Eksperter: Tesla er at gentage fejl i bilindustrien af 80’erne

33

For det meste slutningen af April Tesla-fabrikken i Fremont, Californien, stod. Som batteri-fabrik nær Clark, Nevada. Tirsdag, CEO Elon Musk har sendt medarbejdere et notat, som sagde, at den pause, der var nødvendigt for at lægge grunden til højere niveauer af produktionen i de kommende uger. Moskus sagde, at han ønsker, at alle dele af virksomheden, der produceres 6000 Model 3 en uge og indtil udgangen af juni, tredobbelt den sats, der er opnået ved Tesla i de seneste uger. Denne meddelelse udjævnede en ni-måneders periode, “produktion helvede”, som det kaldes Maske, fordi Tesla kæmpede med at forsøge at øge produktionen af Model 3.

Tesla har høje forventninger til produktionen Model 3 priser. I 2016, Moskus ansat Leder af Audi Peter Hochholdinger for planlægningen af produktionen, og Business Insider, der er beskrevet sine planer ved udgangen af 2016: “Hochholdinger mener, at robotter kan være en meget mere væsentlig faktor i produktionen af biler, end nu, især fordi mange af de komponenter, der er beregnet til Samling af mennesker, ikke maskiner.”

Et år senere, Moskus og han forfremmet avanceret robotteknologi Tesla. “Vi bringe robotter til grænsen, i form af hastigheden på sit arbejde, og forventer, at vores leverandører for at få robotter til at arbejde hurtigere, og de er i chok, fordi ingen, der ikke beder om det,” sagde Musk i November. “Som om de robotter, der bevægede sig for langsomt.”

Nu, Moskus indrømmer sin fejl. “Overdreven automatisering i Tesla var en fejl”, som for nylig skrev Moskus. “Netop, min fejl. Folk undervurderet”.

Kort sagt, de robotter, der var ikke i orden.

Moskus har opdaget, at stor-skala produktion af biler er en kompleks ting, og det er ikke så let til at forbedre de traditionelle bilproducenter. Og mens automatisering vil helt sikkert spille en vigtig rolle i produktionen af biler, dette er ikke den tryllestav, der Moskus drømt om et par år siden. Ikke for at springe over de metoder i traditionelle bilproducenter — Tesla kan ikke engang passe på effektiviteten af deres mere kendte konkurrenter.

Og de fleste eksperter inden for bilindustrien tror på, at Masken er stadig en masse at lære.

“Mange af de fejl, som vi hører nu, er disse fejl, der gjorde resten af industrien i 1980-erne og 1990-erne,” sagde Sam Abuelsamid, industri analytiker Navigant Forskning. Han påpeger, at oplevelsen af at General Motors, der har spildt milliarder af dollars på forgæves forsøg på at automatisere produktionen af biler i 1980’erne.

På samme tid, til at undervurdere Mask er en dårlig idé. Moskus altid sætte optimistisk frister til deres virksomheder, og så ikke kunne klare dem. Men Moskus er vedholdende og lærer hurtigt. Han lavede en masse fejl, men i det mindste han lærer dem, og er udmærket i stand til at dreje Tesla i en konkurrencedygtig bil producent.

Gamle rake

ArsTechnica har talt med to eksperter, der har udarbejdet en sammenligning med forsøg på automatisering af GM i 1980-erne. På det tidspunkt GM blev regeret af Formanden for Bestyrelsen og administrerende DIREKTØR Roger Smith, en konkurrent, der af selskabet var Toyota og andre udenlandske producenter. Smith har drømt om en bil, fabrik, hvor den vigtigste del af arbejdet blev udført af robotter, og virksomheden producerede biler, der er mere effektivt end nogen anden.

Her er, hvor han beskrev resultaterne af automatisering projekt Smith ved GM-planten i Hamtramck, Michigan, Paul Ingrassia og Joseph hvid:

“Så snart samlebånd i Hamtramck forsøgt at fremskynde computer-kontrollerede lastbil ud af kurs. Robotter med spray begyndte at vande hver anden i stedet for biler, hvilket resulterer i GM-eskorteret af biler gennem byen på den gamle pyatidesyatishestiletny Cadillac fabrik for malerarbejde. Når en massiv, computer-kontrolleret “robot” – svejsning maskine, der knuser bilen kroppen, eller når svejsemaskinen var frosset fast, stoppede hele samlebånd i Hamtramck. Arbejderne havde ikke noget at gøre, stod bare der og venter, til de ledere kalder teknikere for entreprenør-robattle”.

I 1980’erne, GM har brugt milliarder af dollars på avanceret robotteknologi, men de penge var aldrig vendt tilbage.

“I stedet for at skulle vise robotter på samlebånd for et par på et tidspunkt, hvilket indebærer, at de uundgåelige problemer med fejlretning med redundant hardware, GM har lagt i, at hele produktionen system Hamtramk med avanceret automatisering vil fungere perfekt.”

Tredive år er gået, og robotterne bliver mere sofistikerede. Men de grundlæggende principper er stadig de samme: automatisering fungerer bedst, når det tilsættes gradvist til produktion proces, der allerede er kørende. Og Moskus synes at have gjort den samme fejl som Smith: for mange robotter for hurtigt — ikke nok tid til test og forbedring af processen.

Robotter, i teorien, skal producere flere biler med færre ansatte, men en ironisk resultat af overdreven automatisering er, at der faktisk er robotter kan kræve, at flere arbejdstagere. Ingrassia og hvid rapport, at GM-planten i Hamtramck havde omkring 5000 arbejdere i midten af 1980’erne, i mellemtiden, i den nærliggende Ford-fabrikken arbejdede 3700 arbejdstagere. Og det sidste “ud Hamtramck med en stor margen”.

I dag Tesla oplever det samme problem. Tesla producerer sine køretøjer på fabrikken i Fremont, Californien, som tidligere var kendt af den fælles GM/Toyota kaldet NUMMI. I 1985, NUMMI arbejdet 2470 ansatte i det første år af sit arbejde, og produceret en 64 764 bil. I 1997 var der allerede 4844 medarbejder, som har udgivet 357 809 biler.

I 2016, Tesla var 6.000 til 10.000 arbejdere, men selskabet kun produceret 83 922 af maskinen. Der er Tesla-fabrikken i 2016 var to gange mindre produktive, hvis du tæller per medarbejder end i de første år for at køre GM. Indikatorer i storhedstid i 1990’erne og sige nej.

“Antallet af mennesker, der Moskus fik slæbt hen til det, betyder det derfor, han er ikke at tjene penge på de maskiner”, siger eksperter. Men Tesla gør fremskridt. Antallet af arbejdstimer, der kræves for færdiggørelse af bilen, faldt med 33% siden begyndelsen af 2016. Men, Moskus selv indrømmer, at kritik er relevant. Og så konkluderer han.

Eksperter: Tesla er at gentage fejl i bilindustrien af 80’erne
Ilya Hel