Kloning Husdjur är att få fart. Kommer människor?

74

När Barbra Streisand berättade för tidningen Variety att klonade sin hund på $ 50 000, många för första gången fick reda på att en kopia av Husdjur och andra djur — det är på riktigt. Ja, du läste rätt: du kan betala för kloning av hundar, hästar eller älskade bull och få en levande kopia i ett par månader. Den berättelse, som jag fortfarande får gåshud går omkring och monni mast, en fotograf från Michigan som betalat för att ha en klon av Billy Beane, Labrador Retriever, som ägs av hennes äldsta dotter MIA.

För 10 år sedan, MIA har begått självmord. För kloning av masten äldre hundar sätt att hålla minnet av en levande dotter, för att “skydda” henne.

I kloning måste ha fått uppdateringar, inklusive ultraljud för en växande valp. Tidslinjen var full av märkliga sammanträffanden. Veterinärer inspelade hjärtslag av klon av födelsedagen MIA, den 11 oktober. Valpen var född i November, samma månad som MIA tog livet av sig.

“Det är ett tecken. För mig är det ett tecken på att MIA är inblandad i allt och vet allt,” sade masten.

Vid denna punkt chefen ska ringa alarmerande klockor. Masten inte bara klona ett husdjur. Hon försöker att spara ett förlorat barn. Det scenariot skrämmer närhet till verklig mänsklig kloning, som en förtvivlad förälder försöker ersätta din dyrbara dotter, som dog tidigt.

Så, ska vi börja oroa om mänsklig kloning? Jose Cibelli som studerar kloning av djur vid University of Michigan, tänker så. Rungande “Ja”.

Nästa är en historia om en journalist MIT Technology Review.

Att lära sig att skälva

Jag träffade Cibelli 15 år sedan, på toppen av hype om kloning. Sedan verkade det möjligt att skapa en kopia av en person som helst. Det var högljudda uttalanden från den italienska läkaren vid namn Antinori, som påstås ha försökt att genomföra det, och UFO-kulten — Även — som påstås ha skapat ett företag, Clonaid mänsklig kloning. Media inte skilja mellan skämt och verklighet, så i det allmänna medvetandet läckt berättelse om skapandet av ett klonat barn som hette eva. I 2002, National Academy släpps en nödsituation rapport om detta ämne.

Men kloning av människor har aldrig hänt. Anledningen är uppenbar i efterhand. Förfarandet för kloning, en sådan som användes för att skapa fåret Dolly klonades år 1996, forskare tog en vuxen cell och infört den i ägget, som är associerade med hennes egna DNA. Resultatet är en klon embryo.

Men denna process är extremt ineffektivt. Bland de många djur, bara en av de hundratals klonade embryon kan överleva. Några embryon dör i IVF-skålen. Andra upphör att finnas i livmodern. Av dem som hade möjlighet att vara född, många dör av avvikelser.

Skulle du vilja att “chockad” att lära sig vad som kan hända om folk kommer att vara klonade med moderna metoder, skrev i en artikel i New York Times i 2001.

Men kloning av boskap och hundar som är på gång. Eftersom ägg kan samlas in i tillräckligt stora mängder, så att företagen kan hantera den inre ineffektivitet av tekniken. En dålig klon är bara en kostnad för företag.

Idag, problem med kloning är studerat mycket bättre än det var då. Till en hud cell var en hud cell, det behöver inte en komplett uppsättning av gener. Så många helt enkelt saknar. Anledningen till att kloning fungerar på alla, är det att ägget har en märklig förmåga att föra gener tillbaka till processen för omprogrammering. Men i ägget finns det bara ett fåtal timmar på det, och vissa gener motstå.

Dessa motstånd gener som är blockerad och kan inte spela en roll i utvecklingen av embryot, som anses vara “ansvarig för nedläggningen av kloner”, säger Cibelli.

Hur har kloning i tjugo år?

Cibelli anteckningar arbete Zhang Yi, en stamcell, en biolog vid Boston children ‘ s hospital. Han sade att Zhang plockade upp en kemikalie, som när de läggs till ägget hjälper till att frigöra blockerad gener.

I händerna av Zhang tillägg av dessa “modifierare” har lett till en betydande förbättring i kloning — förstörelsen av de hinder som finns i vuxna celler. Zhang först testade dem på möss. Enligt honom, i stället för 1% av klonade embryon som växte innan, nu har de 10%.

“Ökningen i verkningsgrad är slående,” säger Zhang, som, naturligtvis, har tagit patent på sin upptäckt.

Då Zhang testat den här processen på mänskliga ägg. I och med 2015, hans team anställdes fyra kvinnor som tillhandahålls av ägg från äggstockarna. De gick in i huden celler av andra människor.

Utan molekyler, släppa genen, den klonade embryon som inte utvecklas ordentligt. Med modifierare samma för cirka en fjärdedel av dem gjorde så. “Vi försökte att förstöra hinder i vuxen celler”, säger han. “Resultat: vi annars skulle ha misslyckats”.

Att vara mycket tydlig, Zhang kommer inte att göra barn. Dess mål är kloning av embryon storleken på en liten fläck till förmån för sina stamceller. Den så kallade “terapeutisk kloning” är en metod för att skapa kraftfulla embryonala stamceller som är genetiskt identiska celler i en vuxen — säga som ett substitut för tyg.

Terapeutisk kloning är inte en ny idé. Cibelli och att han först försökt (och misslyckats) för femton år sedan. Efter misslyckandet av forskare har vänt sig till andra sätt att skapa stamceller genom att programmera hud celler i ett laboratorium. Plötsligt, men kloning av stamceller var inte så tuff. För tillräckligt hög effektivitet, läkarna kunde använda dem för att skapa mjukpapper för människor i nöd, Zhang säger. Han skapade företaget NewStem, som började sälja klonat stamceller.

“Förr var det teoretiskt möjligt, men var tvungen att använda en hel del ägg som möjligt,” säger Zhang. “Nu, tack vare effektiviteten, det är översatt till verkligheten”.

Klon apor

Vi kan väl klona mänskliga embryon. Bör vi gå vidare och höja barn från dessa embryon? I januari 2018 Kinesiska forskare har klonat våra bröder och systrar i djurens värld — apor — för första gången i historien. Bilder på två vackra primater, Chong Chong och Hua Hua, spred sig snabbt runt om i världen.

Varför Kina har lyckats där alla andra har misslyckats? Svar: de används för att öka effektiviteten i molekyler av Zhang.

Inte alla problem men var löst. Kina har lyckats med att skapa djur, till att börja med hud celler från ett aborterat foster av en apa. Men de andra två klon gjort från celler av ett vuxet djur dog strax efter födseln. Varför två apor dog, ingen avslöjar. Men den höga sannolikheten att det är på grund av ofullständig omprogrammering av vuxna celler.

Enligt Zhang, skulle vara galen och opraktiskt (och olagliga) försök att klona en människa. Trots den högre effektiviteten, det Kinesiska laget som används 63 surrogatmamma och 417 ägg för att göra två kloner av apan. Tänk bara hur lång tid det kommer att ta surrogat bland folket för att äggdonatorer.

“Inget samhälle kommer inte att göra det”, Zhang säger. “Å andra sidan, om du frågar mig: är det möjligt att öka effektiviteten ännu mer, jag kommer att svara “Ja”. Jag svarar, att i slutändan, från en teknisk synvinkel, mänsklig kloning kommer att vara möjligt.”

Motivation kloning

Skapandet av mänskliga kloner — frågan är inte bara teknisk. Av denna anledning, experter som är villiga att hjälpa till och sponsra.

Medverkan av miljardärer kan vara den enklaste delen av den pussel. I Mars, CBS gjorde en berättelse om La Dolfina, den Argentinska laget spelar i Polo, där spelare rida på kopior av samma häst. Den affärsman, som kom upp med idén att klona en häst, en Texas affärsmannen Alan Meeker sade att “de rikaste människorna på denna planet vände sig till honom med en begäran om att klona en människa”. Meeker vägrade. Anledningen? Ingen berättade för honom varför de behövde en klon.

Men en anledning till att vi vet. Kanske den starkaste av alla. När jag talade till fotografen av masten, hon talade om förödelsen i samband med självmord av sin dotter.

Masten kvar hunden MIA, Billy Beane, och hon bestämde sig för att klona den när den hund som blev 14. “Jag var rädd att alla leda till att jag kommer att glömma den MIA som jag var redo att glömma det, säger masten. “Jag tänkte att här-här kommer att förlora hunden, och helt desperat. Och då slog det mig: herregud, jag är hennes klon! Jag var förtvivlad.”

Masten vände sig till veterinären som tog ett prov på hundens hud och skickade det till bolaget för att Föreviga. För $ 1300 Föreviga förberett en serie av celler från huden på hunden och höll celler i flytande kväve för framtida kloning. Denna tjänst är i själva verket ett billigt sätt att bevara djur-DNA i fall du bestämmer dig för att punga ut $ 50 000 för kloning. Grundaren Föreviga Ron Gillespie säger att butiker fryst vävnad av hundar, katter och till och med ett lejon från en Mexikansk zoo. Mast — inte de enda som bestämt sig för att klona den hund som tillhör de döda barnet, säger han. Företaget har dock inte spara celler människor. Inga döda släktingar, ingen annan.

Billy Beane och hennes klon Gunny

“Vi har en massa frågor, säger Gillespie. “Jag svarar att vi inte gör så. Och när människor sätter press på mig, frågar om de kan göra det, jag svarar att jag inte vet. Jag är bara helt förkasta sådant. Mest av allt oroar sig för att det skulle kunna leda till kloning av människor, och människor är mycket illa stämda mot detta, inklusive mig.”

Cell Billy Beane gick till Husdjur ViaGen, en Texas företag som erbjuder tjänster kloning. I September 2017, masten lärt sig att klonade embryon Billy Beane var överföras till ett surrogat hund. Två månader senare är hon valde en ny valp. Hunden “var den verkliga själen och allt som var min dotter — det roliga, vänlighet, godhet människor mot henne och drog”, säger hon. “Jag känner till vänster taktil kommunikation, inte bara med andliga”.

Och jag frågade slutligen mast: klonade hon skulle vara MIA om jag hade chansen?

Hon sade att hon inte kunde svara på denna fråga. “När du har ett barn dör, du oroande. Du kan inte göra ett rationellt beslut.”

I själva verket, det erkänner att människor har beslutat att hon “gått över gränsen” när jag bestämde mig för att klona hund. “Det var ett desperat försök från min sida. Min andra dotter bestämde mig för att jag är galen. Men det fungerade”.

Kloning Husdjur är att få fart. Kommer människor?
Ilya Hel