Mark Zuckerberg, der skal vises før Europa-parlamentet

41

Facebook chief ‘s lukkede dør møde med Mep’ erne vil blive betragtet som en irettesættelse til UK

Ons 16 Maj 2018 18.20 BST

Først offentliggjort på Ons 16 Maj 2018 16.47 BST

Mark Zuckerberg

Zuckerberg har været udsat for stærk kritik fra Britiske Parlamentsmedlemmer over hans afvisning af at blive vist før en UK-udvalget.
Foto: Andrew Harnik/AP

Mark Zuckerberg har indvilget i at give fremmøde i Europa-parlamentet ved en lukket dør møde eventuelt så hurtigt som i næste uge, i henhold til parlamentets formand, Antonio Tajani.

Den Facebook grundlægger ‘s beslutning om at mødes Mep’ erne vil blive set som en irettesættelse til det BRITISKE parlament. Britiske Parlamentsmedlemmer har bedt ham om at synes at forklare virksomhedens rolle i Cambridge Analytica skandale, hvor de personlige data af millioner af mennesker, der blev brugt uden deres tilladelse.

“Grundlægger og administrerende DIREKTØR for Facebook har accepteret vores invitation, og vil være i Bruxelles, så snart det er muligt, forhåbentlig allerede i næste uge,” Tajani på Twitter på onsdag.

Antonio Tajani
(@EP_President)

Mark Zuckerberg, at Facebook CEO og grundlægger, har accepteret vores invitation. Han vil komme til Europa-Parlamentet. Min fulde erklæring ⤵️ pic.twitter.com/FdmuDPl8Wb

16 maj 2018

“Vores borgere fortjener en fuld og detaljeret forklaring. Jeg glæder mig over Mark Zuckerberg ‘ s beslutning om at møde personligt for repræsentanter for 500 millioner Europæere.”

Zuckerberg har været udsat for stærk kritik fra Britiske Parlamentsmedlemmer for hans tre afslag til at blive vist før en Britisk parlamentarisk udvalg, der undersøger falske nyheder. Potentielt tilføje til deres frustration, Facebook boss mødes med den franske præsident, Emmanuel Macron, næste onsdag.

Macron ville holde en one-on-one møde med Zuckerberg, hvor der ville være “meget åben” diskussioner om alle emner, præsidentens kontor sagde. Mens Macron ønsker at præsentere sig selv som forkæmper for start-ups, han ønsker også tech virksomheder til at betale mere i skat, og har foreslået en lov mod falske nyheder under valget.

Den franske præsident vil opfylde mere end et dusin teknologi, administrerende direktører, forventes at omfatte IBM ‘s Virginia Rometty, og Microsoft’ s Satya Nadella.

Zuckerberg ‘s tur til Europa kommer forud for EU’ s forordning om databeskyttelse, som kommer i spil på 25 Maj, en skelsættende lov, der tillader ethvert individ i Europa til at stille et selskab for data, der opbevares om dem.

Men når Facebook CEO kommer til Bruxelles, at han ikke vil stå over for den kontrol af kameraer, som han gjorde i sidste måned høring, før den AMERIKANSKE Kongres. Bag lukkede døre, vil han blive afhørt af politiske ledere og formanden for parlamentets retlige og indre anliggender, den Britiske PARLAMENTSMEDLEM for Labour, Claude Moraes.

Beslutningen om ikke at have en offentlig høring har givet anledning til vrede. Guy Verhofstadt, den liberale leder, meddelte, at han ville boykotte mødet, medmindre det var forbudt, at spørge, hvorfor det ikke kunne blive streamet på Facebook Live. Han beskyldte centrum-højre blok, som er den største i parlamentet, og det yderste højre i aftalt spil for at holde møde for private.

Guy Verhofstadt
(@guyverhofstadt)

Jeg vil ikke deltage i møde med Hr Zuckerberg, hvis det er holdt bag lukkede døre. Det skal være en offentlig høring – hvorfor ikke en Facebook Live? Jeg skal stærkt beklage, at @EPPGroup har aftalt med ekstreme højre for at holde det hele bag lukkede døre. https://t.co/uYqEDlRtyo

16 maj 2018

Kilder: Europa-parlamentet sagde, at et offentligt møde livestreamed at verden var aldrig kommer til at ske. “[Zuckerberg] var aldrig kommer til at komme her for at få Medlemmerne kaste rådne frugt og grønt på ham,” siger en kilde. “I slutningen af den dag, han kom til den EP, og jeg tror, at der er betydelig. Det er godt for Europa, og det er godt for Europa-parlamentet.”

Lederne af parlamentets otte politiske grupper, vil blive inviteret til at deltage i møde med Zuckerberg, som åbner døren til Nigel Farage, der fører den eu-skeptiske EFDD-gruppen, at Ukip hører til.

Facebook-ledere forventes at deltage i en offentlig høring i juni ved Europa-parlamentets hjem-og valutaudvalget. Mep ‘ erne tror, at Facebook kunne være repræsenteret af Sheryl Sandberg, chief operating officer, der er kendt for at opfordre kvinder til at “lean in”. En anden mulig deltageren Joel Kaplan, lederen af den offentlige orden, en tidligere deputy chief of personale til George Bush.

Zuckerberg og Sandberg har lavet flere undskyldninger, da Cambridge Analytica historien brød i the Observer, the Guardian ‘ s søster søndag avis. På Congress, Zuckerberg undskyldte flere gange, og indrømmede, at det var en fejl at have tillid til Cambridge Analytica når selskabet sagde, at det havde stoppet med at bruge personlige oplysninger, den havde høstet.

En talsmand for Facebook siger, at gruppen havde accepteret, at “forslaget om at mødes med lederne af Europa-parlamentets og sætter pris[s] mulighed for dialog, til at lytte til deres synspunkter og viser de skridt, vi tager for bedre at beskytte folks privatliv”.