Google försökte blockera autoplay videor på Chrome. Men det bröt apps och spel

28

Google delvis rullar tillbaka feature som tar bort högt och oönskade filmer efter klagomål från användare och utvecklare

Ons 16 Maj 2018 10.51 BST

Senast ändrad Ons 16 Maj 2018 10.56 BST

google chrome logo

Google ursprungligen dämpade olägenhet filmer inom Chrome för att sluta skjuta användare att installera adblocking programvara.
Foto: Google

Google har delvis rullade tillbaka Chrome blockering av autoplaying video med ljud efter att det konstaterades att bryta en stor samling av web apps och spel.

Funktionen blockering lanserades i April, och som verkade utgöra ett stort steg framåt i att ta bort en av de mest irriterande aspekterna av den moderna webben: höga, plötsliga och oönskade autoplaying videor.

Men uppdateringen också bröt en serie appar, spel och interaktiv konst i processen, som hindrar dem från att spela ljud för att få varningar och andra element, och orsakar klagomål från utvecklare och användare av dessa interaktiva web apps.

En av Googles projektledare för Chrome, John Pallett, sade: “Vi har uppdaterat Chrome 66 för att tillfälligt ta bort autoplay-politik för Web Audio API.

“Vi gör det här för att ge Web Audio API-utvecklare (t.ex. spel, ljud-applikationer, vissa RTC funktioner) mer tid för att uppdatera sin kod. Politiken kommer att sättas tillbaka till Web Audio API i Chrome 70 (oktober).”

Förändringen mottogs med skepsis av utvecklare. Benji Kay, en utvecklare av webb spel och verktyg för ljud, sade: “att helt Enkelt försena genomförandet av denna politik inte löser några av de viktigaste frågorna som har tagits upp.

“Kom i oktober, någon befintlig programvara som använder sig av ljud och som inte är eller inte längre upprätthålls kommer att vara bruten.”

Pallett sade att förändringen kommer inte att påverka Chrome tystar de flesta autoplaying video och ljud på webben. Men om detta kryphål kommer att hamna missbrukas för att automatisk uppspelning av video med ljud och få utvecklare att uppdatera sina appar för att undvika dem är avstängt återstår att se.

Den ursprungliga stänga av störande videor i Chrome var utformade för att ta bort en av de olägenheter som kan ha drivit användare att installera adblocking eller annan programvara, något som Google vill undvika reklam är den primära källan av företagets intäkter.

Men Chrome är den dominerande webbläsaren på internet, hävdar en 57,4 procent andel av online-användare i April i hela stationära och mobila enligt data från StatCounter, någon förändring har en betydande inverkan på hur webben fungerar.

  • Google visar på standard adblocker i Chrome