Til slutt, en video-spill som lar deg kjøre din egen Jurassic Park

28

Kan Jura Verden Utviklingen bryte forbannelsen av den forferdelige lisensiert film-spillet?

@ianinthefuture

Tir 15 Mai 2018 12.00 BST

Sist endret på Tirsdag 15. Mai 2018 12.01 BST

Jurassic World Evolution

Ikke ta blikket vekk fra forhistorisk ball … Jura Verden Evolusjon.
Foto: Frontier

Flerårig feil på video-game-filmer til fange magien i deres kildematerialet har vært et hett tema dette året – selv om så vel som kjedelig ny filmatisk utflukt for Tomb Raider, 2018 har gitt oss to kvalifisert suksesser i form av Ready Player One og Rampage, noe som tyder på noen bedring kan være på kortene.

Historisk, tv-spill basert på filmer har også vært skuffende søppel. Når utviklere kjent for sitt arbeid-for-hire effektivitet snarere enn deres spesialiserte talenter er det gitt bare måneder til å sette sammen et spill for å binde inn med en kinopremiere, det er kanskje urimelig å forvente mye.

Britiske studio Frontier Developments er best kjent for plass-leting episke Elite Farlig, en moderne oppdatering til et av de best husket spill av 1980-tallet – men dette året, vil det være å slippe et spill basert på juni blockbuster Jura Verden: Falne Riket. I motsetning til mange film-spill, dette er ikke en dårligere digital representasjon av filmen. Det er et tema-park management simulering – med, selvfølgelig, dinosaurer.

Facebook

Twitter

Pinterest

Grensen har vært å lage tema-park sims siden 2003 er fondly husket Rollercoaster Tycoon, der spillerne fikk i oppdrag med å bygge opp en park fra scratch, planlegging attraksjoner, bygning utstyr, plassering av veier, og gjøre så mye penger som mulig, uten alt går galt (eller alle dine kunder tisse på seg selv fordi du glemte å legge igjen nok penger til toaletter). Planet-og Dalbane, som Frontier utgitt i 2016, er toppen av tema-park sjanger til dato: det er smart, morsom, utfordrende og morsomt, og ga Universal Studios tillit til at Frontier kunne gjøre noe kult med sitt monster av en lisens.

“Vi følte at vi kunne gjøre rettferdighet til Jurassic Park,” sier Andy Fletcher, lead designer på Jura Verden Evolusjon. “Vi har massevis av erfaring med tema-park sims, og vi har fått oppleve i vår aktivitetsteamet gjør en fantastisk skapning animasjoner, og har ikke gjort [virtuelle kjæledyr spill] Kinectimals og Zoo Tycoon i det siste. Jeg tror vi kan si at alle våre spill har ledet opp til denne.”

Jura Verden Evolusjonen har du å tenke på alle de vanlige tema-park planlegging: en god blanding av karuseller, litt overpriset mat, en layout som gjør at folk kan vandre uten å bli tapt. Dinosaurer, imidlertid, er det element av kaos. Selv når alt er knirkefritt – og lønnsomt – tilstedeværelsen av oppstanden forhistoriske rovdyr betyr at noe kan alltid gå galt. “I filmer, ting går galt, men heltene bevise seg selv som helter i det elementet,” Fletcher sier. “Så det er hva du gjør i spillet! Ting vil gå galt til slutt. Det handler om hvordan du sprette tilbake og redde dagen, og prøver å stoppe ting går galt i fremtiden.”

Jurassic World Evolution

Facebook

Twitter

Pinterest

Autentisitet … Jura Verden Evolusjon. Foto: Frontier

Etter å ha oppdaget genetiske sekvenser som er nødvendig for å klone dyr, du kan dykke inn i din dino-lab for å avle park stjerners attraksjoner. Akkurat som i film-serien, degradert DNA trenger litt hjelp til å fylle kjeden, slik at du kan spleise på en bit av krokodille, blekksprut eller amfibier DNA for å fylle hullene og gjøre dinosaurer mer motstandsdyktig mot sykdom, eller mindre ravenously sulten. Hver gang en skreddersydd forferdelig øgle ferdig inkubasjon og er gitt ut fra laboratoriet, kameraet panorerer kjærlig rundt din siste fornærmelse mot Moder Natur. Dette er, selvfølgelig, bare begynnelsen – parken må være satt opp til å mate dem, sørge for at de har tilstrekkelig habitater, gi dem andre av sin art for å danne sosiale grupper med, og generelt gjøre dem lykkelige.

Å ta blikket vekk fra forhistorisk ball selv for en kort tid vil resultere i noen svært Jurassic Park utfall. Lei, sint, eller på annen måte antagonised dyr kan og vil bryte ut av sine paddocks – spesielt hvis du glemmer den elektriske gjerder – og går amok i parken, å spre panikk og potensielt død på deres rampage. Du trenger ikke tjene penger ved å drepe gjester og gi dinosaurer kjøre av sted – bare spør John Hammond – så når noe går galt, kan du ta kontroll over en ranger teamet til å undertrykke forvirret, redd eller direkte morderiske dyret og få henne til å fly tilbake til en forhåpentligvis nå bedre sikret paddock.

Som du prøver å holde parken under kontroll, Dr. Ian Malcolm i øret som minner deg på at alt dette er mot den naturlige orden. Jeff Goldblum gjentar sin rolle som alles favoritt skjorteløs kaos teori-toting matematiker, og tilbyr en stemme samvittighet til-spiller som du kan skape din park/lek gud/friste skjebnen. Goldblum er sammen med Bryce Dallas Howard, Claire Dearing fra Jura Verden filmer, og BD Wong, som er tilbake som genetiker Dr Henry Wu.

Jurassic World Evolution

Facebook

Twitter

Pinterest

“Dinosaurer element av kaos’ … Jura Verden Evolusjon. Foto: Frontier

Dette autentisitet setter Jura Verden Utviklingen i forkant av de fleste movie-spill, som ofte er laget med liten eller ingen involvering fra film studios. “Universal har betrodd oss å gjøre spillet som vi synes er best, sier Fletcher, “Vår ekspertise ligger i park management spill og spill utvikling; vi har gått til dem for deres kompetanse i den fiktive verden av Jura Verden. De har vært fantastiske i å gi tilbakemelding og veiledning.”

Akkurat som video-spill filmer aldri lykkes ved å slavisk følge tomter, lore og obskure regler for video games seg, spill basert på filmer alltid mislykkes når de prøver å direkte gjenskape en filmatisk opplevelse. Jurassic Park Utviklingen spiller til styrken av interaktivitet: det meste av tiden, filmer har spill slått når det kommer til å fortelle gode historier, men bare spillene kan du fortelle din egen.

  • Jura Verden Utviklingen vil være ute på PS4, Xbox-En og PC-12. juni.