“Lite galen”, men SpaceX kommer långsamt fallande steg ballonger

30

SpaceX är faktiskt planerar att återställa alla stadier av raketen, inte bara den första, och detta kan behöva icke-standard flyttar. Elon Musk meddelade att hans företag kommer att försöka bromsa den övre skede av raket, med hjälp av en “jätte ballonger till festen” — och Ja, han medger att det låter lite crazy. Medan många anmälda, men vi vet att Masken ord i vinden droppar, men ibland är hans beslut är försenade i genomförandet.

Om systemet fungerar, SpaceX kommer att få flera fördelar. Från och med 2018, lanseringen av Falcon 9, med tanke på landningen av den första etappen kostade 62 miljoner dollar. Om hon kommer att kunna sakta ner och återhämta den övre steg genom att använda relativt låg kostnad alternativ som en boll, det kommer inte bara att minska kostnaderna, men kommer att göra startups mer attraktiv för kunderna. Allt kommer att vara miljövänliga (död raket kommer att brinna upp i atmosfären eller sjunker i havet och vackra. Dock låter ganska ovanligt.

Senare Mysk tillade att bollen måste minska den ballistiska koefficienten för scenen (dess förmåga att övervinna luftmotståndet) på “för två”, samtidigt som de behåller sin form “i alla lägen av Mach”.

Skämt om studsmattan är nu mer relevant än någonsin. Eftersom Mysk säger så! Från Twitter:

— Det kan tyckas lite tokigt, men…

— SpaceX kommer att försöka få ner den övre skede av raketen med omloppshastighet med hjälp av en gigantisk ballong för parterna.

— Och sätta henne på en studsmatta en stad.

“Lite galen”, men SpaceX kommer långsamt fallande steg ballonger
Ilya Hel