Ryska forskare föreslår att rena vattnet, “sprängning”

40

Varje dag på Jorden är mindre naturliga reservoarer, i vilka vatten skulle vara lämplig för att dricka utan ytterligare rening. Dessutom, “avgaser” på produktion av vatten måste också rengöras före bortskaffande. Därför är utveckling av metoder för filtrering och borttagande av föroreningar – en ganska lovande utveckling, och för inte så länge sedan forskare från skolan för energi Tomsk Polytekniska Universitet (TPU) har föreslagit en ganska trivial metod för vattenrening av explosiva förstörelse droppar.

De första forskningsresultaten som redan är publicerad i International Journal of Thermal Vetenskaper, och studien sponsrades av en president-bidrag för unga forskare och läkare. Eftersom pressen av TPU,

“Den vetenskapliga personalen på laboratoriet för modellering av processer av värme-och masstransport-och Systemteknik skolan för energi TPU har föreslagit en ny metod för rening av industriella avloppsvatten och dricksvatten från skadliga, inklusive giftiga och brännbara gaser av explosiva förstörelse av droppar. Den föreslagna tekniken kommer att ge rent vatten på ett effektivt och relativt billigt.”

För rening av vatten är det omvandlas till en emulsion genom att lägga till icke vattenlösliga vätskor, liksom i suspension, att lägga till de krossade fasta ämnen. Emulsioner och suspensioner som injiceras i en värmekammare där det är en kraftig värme till 300-500 grader. Tryckskillnaden orsakar att de explosiva förstörelse av fas gränser, och processen fortsätter i form av kedjereaktioner. På grund av den snabba separation av substrat föroreningar och rent vatten. Enligt projektledaren Pavel Strizhak

“När uppvärmda vattnet avdunstar, och icke-brännbara föroreningar fällningen. I detta brandfarligt bränna. Vattenånga condenseries, och vi får renat vatten. Vi lyckades genomföra ihållande explosiva fragmentering av droppar för att gruppen är heterogen till sin sammansättning och struktur av vätskor”.

Ryska forskare föreslår att rena vattnet, “sprängning”
Vladimir Kuznetsov