Twitter lanserer global endring til algoritmen i forsøk på å takle trakassering

32

Systemet vil bruke atferdsmessige signaler – hvordan brukerne vil reagere på en tweet for å vurdere om en konto er å legge til eller detracting fra samtaler

@juliacarriew

E-post

Tir 15 Mai 2018 17.00 norsk tid

Sist endret på Tirsdag 15. Mai 2018 18.37 BST

Twitter found that less than 1% of accounts made up the majority of abuse reports and that many of the reported tweets did not actually violate the company’s rules.

Twitter funnet ut at mindre enn 1% av årsregnskapet er gjort opp med de fleste av rapporter misbruk, og at mange av de rapporterte tweets gjorde faktisk ikke brudd på selskapets regler.
Foto: Andrew Matthews/PA

Twitter lanserer en global endring til sin rangering algoritme denne uken, sine første steg mot å forbedre “helse” av online samtaler siden det ble lansert en fornyet innsats for å løse frodig trolling, trakassering og overgrep i Mars.

“Det ser ut til å være en av de høyeste effekt ting som vi har gjort,” daglig leder, Jack Dorsey ,sa oppdateringen, som vil endre hvordan tweets vises i søkeresultater eller samtaler. “Ånden i saken er at vi ønsker å ta byrden av en person som mottar misbruk eller mob-lignende oppførsel.”

Twitter rapporterer resultat for andre kvartal på rad, og legger til 6m nye brukere

Les mer

Sosiale medier har lenge kjempet til politiet akseptabelt innhold og atferd på sine nettsteder, men ytre press på selskapene økte betydelig etter åpenbaringen som en russisk innflytelse drift brukte plattformene i koordinerte kampanjer rundt 2016 OSS valget.

Facebook og Google i stor grad har reagert ved å love å ansette tusenvis av moderatorer og forbedre sin kunstige intelligens verktøy for å automatisere fjerning av innhold. Twitter tilnærming, som det er skissert til reportere i en briefing mandag, er tydelig fordi det er innhold som er nøytrale, og vil ikke kreve mer menneskelig moderatorer.

“Mange av våre tidligere tiltak har blitt innhold basert, og vi er skiftende mer og mer til å gjennomføre,” Dorsey sa.

Del Harvey, Twitter vice-president av tillit og sikkerhet, sa at de nye endringene var basert på forskning som fant at de fleste av rapporter misbruk på Twitter kommer i søkeresultatene, eller samtaler som finner sted i svarene til en enkelt tweet. Selskapet har også funnet ut at mindre enn 1% av Twitter-kontoer gjort opp de fleste av rapporter misbruk, og at mange av de rapporterte tweets gjorde faktisk ikke brudd på selskapets regler, til tross for “hindre[ing] fra generelle erfaring” for de fleste brukere.

Det nye systemet vil bruke atferdsmessige signaler for å vurdere om en Twitter-konto er å legge til – eller detracting fra – hovedinnholdet i samtaler. For eksempel, hvis en konto tweets på flere andre brukere med samme melding, og alle disse kontoene enten blokkere eller dempe avsender, Twitter vil erkjenne at kontoen er atferd som er plagsom. Men hvis en konto tweets på flere andre kontoer med samme melding, og noen av dem svaret, eller du kan trykke på “hjerte” – knappen, Twitter vil vurdere vekselsvirkningene som velkommen. Andre signaler vil omfatte om en konto har bekreftet en e-postadresse eller om en konto ser ut til å opptre i et koordinert angrep.

Med disse nye signalene, Harvey forklarte, “det gjorde ikke saken hva som ble sagt; det gjaldt hvordan folk reagerte.”

Oppdatert algoritme vil resultere i visse tweets blir presset ytterligere ned i en liste over søkeresultater eller svar, men vil ikke slette dem fra plattformen. Tidlig testing har resultert i en nedgang på 4% i misbruk rapporter fra søk og en 8% nedgang i misbruk rapporter i samtaler, sa David Tror, Twitter director of product management for helse.

Twitter oppfordrer alle brukere til å endre passordet etter at feilen er oppdaget

Les mer

Dette er ikke første gang at Twitter har lovet å slå ned på misbruk og trolling på sin plattform. I 2015, deretter administrerende DIREKTØR Dick Costolo erkjent at selskapet “suger på å håndtere overgrep og troll”. Men klager har fortsatt under Dorsey ledelse, og i Mars, bestemte selskapet seg for å søke hjelp utenfra, som utsteder en forespørsel om forslag til akademikere og frivillige Organisasjoner for å hjelpe det til å komme opp med måter å måle og fremme sunn samtaler.

Dorsey og Harvey dukket opp optimistiske med tanke på at denne nye tilnærmingen vil ha en betydelig innvirkning på brukernes opplevelse.

“Vi prøver å finne en balanse,” Harvey sa. “Hva ville Twitter være uten uenighet?”