Bitcoin-værktøjer vil kunne gøre finans system mere sikkert, siger IMF-chef

86

Christine Lagarde mener genoptagelse crypto-aktiver, der kan ‘udnytte gevinster og undgå faldgruber’

Mon 16 Apr 2018 18.17 BST

Sidst ændret on Mon, 16 Apr 2018 22.00 BST

Bitcoin

Et stigende antal forbrugere, der har brugt lad os starte som et alternativ til de gamle måder at holde og flytte penge.
Foto: Chesnot/Getty Images

Forud for bitcoin og andre digitale valutaer kunne gøre det globale finansielle system mere sikkert på trods af udsigten til “uundgåelige” ulykker, der venter på at ske, lederen af den Internationale valutafond har sagt.

Christine Lagarde sagde nogle værktøjer, der er bygget ved hjælp af teknologien bag bitcoin, der kollektivt er kendt som krypto-aktiver, har potentialet til at revolutionere verden af høje finansiering ved at gøre det hurtigere, billigere og sikrere. Blandt dem, der er “virkelige trusler og overflødigt frygt”, sagde hun.

Bitcoin er skyhøje-værdi ned til ‘inficeret’ købere, siger økonomer

Læs mere

Du skriver i et blogindlæg, som politikere og centralbanker samles i Washington for IMF ‘ s almindelige foråret møder, hun sagde, at der var håb for en verden, hvor virksomheder, der anvender digitale valutaer kunne eksistere side om side med de traditionelle banker.

Det niveau af forskellighed, der kunne bygge et “finansielle økosystem, der er mere effektive og potentielt mere robust til at modstå trusler”, sagde hun.

Et stigende antal forbrugere, der har brugt lad os starte som et alternativ til de gamle måder at holde og flytte penge og foretrække dem for at de traditionelle banker, der styrtede ned på den finansielle krise i 2008. Men mange har mistet penge fra flygtige pris bevægelser, og efter nogle cryptocurrency udvekslinger er blevet hacket.

Lagarde har tidligere udsendt advarsler over de risici, der er forbundet med bitcoin og andre digitale valutaer, der opfordrer til global lovgivere til at iscenesætte et angreb ved hjælp af sin teknologi til at “bekæmpe ild med ild”.

I sidste måned, sagde hun myndigheder rundt omkring i verden kunne udnytte de muligheder, lad os starte med at hjælpe med at bringe dem under kontrol. I modsat fald vil tillade uhindret udvikling af et “potentielt store nye køretøj for hvidvaskning af penge og finansiering af terrorisme,” tilføjede hun.

Guvernøren for Bank of England, Mark Carney, har kaldt bitcoin og andre lad os starte “i sagens natur er risikabelt”, og at de har undladt at opfylde deres mest grundlæggende funktion som penge. Bitcoin ramte næsten $20,000 (£13,958) i værdi i perioden op til Jul, før du styrter ned med mere end halvdelen, der tidligere i år.

Men forud for IMF ‘ s kommende globale finansielle stabilitet rapport, der ser på nye risici fra verden af banker, Lagarde, sagde, at der var fordele fra at se igen på crypto-aktiver. “En klar-eyed tilgang kan hjælpe os med at udnytte de gevinster og undgå de faldgruber,” sagde hun.

Sammenligning af den seneste udvikling forskud af 1990’erne, da tusindvis af it-virksomheder var i gang kun til at bryde sammen et par år senere under dot-com crash – hun sagde, at mange krypto-aktiver var dømt til at mislykkes. Mere end 1.600 digitale valutaer i omløb, der eksploderet i antal i de seneste år.

Men lige som et par teknologier, der opstod i løbet af dot-com-æraen har siden forandret verden, sagde hun crypto-aktiver, der overlevede denne proces af “kreativ destruktion” kan have en betydelig indvirkning på, hvordan vi spare op, investere og betale vores regninger.