Cyberlaundering: fra ghost Uber rides å tullet på Amazon

44

Digital hvitvasking av midler terror og vil dobles innen 2020″) og FNS anti-kriminalitet sjef sier det må håndteres

@matthabusby

Tor 17. Mai 2018 09.45 BST

Første gang publisert på Tor 17. Mai 2018 07.00 BST

hacker using laptop

“Å holde styr på den geniale måter som nettkriminelle kan utnytte digitalt aktivert hjelp av hvitvasking av penger er en av de store politiarbeid utfordringer i øyeblikket, sier University of Surrey er Dr Michael McGuire.
Foto: finwal/Getty Images/iStockphoto

“Vi har alle en innsats i å stoppe nettkriminalitet, noe som også gjør at så mange andre forbrytelser, fra menneskehandel og migrant smugling til smugling av narkotika, ulovlige skytevåpen og dyreliv, og hvitvasking av penger,” sa Yury Fedotov, direktør ved fns Kontor for Narkotika og Kriminalitet, denne uken.

Statene er møte på UNODC) i Wien for å diskutere strafferettslige reaksjoner for å forebygge og motvirke datakriminalitet, som bruker ny teknologi til å generere noen $1.5 tn i omsetning per år, med en raskt økende mengde vasket via like cutting-edge digital metoder som ofte unngå deteksjon.

Fra £2,000 falske e-bøker på Amazon og falske oppføringer på Airbnb ånd reiser på Uber og i spillet valuta på spill, cyberlaunderer svarte markedet har kommet en lang vei fra Walter White ‘ s bil vask.

Dagens nettkriminelle operere i en annen bane til gårsdagens crooks takket være disse nye og usannsynlige måter å vaske skitne penger. Og fordi tradisjonelle metoder for sporing av hvitvasking av penger stole tungt på kontroll av banktransaksjoner, er de som forlater myndigheter for støv.

“Å holde oversikt av den geniale måter som nettkriminelle kan utnytte digitalt aktivert hjelp av hvitvasking av penger er en av de store politiarbeid utfordringer i øyeblikket,” sier Dr. Michael McGuire, professor i kriminologi ved Universitetet i Surrey, og forfatter av en ny studie på datakriminalitet.

Rundt $200bn, 10% av estimert $2tn hvitvaskede hvert år, er cyberlaundered i dag. Innen 2020 andelen vasket digitalt v tradisjonelle metoder er forventet å doble, som økonomier blir stadig cashless.

“Konfrontert med en raskt utviklende landskap av digitale hvitvasking teknikker og stadig mer velstående nettkriminelle grupper, underfinansiert og under-ressurser politiarbeid organer finner det vanskelig å matche [dem],” sier McGuire.

Den raske utbyggingen av fintech, e-handel og mobile app tjenester har gjort er å gjøre forretninger og overføring av penger raskere og mer sømløst enn noen gang før. Men det har også åpnet slusene for å cyberlaunderers som nå er å finne måter å co-opt legitime nettsteder og plattformer for deres egen del.

Følgelig transaksjonen hvitvasking av penger har blitt en stor økonomisk blindspot for myndighetene.

“Spike i digital økonomisk kriminalitet som følger den friksjonsløse utbetalinger systems disse teknologiene fremme foreslår kriminelle kan være innovative like raskt, om ikke raskere,” skrev Izabella Kaminska, redaktør av the Financial Times’ Alphaville blogg, i Mars 2017. “For nå i hvert fall, mer fintech tilsvarer mer ‘crimtech'”.

Produktene som er oppført i astronomisk høye priser på eBay ser ut til å være reelle transaksjoner når som selges, men er faktisk metoder for å hvitvaske og i hemmelighet sende penger. Denne enkle, populære ruse har blitt brukt av Islamske Staten til å kanalisere penger til operatives i midtøsten, ifølge FBI.

Lignende falske transaksjoner er funnet andre steder. Bøker på vrøvlete er oppført på Amazon for tusenvis av dollar og er antatt å muliggjøre hvitvasking.

Titler som jeg Har Overflod flyter over I Livet Mitt for Alltid: Brinks Lastebiler Følg Meg Everrywhere jeg Gå Evig (Uansett hva Du Spør Tror Motta) er annonsert for rundt $2,000.

En forfatter, som var kontaktet av AMERIKANSKE myndigheter, krav falske salg av hans obskure bøker ble brukt til å sende nesten $24,000.

Mye av det samme som skjer gjennom “ånd reiser” på Uber, hvor delaktige drivere godta tur forespørsler fra hvitvasking av penger kunder på pre-etablert priser. Det er også guider på nettet som forklarer hvordan du gjør dette.

På Airbnb, egenskaper er tilsynelatende la ut uten at noen faktisk bor i dem. Det har blitt rapportert at svindlere bruke stjålne kredittkort til å hvitvaske sine skitne penger i ledtog med vennlighet Airbnb-verter som deretter sender tilbake en prosentandel av den summen.

Andre steder, Paul Manafort, Donald Trump er tidligere kampanje formann, angivelig brukes hvitvaskede penger fra en offshore konto på Kypros å kjøpe en usd 2,85 m Manhattan-leiligheten som han hadde gjort tusenvis leie gjennom Airbnb, til tross for at det er mot vilkårene i leieavtalen.

Video spill som Fifa og Counter Strike selge gjenstander i spillet som tillater brukere å raskere fremgang gjennom spillet.

Disse elementene er videresolgt for tusenvis på gaming markeder der hvitvasking angivelig oppstår, mens det er også mulig å sende konvertible virtuelle penger til tilknyttede selskap i utlandet.

“Cyberlaundering er på oppadgående kurs. Det er stigende med daglig bruk av internett,” sier Michael Perklin, en digital forensic investigator ansvarlig for å fange cyberlaunderers.

Betalinger for varer på eBay er ofte gjort via PayPal, som tidligere var de rigeur verktøy for cyberlaundering før fremveksten av cryptocurrencies som ZCash og Monero som tilbyr nærheten-total anonymitet, men fortsatt populære med kriminelle.

“Microlaundering er den mest opplagte måten å omgå PayPal betaling grenser,” sier Dr McGuire. “Du må bare kjøre tusenvis av betalinger gjennom ulike kontoer. Det er nesten umulig å oppdage.”

PayPal behandlet $49bn i første kvartal 2018 alene og ble innkalt siste år av AMERIKANSKE føderale påtalemyndigheten å undersøke effektiviteten av sin anti-hvitvasking av penger programmet.

Verden endrer seg bort fra tradisjonelle banktjenester systemer, takket være den raske veksten av alternative betalingsmåter som Alipay, WeChat Betale, Sirkel Betale og M-Pesa, som nå er Afrikas ledende digitale penger plattform. Som disse mobile betalingssystemer har vokst i popularitet, så har også de blitt en integrert verktøy i utvikling av datakriminalitet økonomi.

The US Department of State har nylig advart om at m-betalingssystemer, som stod for over $700bn transaksjoner globalt i 2017, er svært sårbare for hvitvasking av penger.

“Finansielle myndigheter har hodet i hendene over denne typen ting,” McGuire fortsetter. “Det er nesten som hvordan post-systemet brukes som en del av datakriminalitet økonomien, at du rett og slett ikke kan undersøke hver enkelt pakke eller, faktisk, en transaksjon på mindre enn 1.000 kr.”

“Enten vil det bare å bli akseptert som et faktum i dag, eller om det er en reell iver for å kontrollere det, er det nødt til å bli en tenkemåte endre på hvordan små betalinger behandles og håndteres.”