Läkare har lärt sig att återställa nervceller

42

“Nerv celler inte förnya”. Detta uttalande är mycket populär bland människor, men det kan inte anses vara 100% korrekt. Det har länge visat att om kärnan är inte skadade nervceller i sina processer (axoner), är det möjligt att återhämta sig. Dessutom, visar en ny studie av forskare vid University of Sheffield (UK) har utvecklat nya giltig metod för förnyelse av celler nervös vävnad, som kan rädda folk från förlamning av armar och ben.

Brittiska forskare att använda bevis som celler i nervvävnad som ligger utanför hjärnan, kan regenerera, har skapat en metod för återvinning av nerverna med hjälp av speciella biologiska ruta, och innehåller tillväxtfaktorer (dvs, substans som utveckling sker) nervvävnad. Det består av ett inert material och inte stötas bort. Detta ramverk hjälper skadade områden läka snabbare genom att stimulera tillväxt och förnyelse av burar.

Ställ in korrekt ram “justerar” nervcellernas tillväxt i rätt riktning, och därmed är det möjligt att återställa även en betydande del av den förlorade nerv. Efter avslutad tillväxt och utveckling av nerv biologiska ram löser sig, och en andra operation för borttagning krävs inte. Som framgår av författarna till forskning,

“Våra experiment har visat häpnadsväckande resultat. Även när du tar bort 2/3 av nerven vi kunde återställa dess funktioner. Vi skapade en metod som gör att du till fullo återskapa känslan och även motorisk aktivitet av förlamade människor.”

Läkare har lärt sig att återställa nervceller
Vladimir Kuznetsov