Cerebral mystik: hjärnan är själen, datorn, eller något mer?

57

Mer än 2000 år sedan semi-mytiska läkekonstens fader Hippokrates av KOs har förbryllat tänkare på sin tid ett djärvt uttalande om arten av det mänskliga medvetandet. I svar på en övernaturlig förklaring av de manifestationer av psyket, Hippokrates insisterade på att “från någon annanstans än från hjärnan kommer glädje, roligt, skratt och strid, av sorg, missmod, sorg och klagan”. I den moderna eran av Hippokrates skulle kunna Uttrycka sina tankar i ett meddelande på Twitter: “Vi är våra hjärnor”. Och detta budskap genljuder perfekt med de senaste trenderna skylla på hjärnan, för att se över psykiska störningar och sjukdomar i hjärnan och, i den futuristiska världen att föreställa sig att förbättra eller bevara våra liv genom att bevara hjärnan. Från kreativitet till drogen av kärlek, kan man knappast hitta åtminstone en aspekt av mänskligt beteende som inte är associerade med hjärnans funktion. Hjärnan kan kallas modern ersättare för själen.

Men denna romantiska uppfattningen döljer de viktigaste och mest grundläggande lektion som ska lära neurologi: vår hjärna är en rent fysisk person, den konceptuella och den kausala inbäddade i den fysiska världen. Även om hjärnan är nödvändigt för nästan allt vi gör, han arbetar aldrig ensam. Dess funktion är oupplösligt förbunden med kroppen och dess omgivning. Beroende av dessa faktorer är att gömma sig i kulturella fenomen som Alan Jasanoff, Professor i bioteknik vid Massachusetts Institute of technology, kräver en “cerebral mysterium”, den allt överskuggande idealisering av hjärnan och dess utomordentliga betydelse, som skyddar traditionella idéer om skillnader mellan hjärnan och kroppen, fri vilja och karaktär för den tanken.

Detta mysterium uttrycks i olika former, från vardagens bilder av det övernaturliga och sofistikerad hjärna i science fiction och populär kultur till en mer balanserad och vetenskapligt motiverade begrepp av kognitiva funktioner att förklara den oorganiska kvalitet eller gå in i tankeprocesser i neurala struktur. “Alla idéer är född i hjärnan”. “Trodde skapar verkligheten”. “Månen inte existerar om du inte ser”. Idealiseringen är mycket enkelt som vanliga dödliga och forskare, passar perfekt in i den bild av materialister och prästerskapet. Cerebral mysticism antänds intresse för neurovetenskap — och det är bra — men också begränsar vår förmåga att analysera mänskligt beteende och lösa viktiga problem i samhället.

Hjärnan är en dator?

Vi säger att hjärnan är en dator, till viss del. Eller dator är hjärnan. Den utbredda analogi mellan hjärna och dator är att göra ett kraftfullt bidrag till cerebral mysticism, som om att separera hjärnan från resten av biologi. En slående skillnad mellan mashinobudivny hjärnan, och mjuk, kaotiska massan (“kött”), som finns i resten av vår kropp, har skiljelinjen mellan hjärnan och kroppen, som sade Rene Descartes. Förkunnar sin eviga “jag tänker, alltså finns jag”, Descartes placerade åtanke i sitt eget universum, skild från den materiella världen.

Och tills hjärnan liknar en bil som vi kan lätt föreställa sig dess separation från huvudet, spara i evighet, kloning, eller skicka ut i rymden. Digitala hjärnan verkar så naturligt fenomen och åtskilda av den Cartesianska ande. Kanske är det ingen tillfällighet att den mest inflytelserika oorganiska analogi av hjärnan som presenterades av fysikerna, som på sin ålderdom, störtade in i problemet med medvetandet liksom äldre lämnar religion. Det var John von Neumann, han skrev boken “Dator och hjärna” (1958) före sin död (1957), är öppet mot världen med denna starka analogi i början av den digitala eran.

Hjärnan är definitivt något som en dator — efter alla, datorer skapades för att utföra funktioner i hjärnan, men hjärnan är mycket mer än en härva av nervceller och elektriska impulser för att sprida dem. Funktionen för varje neuro-elektrisk signal att kasta en liten mängd kemiska ämnen som hjälper till att stimulera eller hämma hjärnans celler samt kemiska substanser som aktiverar och hämmar funktioner som produktion av glukos från levern celler och immunsvar av vita blodkroppar. Även de elektriska signalerna i hjärnan är produkter av kemikalier, joner, som lämnar och kommer in i cellerna, orsakar en liten krusning att färdas genom nervceller självständigt.

Även nervceller är lätt att skilja relativt inaktiva celler i hjärnan, så kallade gliacellerna. Deras antal är ungefär lika till antalet neuroner, men de gör inte bedriva elektriska signaler på samma sätt. Senaste experiment på möss visade att manipulation av dessa tråkiga celler kan producera en stor effekt på beteendet. I ett experiment, en grupp forskare från Japan har visat att riktad stimulering av gliacellerna i lillhjärnan kan orsaka en reaktion som liknar de förändringar som sker under stimulering av nervceller. En annan märklig studie visade att transplantation av mänskliga gliaceller i musens hjärna förbättrad inlärningsförmåga av djur, i sin tur visar på betydelsen av gliacellerna i att förändra hjärnans funktion. Kemikalier och glia är oskiljaktig från de funktioner i hjärnan, som sladdar och elektricitet. Och när vi inser att närvaron av dessa mjuka komponenter, hjärnan blir mer som en organisk del av kroppen, snarare än på en idealiserad CPU som lagras under glas i vår skull.

Stereotyper om hjärnans komplexitet också bidra till mystiken i hjärnan och dess separation från kroppen. Känd klyscha samtal hjärnan “den mest komplexa sak i det kända Universum”, och om “vår hjärna skulle vara så enkelt att vi kunde förstå, vi skulle inte kunna förstå det”. Detta yttrande beror främst på det faktum att den mänskliga hjärnan innehåller ungefär 100 000 000 000 nervceller som vart och ett utgör ca 10 000 kopplingar (synapser) med andra nervceller. Den svindlande natur av dessa siffror gör att folk tvivlar på att neuroforskare kommer att ha möjlighet att någonsin lösa gåtan om medvetande, för att inte nämna naturen av fri vilja, som gömmer sig i en av de miljarder nervceller.

Men ett stort antal celler i den mänskliga hjärnan är osannolikt att förklara sin extraordinära förmåga. I den mänskliga levern ungefär samma antal celler i hjärnan, men det resultat det ger är helt olika. Hjärnan i sig kan vara av olika storlekar, och antalet celler varierar också, någonstans, mer, någonstans mindre. Ta bort hälften av hjärnan ibland gör för att bota epilepsi hos barn. Kommentera kohort av 50 patienter som har gått igenom denna procedur, en grupp läkare från Johns Hopkins University i Baltimore, skrev att de var “upprörd av den uppenbara bevarandet av minnet efter att ha tagit bort halva hjärnan, liksom bevarandet av en känsla av personlighet och humor i barn”. Uppenbarligen, inte varje hjärncell är heliga.

Om du tittar på en värld av djur, ett brett utbud av hjärnan storlekar absolut ingenting att göra med kognitiva förmågor. Några av de mest listiga djur — kråkor, skator och jackdaws — har en hjärna som i storlek är mindre än 1% människa, men uppvisar fortfarande en mycket mer avancerade kognitiva förmågor i vissa uppgifter, även jämfört med schimpanser och gorillor. Beteendestudier har visat att dessa fåglar kan göra och använda verktyg, att lära känna folk på gatan — inte ens en Primat. Och djur med liknande egenskaper skiljer sig också åt i storlek av hjärnan. Bland gnagare, till exempel, kan du hitta 80-grams hjärnan av en capybara med 1,6 miljarder nervceller och hjärnan för pygmé musen väger 0.3 gram med mindre än 60 miljoner neuroner. Trots dessa skillnader i storleken på hjärnan, dessa djur lever under liknande villkor, uppvisar liknande sociala vanor, och inte visar tydliga skillnader i intelligens. Även om neuroforskare är bara början för att hitta hjärnans funktion, även i små djur, detta visar tydligt den populära hoax av hjärnan på grund av det överflöd av dess komponenter.

Talar om motorns egenskaper i hjärnan eller dess otroliga komplexitet och ta bort den från resten av den biologiska världen, i dess sammansättning. Separation av kropp och sinne som överdriver avstånd av hjärnan från kroppen från synpunkt av autonomi. Cerebral mysticism betonar rykte av hjärnan som styr center, som är förknippade med kroppen, men ändå avskild.

Det är naturligtvis inte. Vår hjärna är ständigt bombarderas med sinnesintryck av sinnena. Miljön sänder många megabyte av sensorisk data till hjärnan varje sekund. Hjärnan har ingen brandvägg mot detta angrepp. Imaging studier av hjärnan visar att även de subtila sensoriska stimuli påverkar hjärnan från låg nivå sensoriska områden till de delar av pannloben, en region i hjärnan som är förstorad hos människor jämfört med andra primater.

Hjärnan är beroende av nervös stimuli

Många av dessa stimuli direkt hantera oss. Till exempel, när vi tittar på bilder, visuella detaljer ofta locka vår uppmärksamhet och att bli tvingad att titta på vissa mönster. När vi ser på ansiktet, vår uppmärksamhet automatiskt växlar till ögon, näsa och mun, undermedvetet lyfta fram dem som den viktigaste delen. När vi går ner på gatan, vår uppmärksamhet styrs av stimuli från miljö — ljudet av en bil horn, blinkande neonljus, lukten av pizza — var och en som styr våra tankar och handlingar, även om vi inte är medvetna om detta betänkande.

Ännu lägre under radarn vår uppfattning är miljöfaktorer som påverkar vårt humör långsamt. Säsongens perioder av låga ljusnivåer i samband med depression. För första gången detta fenomen beskrivs av Sydafrikanska läkare Norman Rosenthal, strax efter att flytta från Soliga Johannesburg den grå Norr-lukten av Usa på 1970-talet. Färgerna på miljön också påverkar oss. Trots de många bluffar om detta ämne, det är bevisat att blå och gröna färger framkalla en positiv emotionell respons, och röda — negativa. I ett exempel visade forskarna att deltagarna sämre på IQ-test på med röda märken än grön eller grå, och en annan studie visade att tester av kreativitet är bättre med blått än rött.

De signaler i kroppen som kan påverka beteende så mycket som miljö, återigen ifrågasätta den idealiserade begrepp av överlägsenhet i hjärnan.

En överraskande upptäckt på senare år var det faktum att de mikrober som lever i inre organ, också delta i fastställandet av våra känslor. Förändringen i befolkningen av mikrober i tarmen genom att äta bakterier-rika livsmedel eller ett förfarande som kallas fekal transplantation kan orsaka ångest och aggression.

Detta visar att vad det är som händer med hjärnan på många sätt sammanflätade med vad det är som händer med kroppen och miljön. Det finns inga kausala eller konceptuella gränserna mellan hjärnan och dess miljö. Aspekter av cerebral mysticism — idealiserade representation av hjärnan som oorganiska, mycket komplexa, självförsörjande och Självständiga kollaps när vi studerar nära hur det fungerar och vad det är gjort av hjärnan. Integrerat deltagande av hjärnan, kroppen och miljön — det är vad som skiljer den biologiska från det mystiska medvetandet av den “själ”, och konsekvenserna av denna skillnad är ganska betydande.

Viktigast av allt, cerebral mysticism främjar den missriktade uppfattningen att hjärnan är den viktigaste motorn i våra tankar och handlingar. När vi försöker förstå människors beteende, mystery tvingar oss att tänka om orsaker relaterade till hjärnan och sedan utanför huvudet. Detta leder oss till att överskatta den roll av hjärnan och att underskatta betydelsen av sammanhang.

I arenan av straffrätt, till exempel vissa författare anser att brott måste skylla hjärnan av förövaren. Ofta cite fallet Charles Whitman, som 1966 och har gjort en av de första mass skottlossning i Usa, vid Universitetet i Texas. Whitman pratade om psykiska sjukdomar, som manifesteras ett par månader innan brottet, och en obduktion senare visade det sig att nära amygdala i hans hjärna växte en stor tumör som har påverkat hanteringen av stress och känslor. Men även om åklagare i hjärnan kan prata om vad man ska anklaga för ett brott har tumören Whitman, verkligheten är att de åtgärder som Whitman var på grund av innehav och andra faktorer: han växte upp med en missbrukande pappa, skilda föräldrar, han var ofta nekas anställning och hade tillgång till vapen för att de rättigheter som i det militära. Även vid en hög temperatur i dag av brottslighet (37 grader) skulle kunna påverka den aggressiva beteende Whitman.

Blaming the brain för att kriminellt beteende undviker den föråldrade principer för moral och vedergällning, men det gör fortfarande inte ta hänsyn till ett brett nätverk av påverkan som kan bidra till varje situation. I den aktuella debatten om fall av våld i Usa har blivit mycket viktigt för att behålla ett brett perspektiv på flera faktorer arbetar mot en fysisk, psykisk hälsa, tillgång till vapen, inflytande av media och samhället — allt bidrar. I andra sammanhang är det också värt att fundera över sitt beroende av droger eller barndomstrauma. I alla fall, en idealiserad version av hjärnan som är förment att skylla för allt, skulle vara kortsiktigt. Arbetar kombination av hjärna, kropp och miljö.

Cerebral mysticism är av särskild betydelse för hur vårt samhälle försöker hantera problemet med psykiska störningar. Eftersom det råder en bred samsyn psykiska störningar definieras som sjukdomar i hjärnan. Förespråkarna för denna teori hävdar att det sätt psykiska problem placeras i en kategori med feber eller cancer — sjukdomar som inte orsakar sociala reaktioner som vanligtvis associerade med psykiatriska sjukdomar. Det finns även en uppfattning att definitionen av sådana sjukdomar som “sjukdomar i hjärnan” minskar tröskeln där friska patienter kommer att söka behandling, och det är det.

I andra avseenden, men omklassificering av psykiska problem såsom sjukdomar i hjärnan kan vara mycket problematisk. Patienter länka psykiska problem med inre neurologiska defekter redan få stämpeln av sig själva. Tanken att deras hjärna är inte perfekt och skadad, kan vara förödande. Biologiska defekter svårare att fixa än moraliska, och människor med en psykisk sjukdom ses ofta som farliga eller till och med felaktig. Inställning av den schizofrena och paranoida inte förbättras från år till år, trots ökningen av metoder för att underlätta flödet av deras mentala tillstånd.

Oberoende av sociala konsekvenser, genom att skylla på hjärnan i att skapa psykisk sjukdom kan vara vetenskapligt felaktiga i många fall. Även om alla psykiska problem inkluderar hjärnan, de viktigaste faktorerna för deras förekomst kan vara var som helst. I det 19th århundradet syfilis överförs sexuellt, och pellagra som orsakas av en brist på vitamin B, var de främsta orsakerna till ökningen av patienter på sjukhus i Europa och Usa. En nyligen genomförd studie visade att 20% av psykiatriska patienter har fysiska avvikelser som kan orsaka eller förvärra psykiska tillstånd, bland dem problem med hjärtat, lungorna och endokrina systemet. Epidemiologiska studier har visat ett signifikant samband mellan uttryck för psykiska problem och faktorer som status, etniska minoriteter, födelse staden och födelse vid en viss tid på året. Även om dessa relationer är inte lätt att förklara, de som betonar rollen av miljömässiga faktorer. Vi måste ta hänsyn till dessa faktorer, om du vill ha en effektiv behandling och förebyggande av psykisk ohälsa.

På ett djupare plan först och främst kulturella konventioner begränsar begreppet psykisk sjukdom. Bara 50 år homosexualitet var klassat som en patologi, en avvikelse i den auktoritativa sammanställningen av psykiska störningar (American psychiatric Association). I Sovjetunionen, politiska dissidenter ibland bestäms på grundval av psykiatriska diagnoser som skulle horrify mest moderna observatörer. Men, sexuell läggning eller oförmåga att böja sig för den myndighet som i rättfärdig önskan är den psykologiska drag som vi kan hitta den biologiska korrelat. Detta betyder inte att homosexualitet och politiska dissidens — problemet med huvudet. Detta innebär att samhället, inte neurovetenskap definierar gränserna för det normala, som avgör kategorin psykisk hälsa.

Cerebral mysticism överdriver bidrag av hjärnan i mänskligt beteende, och i vissa fall också banar väg för stor roll i hjärnan i framtiden för mänskligheten själv. I tehnogennyh kretsar mer och mer prata om att “hacka hjärnan” för att förbättra människans kognitiva förmågor. Direkt det är en Förening hacka en smartphone eller statliga servrar, men i verkligheten är det mer som att bryta ett lock att välja. Tidiga exempel av “hacking hjärnan” som finns förstörelse av delar av hjärnan, såsom i gällande förfaranden, inspirerad av Ken Kesey på skapandet av “Flygande över cuckoo ‘s nest” (1962). Den mest avancerade hacks moderna hjärnan inkluderar kirurgisk implantation av elektroder för direkt stimulering eller genom att läsa ur hjärnans vävnad. Dessa insatser kan återställa grundläggande funktion hos patienter med allvarliga rörelsehinder eller förlamning — och det är en fantastisk bedrift, som, dock, långt bort från den vanliga förbättringar förmåga. Detta innebär dock inte hindra entreprenörer som Elon musk eller DARPA att investera i teknik, “hacka hjärnan” i hopp om att en dag skapa en övermänsklig hjärnan och associera det med en maskin.

Om separation av hjärnan från kroppen?

Denna skillnad till stor del är en produkt av den artificiella uppdelningen mellan vad som händer inne i hjärnan och utanför det. Filosofen Nick Bostrom från future of humanity Institute sade att “de bästa fördelar som du kan få genom ett implantat i hjärnan, det är alla samma i enheten utanför som du kan använda i stället för naturliga gränssnitt, såsom de samma ögon, för projektion av 100 miljoner bitar per sekund direkt in i hjärnan”. I själva verket, sådana medel för att “förbättra hjärnans” redan fyllda i våra fickor och stå på borden, ger oss tillgång till förbättrad kognitiv funktion som en kraftfull miniräknare och mycket mer minne och inte röra nervceller. Vi kommer att lägga till den direkt anslutning av dessa enheter till hjärnan, men irritation är en fråga.

I världen av medicin de första försöken att återställa synen på blind genom användning av hjärnan implantat har gått snabbt att mindre invasiva metoder och reparation av näthinnan. Cochlea-implantat, som återställer utfrågning i döva patienter förlita sig på en liknande strategi för samverkan med hörselnerven, inte med hjärnan. Och om vi inte tar ganska begränsad i rörelserna av patienter, proteser att återställa eller öka rörligheten, som också arbetar som gränssnitt. För att ge en amputerad kontroll över mekanisk protes, den metod som används för “riktade muskel reinnervation”, som innebär att läkare för att ansluta den perifera nerver av förlorad lem med en ny muskel grupper att kommunicera med den enheten. För att förbättra motoriska funktioner hos friska människor använder exoskelett, som är kopplade till hjärnan genom indirekt, men väl finslipat utvecklingen av kanaler. I vart och ett av dessa fall, det naturliga samspelet mellan hjärna med mänskliga organ hjälpa människor att använda proteser, och form i direkt kontakt med hjärnan och kroppen.

De mest extrema riktning i futuristisk teknik av hjärnan, viljan att uppnå odödlighet genom bevarandet av post-mortem mänskliga hjärnan. De två företag som redan erbjuder för att hämta och lagra hjärnan dör “kunder” som inte vill vila i frid. Organ som lagras i flytande kväve, tills tekniken blir tillräckligt sofistikerad för att återställa hjärnan eller “ladda upp” ett medvetande till en dator. Denna önskan ger cerebral mystik till sin logiska slutsats, fullt välkomnande vanföreställningen att det mänskliga livet reduceras till en funktion av hjärnan och att hjärnan är en fysisk manifestation av själen, fri från kött.

Även om längtan efter odödlighet genom att bevara lilla hjärna att skada något utom Bank-konton för flera personer, denna förföljelse också understryker varför det är så viktigt avmystifiering som inledning av hjärnan. Ju mer vi känner att vår hjärna innehåller vårt väsen som individer, desto mer litar på att tankar och handlingar helt enkelt härrör från stycke kött i huvudet, desto mindre känslig blir vi till roll i samhället och miljön, och ju mindre vi bryr oss om kulturen och dess resurser.

Hjärnan är speciell eftersom den representerar essensen av oss människor, men eftersom det förenar oss med vår miljö så hur skulle inte ha någon själ. Om vi värdesätter vår erfarenhet, våra känslor och våra känslor, vi måste skydda och stärka de många faktorer som kan berika våra liv, både på insidan och utsidan. Vi är mycket mer än bara hjärnor.

Cerebral mystik: hjärnan är själen, datorn, eller något mer?
Ilya Hel