Facebook tweak barer udokumenterede indvandrere fra at købe politiske annoncer

32

Politiske ændringer er designet til at hjælpe med at verificere identitet har skabt en modreaktion, som uforvarende undtagen udokumenteret Amerikanere

@SamTLevin

E-mail

Fre 17 Maj 2018 01.26 BST

Først offentliggjort på Ons 16 Maj 2018 23.00 BST

The change was meant to help combat misinformation, but has prompted immigrant activists to criticize the platform.

Ændringen var beregnet til at hjælpe med at bekæmpe misinformation, men har bedt om indvandrer-aktivister til at kritisere den platform.
Foto: Yichuan Cao/Sipa USA/Rex/Shutterstock

En ny Facebook-politik beregnet til at begrænse valget interferens er også forbud mod udokumenterede indvandrere fra at købe politiske annoncer, som kritikere siger, kunne tavshed aktivister og forstyrre organisere indsatsen på platformen.

Cambridge Analytica informanten siger Bannon ønskede at undertrykke vælgere

Læs mere

Facebook annoncerede i sidste måned, at det ville starte med at kræve politiske annonce købere i USA for at bekræfte deres identitet i et forsøg på at bekæmpe falske nyheder og misinformation og for at undgå en gentagelse af 2016 valg, når det tilladt Rusland-støttede stillinger for at nå ud til millioner af Amerikanere. Fordi brugerne skal nu bekræfte deres cpr-nummer og send OS deres kørekort eller pas, millioner af udokumenterede folk i Amerika er heller ikke længere i stand til at skrive politiske annoncer.

“Det er Facebook, der fortæller udokumenteret mennesker, du er ikke tilladt at deltage i denne del af den politiske proces,” sagde Justino Mora, medstifter af advocacy gruppe UndocuMedia og en udokumenteret indvandrer i øjeblikket er beskyttet af Udskudt Indsats for Barndommen Ankomst (Hvis) program. “De er væsentlige at forbyde en bestemt politisk synspunkt bliver udtrykt … De kommer til at give anti-immigrant xenophobes og racister, at have mere magt.”

Kontroversen over den nye ad-kontrol system fremhæver komplekse politiske udfordringer for Facebook og den potentielle utilsigtede konsekvenser af nye begrænsninger, som virksomheden gribere med sin enorme magt og indflydelse i parlamentet.

Effekten af den nye politik, først rapporteret af Vice Nyheder, viser også de måder, hvorpå udokumenteret folk fortsætter med at være udelukket fra politik og demokrati i USA, der er et problem, at de sociale medier kan forstærke.

Rettigheder grupper, argumenterede i denne uge, at Facebook har en forpligtelse til at tillade annoncer fra udokumenteret mennesker, med nogle peger på CEO Mark Zuckerberg ‘ s erklærede støtte til Daca modtagere.

Jess Morales Rocketto, politisk direktør i det Nationale Indenlandske Arbejdstagere Alliance, sagde, at Facebook havde været afgørende for at uddanne indvandrere om deres rettigheder og organisere mod skadelige kampagner – og at mange udokumenterede aktivister var at købe og designe annoncer til støtte for deres indsats: “Det vil gøre det meget svært for dem at gøre deres job.”

En Facebook-talsmand sagde den nye tilladelse systemet blev designet til at øge gennemsigtigheden, men tilføjede i en mail: “Vi forstår fuldt ud, at den proces, som i øjeblikket designet, udgør en udfordring for nogle grupper, og vi udforsker løsninger nu at imødekomme disse behov.”

Under føderale lovgivning, udokumenterede folk er forbudt fra at donere direkte til kandidater, men nogle har argumenteret for, at Facebook er at gå et skridt videre ved at blokere dette befolkningen fra at købe annoncer, der er relateret til “det nationale spørgsmål af offentlig interesse”, som det selskab, siger omfatter indvandring.

“Det har den markeringer af en afgørelse truffet i et værelse med en håndfuld ledere, der måske ikke helt gennemtænkt konsekvenserne,” sagde Brendan Fischer, af den Kampagne, Juridisk Center. “Det er sondringen mellem offentlig politik udformet af demokratiske institutioner og politik udformet af private selskaber.”

Mange af Rusland-backed annoncer, der er målrettet “spørgsmål”, ofte med sigte på at så splittelse på emner som race og immigration. Stadig, Fischer sagde, Facebook kunne finde en alternativ måde at kontrollere udokumenteret aktivister og give dem mulighed for at fremme spørgsmål.

Morales Rocketto foreslået Facebook partner med en pålidelig organisation til at godkende folks identiteter.

Under de nuværende regler, Mora kunne sikkert stadig købe annoncer, da han ikke har et cpr-nummer fra Daca og et kørekort i Californien, der giver mulighed for udokumenterede folk til at få IDs. Men på grund af den usikre fremtid Daca, som har konsekvent været udsat for trusler under Basun, og nogle frygter, at de kunne miste deres beskyttelse, og dermed mister deres evne til at slå til lyd på Facebook på et afgørende tidspunkt.

Millioner af illegale indvandrere uden Daca, eller som manglende licenser, der er umiddelbart berørt af den nye politik.

“Det er virkelig vigtigt at have en platform, der når ud til folk for at lade dem vide, at de ikke er alene,” sagde Melody Klingenfuss, en 24-årig udokumenteret aktivist med Koalitionen for Human Indvandrer-Rettigheder i Los Angeles (Chirla), en gruppe med et stort udokumenteret personale. “Facebook skal fortsætte med at give udokumenterede folk i Usa for at deltage i den strøm af ideer. Hr. Zuckerberg skal forstå kraften af hans platform.”

Chirla jævnligt indlæg Facebook annoncer, siger kommunikations-direktør Jorge Mario Cabrera, og tilføjer: “jeg tror, at dette kan endog gå til domstolen, hvis folk føler, at deres first amendment rettigheder er indskrænket.”