Uber å tillate seksuelle overgrep og trakassering av ofrene til å saksøke selskapet

29

Tur-hyller-tjenesten tidligere har tvunget de gjør påstander for å gå til privat voldgift

@SamTLevin

E-post

Tir 15 Mai 2018 18.15 BST

Første gang publisert på Tirsdag 15. Mai 2018 12.27 BST

Uber cab

Uber politikk shift er en del av et forsøk på å “gjøre det rette” for å reparere skaden som er gjort av den tidligere ledelsen.
Foto: David Sillitoe i the Guardian

Uber vil slutte å tvinge kvinner som sier at de ble seksuelt misbrukt av drivere for å løse påstander i hemmelighet utenfor domstolen, avslutter en kontroversiell praksis at kritikerne sa brakt til taushet ofre.

Under en ny politikk kunngjorde tirsdag, Uber sa det ville gjøre det mulig for OSS ryttere og drivere til fil påstander om voldtekt, seksuelle overgrep og trakassering i domstolene og mekling i stedet for å bli låst inn i voldgift, en egen prosess som ofte resulterer i avtaler om taushetsplikt.

Uber selv-kjører bil så fotgjenger, men som ikke blender – rapport

Les mer

San Francisco selskapet har også sagt at det ikke ville kreve oppgjør av seksuelle krenkelser til å bli holdt konfidensielt. Endringene kan videre hjelpe kvinnelige sjåfører som har tidligere anklaget selskapet for å mislykkes dem når de blir angrepet av passasjerer.

Det er en betydelig trekk som kunne ha ringvirkninger i Silicon Valley og andre næringer, gitt den økende anerkjennelse av skader forårsaket av juridiske avtaler som beskytter overgripere og seriell harassers ved å tvinge varslere og ofre for overgrep å holde stille. Susan Fowler, en tidligere Uber ingeniør som viral historien om seksuell trakassering utløste en tidsregning i tech-industrien, har vært frittalende om voldgift, som nylig detaljering sin kampanje for å presse på for reformer i et intervju med the Guardian.

De nye reglene også merke en forsonende trinn laget av Uber daglig leder, Dara Khosrowshahi. Han ble ansatt i August i fjor, midt i en bølge av åpenbaringer og påstander om utbredt seksuell trakassering i arbeidsstokken, en cover-up av en massiv datainnbrudd, skitne triks og stjålet forretningshemmeligheter.

Khosrowshahi har lansert en kampanje for å “gjøre det rette” for å reparere skaden som er igjen av Uber tidligere regimet og lokke tilbake fremmedgjort ryttere som hoppet til rivaler som Lyft.

Endringene som regulerer seksuelle krenkelser kommer en måned etter Uber annonsert at de vil gjøre kriminelle bakgrunnen sjekker på sine AMERIKANSKE drivere årlig, og legg til en 911-knappen for å sammenkalle hjelp i nødssituasjoner. De er et forsøk på å berolige sine ryttere og adresse bekymringer om at det ikke hadde gjort nok for å holde kriminelle fra å bruke tjenesten til å tære på potensielle ofre.

Å gi ofre for seksuelle overgrep eller opplevd seksuell trakassering flere alternativer sender et viktig budskap som Uber tar problemet mer på alvor, sa Kristen Houser, en talskvinne for Raliance, en koalisjon av grupper som arbeider med Uber for å hindre seksuelle overgrep på sine tjenester.

Det kan også anspore flere klager. Houser sa ryttere kan nå være mer modigere til å rapportere upassende oppførsel, som for eksempel når en driver spør dem ut for en dato.

Registrer deg for å den daglige Virksomheten i Dag e-post eller følge Guardian Virksomhet på Twitter på @BusinessDesk

“Du vil at folk skal rapportere lavere nivå brudd, slik at du kan nappe dem i fødselen før de blir større problemer,” sa hun.

Ved utgangen av året, Uber vil også begynne å offentlig rapport om tilfeller av påståtte seksuelle krenkelser i håp om å etablere mer åpenhet om problemet gjennom hele turen-hyller og tradisjonelle taxi bransjer.

“Vi tror at tallene kommer til å være forstyrrende,” sa Tony Vest, en tidligere offentlige aktor under Obama-administrasjonen som ble Uber ‘ s chief legal officer etter Khosrowshahi tok over.

En Uber talsmann bekreftet at selskapet vil imidlertid fortsette å prøve og tvinge voldgift i et gruppesøksmål sak anlagt av påståtte seksuelle overgrep ofre. Selv om kvinnene kunne nå fil enkelte krav i retten, Uber fortsatt har til hensikt å kjempe for å blokkere dem fra å bringe en sak sammen og som påstås å være et mønster av problemer.

“Uber har gjort et kritisk punkt i denne retningen, men å hindre at ofrene fra rettssaken sammen, på en klasse basis, viser at Uber er ikke fullt forpliktet til å meningsfull endring” Jeanne M Christensen, en av de class-action advokater, sa i en e-post. “Ofrene er mer sannsynlig å komme frem i visshet om at de kan fortsette som en gruppe.”