Mark Zuckerberg har “ingen planer” for å gå til STORBRITANNIA for å gi bevis for å MPs

38

MPs spørrende inn Cambridge Analytica brudd oppfordrer Facebook administrerende DIREKTØR skal vises via en video-link

Tir 15 Mai 2018 16.10 norsk tid

Sist endret på Tirsdag 15. Mai 2018 18.09 BST

Mark Zuckerberg, Facebook founder and chief executive

MPs har tenkt å opprettholde trusselen om å utstede en formell innkalling til Mark Zuckerberg, Facebook er grunnlegger og daglig leder.
Foto: Saul Loeb/AFP/Getty Images

Facebook har sagt at Mark Zuckerberg har ingen planer om å komme til NORGE for å gi bevis for å parlamentet til tross for trusselen om en formell innkalling, spørre frustrert MPs spør i Cambridge Analytica datainnbrudd for å spørre om han ville vises via en video-link i stedet.

Zuckerberg nektet å vitne før SKIPSFART MPs ‘helt forbløffende’

Les mer

Det sosiale nettverket sa det anerkjente “alvoret av disse problemene” og gitt skriftlig svar til 39 spørsmål som stilles av MPs, som hadde hevdet at den muntlige bevis av chief technology officer sendt i stedet for Zuckerberg siste måneden var ikke nok.

Damian Collins, den Konservative leder av digital kultur, media og sport select committee, sa: “Hvis Mark Zuckerberg virkelig gjenkjenner “alvoret” av disse problemene som de sier de gjør, ville vi ha forventet at han ønsker å fremstå.

“Selv om Facebook sier Mr Zuckerberg har ingen planer om å reise til NORGE, ville vi også være åpne for å ta hans bevis av video-link, hvis det skulle være den eneste måten å gjøre dette på.”

MPs har tenkt å opprettholde trusselen om å utstede en formell innkalling til Zuckerberg, at Facebook grunnlegger og daglig leder, mens de håper at han kan bli overtalt til å vises. De har også indikert at de ville studere selskapets svar på sine spørsmål som de veide opp hva du skal gjøre neste.

Velg komiteer sjelden formelt innkalle vitner til å dukke opp, men farten har vært vellykket i å overtale en annen USA-basert chief executive for å gi bevis i det siste.

Rupert Murdoch og hans sønn James ble formelt innkalt av den samme komité i løpet av sommeren 2011, etter at to menn hadde i utgangspunktet indikert at de ikke ville svare på spørsmål om telefon-hacking til News of the World. Når komiteen utstedt en formell innkalling, duo relented, og valgte å vises.

Men, i praksis, komiteen har ingen makt til å tvinge en person til å gi bevis hvis de er basert i utlandet, som Zuckerberg er. Det er en teoretisk hastighet på opp til Commons, for å bestemme hva som sanksjon hvis en person brudd på innkalling, selv om historiske krefter til fengsel og bot har lenge vurdert å være i abeyance.

Facebook er 18-side brevet står det at de første Zuckerberg visste om påstander om at Cambridge Analytica kan ikke slettes data som er høstet fra Facebook-brukere ble i Mars 2018 “når disse spørsmålene ble reist i media” av the Guardian og andre publikasjoner.

Siste måned Facebook sendte sin chief technology officer Mike Schroepfer å gi bevis før de velger komiteen. Han ble irettesatt av Ian Lucas, et Arbeids-medlem, som klaget over at han ikke kunne stave ut hva Zuckerberg og visste når og om forrige vitnesbyrd gitt av selskapet knyttet til data brudd i februar var korrekt.

Facebook sa også at det hadde funnet at Samlet IQ, en lite kjent Kanadiske teknologi selskap, brukte $1,6 m på Facebook annonser på vegne av Stemme Igjen, og ytterligere $329,000 med BeLeave, en ungdom kampanje som Stemme Igjen er anklaget for å ha colluded med. En ytterligere $51,500 ble tilbrakt med Veteraner for Storbritannia, en annen pro-Brexit gruppe og $32,700 med DUP Stemme å Forlate kampanje.

Samlet IQ, som har vært effektivt beskrevet som den Kanadiske arm av Cambridge Analytica morselskap SCL-Gruppen, er det grunn til å gi bevis på onsdag.