Pengar styr världen i tusentals år. Den blockchain fullt ut att det kommer att förändras

37

Den blockchain teknisk innovation ligger till grund cryptocurrency, har enorma konsekvenser för människor förvaltning krafter. För att verkligen förverkliga dessa effekter, måste du först förstå de komplexa relationerna mellan staten och pengar, statens roll i bildandet av kontanta medel och med hjälp av pengar från regeringen som ett verktyg. Pengar är inte bara en beräkningsenhet, bevarande av värde och medium för utbyte, är en statlig institution som är i behov av att organisera, marknadsföra och styra människor i staten. Stater har börjat anta reglerna för det finansiella systemet i 4: e Årtusendet F.KR. I det Gamla Egypten guld bar installerat massa bestäms av den politiska makten och var standard för att mäta värdet är det högsta mått av värde. Samma sak hände i Mesopotamien med silver.

Sedan dess har statens roll i den penningpolitiska förhållande bara växte och stärktes. Mynt av ädla metaller har expanderat statens förmåga att bestämma enheten för konto. Av XI-talet av vår tideräkning “fri myntning” har blivit en vanlig metod i det medeltida England. Gratis mynt, trots sitt namn, en tjänst som tillhandahålls av Kronan för en avgift. Individer kan ta guld eller silver bullion mynta, där han transporterades och ges tillbaka i form av mynt — öre (slantar). Den krona som används för en penny som en beräkningsenhet som samlas in skatter och människor tvingades att antingen samla in en slant, eller för att använda dem för att fullgöra sina skyldigheter att till skattemyndigheten. Så det var ett krav för hamrade mynt, och så etablerat ett statligt monopol över monetära mått.

I slutet av 17th century inventering av silver mynt i England har sjunkit dramatiskt. De militära utgifterna växte, och Kronan hade mycket mer pengar än det skulle kunna täcka de skatter. Detta fick de tillstånd att skapa, i partnerskap med den privata sektorn, Bank of England är en privat institution som har laglig rätt att skapa pengar i form av lån till staten. Sedan, pengar tog form av sedlar i omlopp som regeringen kan styra processen av utgifterna i den gemenskapen. Kronan har också skapat efterfrågan på sedlar, samla skatter är i anteckningar. Det gav folket en anledning att hålla en form av kontanter, inte byta ut det för ädelmetaller omedelbart. Bank of England fick en procentsats av det som meningsfullt att ge honom lån i första hand. Därmed föddes centralbanken är en privat institution, som försetts med den juridiska makten att skapa pengar i staten. Centralbanker förena intressena hos offentliga myndigheter och privata investerare i att skapa en standardiserad och flexibel pengar som kommer att användas i den offentliga och privata sektorn.

Gold standard, före detta monetära system i Usa, är föremål för samma regler. Federal reserve har lovat att lösa in dollar mot guld-on-demand. Alltså, “värdet” av dollarn förstärks av åtagande av staten ges en bestämd mängd guld. 1971 President Nixon slutade gold standard i USA (för andra gången i historien av landet). Avskiljandet av dollarn från guldet var början av en tid präglad av Fiat pengar och flytande växelkurs. FIATA valuta har inget egenvärde, med undantag för dess klassificering som lagligt betalningsmedel av staten.

“Bitcoin är inte den enda valuta som inte har någon inneboende värde. Den statliga monopol på valuta som Euro, dollar och Schweiziska franc, även har inget egenvärde. Det är en Fiat-valuta, som skapats genom förordning av statsrådet. Historien om statligt monopol på valuta — en historia av vilda pris spikes och droppar. Decentraliserad cryptocurrency komplettera det befintliga systemet med cash”. Federal reserve Bank of St. Louis.

Förordningen anger att pengar flyttas från ädla metaller för att säkra det enligt lag papper som gav staten exklusiva makten över valutan. Med introduktionen av digitala valutan baserat på blockchain vi har möjlighet att frikoppla den institution av pengar från den offentliga myndigheten och därigenom beröva regeringen möjlighet att direkt använda det finansiella systemet som ett verktyg för ledning och kontroll av de finansiella systemen i ett decentraliserat nätverk av noder för att styra digital valuta nätverk.

Decentraliserad — populär term vid denna tid, till stor del på grund av intresse för den digitala valutan och blockchain. Men vad betyder det? I den traditionella ekonomiska system vi är beroende av ett system för redovisning av centraliserade organisationer (banker, regeringar, företag, etc.) för att hålla koll på vem som är skyldig vem och vad som hör till vem. Den blockchain centraliserad böcker av konton där. Det finns ingen enskild person som kontrollerar databasen, som vissa PayPal. I stället uppgiften att upprätthålla registret (dvs, den blockchain, den kedja av block) är fördelad på tusentals noder (värdar, datorer), som bildas i nätverket. Varje enskild nod innehåller en nedladdningsbar kopia av hela blockchain, som kontinuerligt uppdateras med varje ny transaktion.

När alla data är flyttade, dessa noder är aktiva, samtidigt som de hänvisar till sin kopia av blockchain för att förhindra att eventuella skadliga aktiviteter. När giltigheten av transaktion framgår av konsensus många noder, kan transaktionen lagts till den ständigt växande blockchain. Istället för att förlita sig på en enda databas som förvaltas av en centraliserad betrodd tredje part, exempelvis en Bank, nätverket distribuerar tusentals kopior av databasen bland sina noder, så att inte en enda svaghet, som kunde använda sig av hackare. Även om en angripare tar kontrollen över en nod som har för avsikt att ändra på tidigare transaktioner, kommer han att kunna kompromissa en enda kopia av blockchain på webbplatsen. Om detta händer, andra noder i nätverket omedelbart känna igen en nedsatt node försöker att lura systemet och kasta en kopia av blockchain. Detta är en grundläggande ny blockchain: fördelningen databasen i ett decentraliserat nätverk av noder. Detta upphäver behovet av en centraliserad tredje part, som kommer att bekräfta äktheten av databasen. Eliminerar behovet av förtroende, och även förenklar processen med att överföra pengar. I stället för att förlita sig på oligopol av banker och sammanställare av betalningar, i att upprätthålla en distribuerad registret kan delta vem som helst med en dator och Internet.

Tekniken för blockchain även förenklar processen för att skapa pengar i samma system. Noderna i nätverket genererar, eller “nedifrån”, nya bitcoins genom att ge den datorkraft som finns i systemet: samla in den sista transaktionen tillsammans och kombinera dem till ett nytt “block” av blockchain. Det är genomgående sänds i hela nätverket, så att varje nod kan verifiera äktheten av transaktionen i den nya block och lägga till dem till sin kopia av blockchain. Eftersom de komponenter som är vitala för att lägga till nya block till blockchain, och därmed för bearbetning av nya transaktioner, system som gynnar och uppmuntrar gruvdrift. Den första fördelen som gruvarbetare framgångsrikt hittat ett nytt block, får en belöning i form av valuta. Den andra fördelen är att den miner samlar in avgifter som går ihop med belopp som överförs. Eftersom gruvdrift kräver enorma kraft och energi, priset är avsett att ersätta kostnaderna för gruvarbetare på service nod och se till att nätverket kommer alltid säkras datorkraft för att bearbeta nya transaktioner.

Processen för att bekräfta en transaktion, som vi redan har identifierat, kallas “mining”. Han tar ansvar för introduktionen av nya pengar i ekonomin, tar de pengar från regeringar och banker och ger dem till människor. Gruvdrift är också viktigt att den digitala valutan har fått värde. Om produktionen av något som behövs resurser-och det är något som kommer att ha ett värde är beroende av värdet av dessa resurser. Om gruvdrift kräver inte kostnaden för el och datorkraft, som skulle vara gratis, för att sedan digital valuta du kan få gratis, och därmed skulle vara värt det “gratis”.

Naturligtvis, inget system är perfekt, och digitala pengar baserat på blockchain blir inget undantag. Av intresse är på ämnet skalbarhet, höga transaktionskostnader, lång tid transaktionshantering, spårbarhet, inverkan på miljön. Priset är också mycket flyktiga — även om detta har ingenting att göra med det protokoll om systemet. Det finns också en oro på det faktum att industrialiseringen av gruvdrift kommer att leda till koncentration av makt nätverk i stora “gårdar”, som använder speciella datorer som utformats speciellt för gruvdrift. Resultatet av detta är att, till skillnad från de tidiga dagarna när digitala kontanter kan min på en vanlig PC idag på en hem-PC är nästan omöjligt, något som bryts. Du måste investera tusentals dollar i utrustning för att mina och tjäna. Men koncentrationen av gruvdrift effekt på bilinovich gårdar leder till centralisering av nätverket, vilket utgör ett hot mot de tillgångsslag med en decentraliserad karaktär.

Oavsett åsikter om det ämne av fördelar och nackdelar av unbinding pengar från regeringen, faktum kvarstår att detta är en av de viktigaste konsekvenserna av den teknik som i blockchain. Det är dock viktigt att komma ihåg att denna teknik är fortfarande rå och även något experimentell. Just nu är det nästan omöjligt att förutsäga effekterna av blockchain på ledningens förmåga av de Centrala myndigheterna. Men potentialen av blockchain att ge enskilda individer möjlighet att lagra och överföra värden av de kontrollerade staten redan erkänd i de länder som har problem med den nationella valutan. I Venezuela, till exempel tusentals människor valde att skapa och lagra digital valuta för att motverka hyperinflation Bolivar. I Allmänhet begreppet form av pengar som finns utanför statens kontroll, utlovar mer av allt, som staten litar i princip.

Så snart blockchain erövrar världen, populariteten av finansiella instrument på grundval av blockchain kommer att växa i regioner utan en stark nationell valuta. Ju fler människor som väljer en blockchain att genomföra finansiella transaktioner utanför kontroll av statlig kontroll, desto mer makt kommer att förlora tillståndet för pengarna. Är frihet från finansiella tillsynen, vilket inte har hänt i mänsklighetens historia. Detta är ett verkligt paradigmskifte.

Pengar styr världen i tusentals år. Den blockchain fullt ut att det kommer att förändras
Ilya Hel