Liten satellit tog bilder av Jorden från ett avstånd av 1 miljon kilometer

31

Den 5 maj, när NASA lanserat sin lander Insikt Mars, tillsammans med honom skickades två små helt identiska satellit-kallas Mars Kub. De är inte större än en resväska. Nyligen, en av dem tog en bild av jorden från ett avstånd av 1 miljoner kilometer. Detta gjordes för att hedra bilden av den bleka blå pricken, som skapats med rymdfarkosten Voyager 1990.

Jorden är en liten prick som svävar i en oändlig svart tomrum. Svårt att tänka på det, att vara på ytan, men ett nytt foto från NASA visar detta faktum.

Små modulära rymdskepp, känd som de lanserades (CubeStats), vid den tidpunkten, som resa till Mars med Insikt. De kallas MarCO-MarCO A och-B. de är de mest kompakta satelliter någonsin skickas bortom månen.

9 maj, passerade tester, och MarCO-B, som ingenjörer också ringa Wall-E, gjorde sin första bilden. Det gjordes för att kontrollera distribution av antenn. Men på avstånd kan du se två objekt Jorden och månen. Detta foto togs på ett avstånd av 1 miljon kilometer från vår planet hem.

“Anser att det är vår hyllning till “Voyager””, sade Andy Bell, chief engineer MarCO. Fartyg CubeSats har aldrig gick så långt ut i rymden, och idag MarCO-MarCO A och-B fungerar det alldeles utmärkt att resa. Deras huvudsakliga uppgift är att kontrollera fördelar av CubeSats i deep space. Om minst en i paret av satelliter kommer att nå Mars, kommer vi att kunna få en mer aktuell och fullständig information om Insikt du prova att landa på planetens yta.

Liten satellit tog bilder av Jorden från ett avstånd av 1 miljon kilometer
Ernest Vasilevskiy