Hvad er alle disse GDPR e-mails fylder op i din indbakke?

50

Hjemmesider er desperat forsøger at opretholde deres links til brugere, før den 24 Maj deadline, når forbrugerne snarere end virksomheder, der vil være ansvarlig for personlige data

Ons 16 Maj 2018 16.55 BST

Først offentliggjort på Ons 16 Maj 2018 15.30 BST

The GDPR is the EU’s biggest data shake-up since 1995.

Den GDPR er EU ‘ s største data shake-up siden 1995.
Foto: Getty/EyeEm

‘Hey der-Feltet være Tomt. Så lyt, budski, min mand, min vigtigste mand … jeg ved, at vi har været sende dig spam e-mails om billige ferie tilbud fem dage om ugen. For de sidste fem år. Ja, måske vi tog et par friheder med det. Der blev gjort fejl. IDK. Men jeg er her i dag for at fortælle dig, at vi værdi, du som kunde, er Feltet Tomt. Så …. um, tænkte, ville du være interesseret i måske vælger i? Bemærk. Vær?”

Så går hver tredje e-mail i din indbakke denne uge, som en ændring i loven hovedet mod sin endelige 24 Maj deadline, at selv veletablerede e-mail tiggere, som Vogter få i på handlingen. Men hvad er GDPR?

Den Generelle Forordning om databeskyttelse (GDPR) er EU ‘ s største personlige data shake-up siden 1995. Og den AMERIKANSKE tech-giganter er ikke fritaget, hvilket er grunden til at Facebook roligt besluttet at flytte 70% af dens samlede brugeres data tilbage fra sin Irske hovedkvarter til OS, uden for rækkevidde af GDPR.

Den forordning, der er blevet faktureret som en gamechanger i balance forbrugernes rettigheder. De e-mails, er de foran døren til det. Virksomheder, der har en “eksisterende forhold” og gyldigt samtykke med, at du måske ikke har brug for at bekræfte samtykke (der er en foranstaltning af grå her), men alle de halv-sovende relationer er om at få en massiv foråret ren. Klik på “opt-in” – knappen, eller kun høre tavshed, for evigt. Med opt-in priser tilsyneladende kører på omkring 10%, er mange virksomheder er at ty til præmier eller trækker for at tilskynde dem, der forbruger klikker på.

Fra 25 Maj, på forhånd afkrydsede felter, som ikke længere kan bruges for at angive samtykke til en virksomhed, s vilkår og betingelser. Plus, en anmodning om godkendelse kan ikke blive begravet under sider og sider af udtryk. Du kan anmode om en kopi af alle personlige oplysninger, og du kan spørge en virksomhed til at slette alle de data de har om dig.

Loven også løfter brugere “data-overførsel”, som er designet til at tvinge udbydere til at give dig mulighed for at tage dine gamle data til det nye selskab, du foretrækker, forebyggelse af lock-in. Hvis det virker (mange er skeptiske), det kunne enormt skub i konkurrencen, løsne langt de data, monopoler på de store spillere. Efter en fase af hacks mod alle fra LinkedIn til at Ashley Madison, myndighederne har krævet “pseudonymisation” eller “tokenisation” af brugerkonti. Hvilket betyder, at selv hvis brugeren data lækager, det burde ikke være personligt identificerbare.

Det kunne være godt for forbrugeren, men virksomheder er allerede brummende om omkostningerne ved håndhævelse, med virksomheder med mere end 250 ansatte, der kræves for at leje en data protection officer. Der kan vise sig at være godt brugte penge. Den maksimale bøde for manglende overholdelse af de nye regler er €20m (det var £500,000 under det gamle system) eller 4% af den årlige globale omsætning – alt efter hvad der er større.