USA, STORBRITANNIEN og Rusland skylden for ‘ondsindet’ cyber-offensiv

82

Sikkerhed embedsmænd spørgsmål alarm direkte skyder skylden Kreml for angreb som OS advarer om, at Moskva er det ‘skubbe hårdt tilbage’

Mon 16 Apr 2018 19.23 BST

Første udgivet den Mon, 16 Apr 2018 18.28 BST

Someone using a laptop

Afgørelsen af den AMERIKANSKE og den BRITISKE regering til at gå til offentligheden afspejler et tab af tålmodighed med Moskva efter en række af cyber-angreb og hacks, der angiveligt stammer fra Rusland.
Foto: Yui Mok/PA

Den cyberkrig mellem vesten og Rusland er eskaleret, efter at STORBRITANNIEN og USA, der er udstedt af en fælles indberetning anklager Moskva for montering af en “skadelig” internet offensiv, der syntes at være rettet mod spionage, tyveri af intellektuel ejendom og om grundlaget for et angreb på infrastruktur.

Senior sikkerhed embedsmænd i USA og STORBRITANNIEN havde en sjælden fælles konference opkald til direkte skylden Kreml for rettet mod offentlige institutioner, private organisationer og infrastruktur, og internet udbydere, som støtter disse sektorer.

Nordkorea er en større cyber-angreb trussel end Rusland, siger ekspert

Læs mere

Rob Joyce, det Hvide Hus cybersecurity-koordinator, der er fastsat en række tiltag, vi kan tage som frisk sanktioner og tiltale samt hævnakter med sin egen cyber-offensive kapaciteter. “Vi skubber tilbage, og vi presser hårdt tilbage,” sagde han.

Joyce understregede offensiv kan ikke være knyttet til fredagens angreb på Syrien. Det var ikke gengældelse for AMERIKANSKE, BRITISKE og franske angreb USA og STORBRITANNIEN havde været at undersøge cyber-offensiv for måneder. Heller ikke, sagde han, bør beslutningen om at gøre offentlige cyber-angreb ses som en reaktion på begivenhederne i Syrien.

Joyce var gået i ring af repræsentanter fra FBI, det AMERIKANSKE Department of Homeland Security og UK ‘ s National Cyber Security Center (NCSC), som er en del af den overvågning agentur GCHQ.

USA og UK, i en fælles erklæring, sagde cyber-angreb var der ikke kun STORBRITANNIEN og USA, men globalt. “Specielt disse cyber-exploits var rettet mod netværk infrastruktur enheder over hele verden, såsom routere, switches, firewalls, netværk intrusion detection system,” sagde det.

“Russisk statssponsorerede aktører er ved hjælp af kompromitterede routere til at foretage spoofing” man-in-the-middle ” – angreb til at støtte spionage, ekstrakt af intellektuel ejendomsret, opretholde vedvarende adgang til offer netværk og potentielt lægge et fundament for fremtidige offensive operationer.

“Den nuværende stat af AMERIKANSKE og BRITISKE netværk udstyr, kombineret med en russisk regering kampagne for at udnytte disse enheder, der truer vores respektive sikkerhed, sikkerhed og økonomiske velfærd.”

Den AMERIKANSKE døbt cyber-aktivitet, der påstås at være fra Rusland som GRiZZLY TRIN.

USA og STORBRITANNIEN har tidligere beskyldte Rusland for cyber-angreb, som lammende angreb sidste år, der har skabt forstyrrelser i hele verden, herunder til National Health Service, og for en cyber-indbrud i OS energi net.

Men de skildres dette som langt mere alvorlig, fordi den potentiale til at underminere infrastruktur. Millioner af maskiner, der var blevet rettet i en “vedvarende” – kampagnen og de AMERIKANSKE og BRITISKE indrømmet, at de stadig ikke kender det fulde omfang, som systemet var blevet kompromitteret.

Tidligere har de to nationer har talt om, kun angreb”, der stammer fra Rusland”, med linjer mellem russiske kriminelle-og staten aktivitet bliver udvisket, men de er fastgjort skylden på Kreml ved denne lejlighed.

Stort cyber-angreb på BRITISKE et spørgsmål om “når, ikke hvis’ – sikkerhedschef

Læs mere

USA og STORBRITANNIEN sagde, at de havde “stor tillid” til, at Kreml stod bag angrebet.

Det er første gang, de har udstedt fælles råd til alle de sektorer, der kan have været i fare, tilbyder skridt til at identificere og neutralisere potentielle problemer i forbindelse med angrebene.

Ciaran Martin, administrerende direktør for NCSC, der arbejder tæt sammen med overvågning agentur GCHQ, sagde: “Dette er et stort øjeblik, da vi holder Rusland.”

Howard Marshall, der arbejder i FBI cyber-division, og der var på konferencen, sagde: “Vi vil bringe hver eneste værktøj til at bære mod dem i hvert hjørne af cyberspace.”

Afgørelsen af den AMERIKANSKE og den BRITISKE regering til at gå til offentligheden afspejler et tab af tålmodighed med Moskva efter en række af cyber-angreb og hacks, der angiveligt stammer fra Rusland. Det kunne også være født ud af frustration over Ruslands formodede indblanding i demokratiske valg i USA og Europa, sin støtte til Syriens Bashar al-Assad og hændelser, såsom anvendelse af en nerve agent i Salisbury.

Både USA og STORBRITANNIEN, ligesom Rusland, har cyber-offensive kapaciteter. Lederen af GCHQ, Jeremy Fleming, i sin første offentlige tale i sidste uge, beskrevet, hvordan en sådan kapacitet blev brugt til at forringe den Islamiske Stat ‘ s evne til at sprede propaganda fra sin Syriske hovedkvarter i Raqqa. Det var første gang, at STORBRITANNIEN har indrømmet at have brugt sin cyber-offensiv kapacitet.