Slutade den längsta experiment för att simulera liv på månen

45

Experimenten kommer att simulera liv på månen spendera nästan alla de stora rymdorganisationer i världen. Nyligen avslutades den långa och ambitiösa ett sådant projekt. Deltagarna i laboratorium”, Vagn-1″, som hölls på en speciellt utformad fristående bas 370 dagar och “tillbaka till Jorden”.

Som rapporterats av den Kinesiska nyhetsbyrån Xinhua, Forskning komplex “Vagn-1” (som också kallas “Moon Palace-1”) byggdes på grundval Bachinskogo University i Peking. Den totala yta som är 160 kvadratmeter och består av två jordbruks-moduler, vardagsrum, 4 sovrum, gemensamma allrum, badrum och modul återvinning och rum för växande djur.

Experimentet började i maj 2017. I steg 1, en grupp bestående av 2 män och 2 kvinnor, som hölls i “Moon Palace” för 60 dagar, varefter de ersattes av grupp 2, som var beläget i stängt utrymme 200 dagar. Efter detta, grupper igen förändrats, och resten av tiden 1 grupp bezvylazno var på plats. Efter att deltagarna visade de frukter och grönsaker som har odlats i området för “Vagn-1”.

Detta experiment gav forskare uppgifter som behövs för byggandet av ett framtida lunar bas utrymme, som kommer att ligger nära satellit till Jorden och kommer att vara en slags “passage” mellan Jorden och lunar bas. Enligt plan av forskare, det kommer att bli en bemannad station där besättning på 4 personer kan bo för minst 30 dagar utan konsekvenser för hälsan. Under denna period eller vid dess slut, kan man åka till månen. Dessutom är tillräcklig självständighet exempelvis förekomst av moduler för att odla grönsaker och djur att göra detta lunar station mer oberoende av tillgången på resurser från Jorden.

Slutade den längsta experiment för att simulera liv på månen
Vladimir Kuznetsov