Kloning af Kæledyr er ved at vinde momentum. Mennesker, der ikke vil?

67

Når Barbra Streisand fortalte Række magazine, at klonede deres hund til $ 50 000, hvoraf mange for første gang fundet ud af, at den kopi af Kæledyr og andre dyr — det er rigtig. Ja, du læste rigtigt: du kan betale for kloning af hunde, heste eller elskede tyr og få en levende kopi i et par måneder. Historien, som jeg får stadig gåsehud at gå om monni mast, en fotograf fra Michigan, der har betalt for at have en klon af Billy Beane, Labrador Retriever, der er ejet af hendes ældste datter MIA.

10 år siden, MIA har begået selvmord. For kloning af masten ældre hunde betyder at holde mindet om en levende datter, for at “beskytte” hende.

I kloning proces skal have modtaget opdateringer, herunder sonagram af en voksende hvalp. Tidslinje var fuld af mærkelige tilfældigheder. Dyrlæger, der er registreret hjertebanken af klon af den fødselsdag MIA, oktober 11. Hvalpen blev født i November, samme måned som MIA dræbt sig selv.

“Det er et tegn. For mig er det et tegn på, at MIA er involveret i denne alt og ved alt,” sagde mast.

På dette punkt er hovedet bør ring alarmerende klokker. Masten ikke bare klone kæledyr. Hun forsøger at gemme et mistet barn. Dette scenario skræmmer nærhed til reel menneskelig kloning, hvor en ulykkelig forælder forsøger at erstatte din dyrebare datter, der døde tidligt.

Skal vi så begynde at bekymre sig om kloning af mennesker? Jose Cibelli der undersøgelser, som kloning af dyr på University of Michigan, tænker så. Rungende “Ja”.

Næste er en historie om en journalist MIT Technology Review.

At lære at være bange

Jeg mødte Cibelli 15 år siden, på toppen af den hype om kloning. Så syntes det er muligt at oprette en kopi af en person, der til enhver tid. Der var højlydte erklæringer fra den italienske læge ved navn Antinori, der angiveligt forsøgte at gennemføre det, og UFO-kult — Raelske — som angiveligt skabt en virksomhed, Clonaid kloning af mennesker. Medierne ikke kan skelne mellem sjov og virkelighed, så i den offentlige bevidsthed lækket historien om skabelsen af klonede baby ved navn eve. I 2002, National Academy udgivet en nødsituation rapport om dette emne.

Men kloning af mennesker aldrig er sket. Grunden er indlysende, set i bakspejlet. Proceduren for kloning, som den, der blev brugt til at skabe fåret Dolly i 1996, forskere tog en voksen celle og indført det i de æg, der er forbundet med hendes egen DNA. Resultatet er en klon embryo.

Men denne proces er særdeles ineffektiv. Blandt de mange dyr, at kun én af de hundredvis af klonede fostre kan overleve. Nogle fostre, der dør i IVF-skål. Andre ophøre med at eksistere i livmoderen. Af dem, der var i stand til at blive født, vil mange dø af abnormiteter.

Vil du gerne “chokeret” for at lære, hvad der kan ske, hvis folk vil blive klonet ved hjælp af moderne metoder, skrev i en artikel i New York Times i 2001.

Men kloning af kvæg og hunde er i gang. Da æg kan være samlet i store nok mængder, så virksomhederne kan klare sig med den indre ineffektivitet af teknologi. En dårlig klon er bare en omkostning for virksomheden.

I dag, problemet med kloning er undersøgt meget bedre, end det var dengang. Til en hud celle var en hud celle, er det ikke brug for et komplet sæt af gener. Så mange simpelthen mangler. Grunden til, at kloning virker på alle, er, at ægget har en bemærkelsesværdig evne til at bringe gener tilbage i processen til omprogrammering. Men i de æg der er kun et par timer på det, og nogle gener modstå.

Disse modstå gener, der er blokeret og kan ikke spille en rolle i udviklingen af embryo, der anses for at være “ansvarlig for afviklingen af de kloner”, siger Cibelli.

Hvordan har kloning i tyve år?

Cibelli bemærker det arbejde, Zhang Yi, en stamcelle biolog i Boston children ‘ s hospital. Han sagde, at Zhang samlet op af et kemisk stof, der, når de føjes til det æg, der hjælper til at frigøre blokeret gener.

I hænderne på Zhang tilsætning af disse “modifiers” førte til en betydelig forbedring i kloning — ødelæggelsen af de barrierer, der er til stede i voksne celler. Zhang første testet det på mus. Ifølge ham, i stedet for 1% af de klonede embryoner, der voksede før, nu har de 10%.

“Den øgede effektivitet er slående,” siger Zhang, der, selvfølgelig, har patenteret sin opdagelse.

Så er Zhang testet denne proces på menneskelige æg. I 2015, hans hold hyret fire kvinder, der er fastsat æg fra æggestokkene. De gik ind i hudens celler af andre mennesker.

Uden molekyler, som frigiver den gene, det klonede embryoner, der ikke udvikle sig ordentligt. Med modifikatorer det samme for omkring en fjerdedel af dem gjorde det. “Vi forsøgte at ødelægge hindringer i voksne celler,” siger han. “Resultatet: vi ellers ville have undladt”.

At være meget klar, Zhang kommer ikke til at gøre babyer. Dens mål er kloning af embryoner størrelsen af en plet af hensyn til deres stamceller. Den såkaldt “terapeutisk kloning” er en metode til at skabe kraftfulde embryonale stamceller, der er genetisk identiske med de celler, af en voksen — sige som en erstatning af stof.

Terapeutisk kloning er ikke en ny idé. Cibelli og han først har prøvet det (og undlod) femten år siden. Efter svigt af forskere, der har henvendt sig til andre måder at skabe stamceller omprogrammering af hudens celler i et laboratorium. Pludselig, men kloning af stamceller, det var ikke så hård. For en tilstrækkelig høj effektivitet, læger kan bruge dem til at skabe væv til mennesker i nød, siger Zhang. Han oprettede selskabet NewStem, som er begyndt at sælge klonede stamceller.

“Tidligere var det teoretisk muligt, men var nødt til at bruge en masse æg, som upraktisk,” siger Zhang. “Nu, takket være effektiviteten, det er omsat til virkelighed”.

Klone aber

Vi kan perfekt klon af menneskelige embryoner. Skal vi gå videre og gøre børn fra disse embryoner? I januar 2018 Kinesiske forskere har klonet vores brødre i dyrenes verden — aber — for første gang i historien. Billeder af to dejlige primater, Chong Chong og Hua Hua, som hurtigt bredte sig til hele verden.

Hvorfor Kina er lykkedes, hvor alle andre har fejlet? Svar: de bliver brugt til at forbedre effektiviteten af de molekyler, Zhang.

Ikke alle problemer, som dog blev løst. Kina har formået at skabe dyr, der starter med, at hudens celler af et aborteret foster af en abe. Men de to andre klon lavet af celler af en voksen dyr døde kort efter fødslen. Hvorfor to aber døde, ingen afslører. Men den høje sandsynlighed for, at dette er på grund af ufuldstændig omprogrammering af voksne celler.

Ifølge Zhang, ville være vanvittigt og upraktisk (og ulovlig) forsøg på at klone et menneske. På trods af den højere effektivitet, de Kinesiske hold, der anvendes 63 surrogat mor og 417 æg til at lave to kloner af abe. Bare forestil dig hvor lang tid det vil tage surrogater blandt folket for at ægdonorer.

“Intet samfund vil de ikke gøre,” siger Zhang. “På den anden side, hvis du spørger mig: er det muligt at øge effektiviteten selv mere, jeg vil svare “Ja”. Jeg svarer, at i sidste ende, ud fra et teknologisk synspunkt, at kloning af mennesker vil være muligt.”

Motivation kloning

Skabelsen af menneskelige kloner — spørgsmålet er ikke kun den tekniske. Af denne grund, eksperter, som er villige til at hjælpe og støtte.

Inddragelse af milliardærer kan være den letteste del af puslespillet. I Marts, CBS lavet en historie om La Dolfina, den Argentinske hold spiller i Polo, hvor spillerne ride på kopier af den samme hest. Den forretningsmand, der kom op med den ide at klone en hest, en Texas forretningsmand Alan Meeker sagde, at “de rigeste mennesker på denne planet henvendte sig til ham med anmodning om at klone et menneske”. Meeker nægtede. Årsagen? Ingen fortalte ham, hvorfor de havde brug for en klon.

Men en grund til at vi ved det. Måske den stærkeste af alle. Når jeg talte til fotografen af masten, talte hun om de ødelæggelser, der er forbundet med selvmord, hendes datter.

Masten til venstre hunden MIA, Billy Beane, og hun besluttede at klone den, når den hund, der er fyldte 14 år. “Jeg var bange for, at alle føre til, at jeg vil glemme MIA, at jeg var klar til at glemme det,” siger mast. “Jeg tænkte, at her-her vil tabe hunden, og er helt desperate. Og så slog det mig: Åh min Gud, jeg er hendes klon! Jeg var i fortvivlelse.”

Masten henvendte sig til dyrlæge, der tog en prøve af hundens hud og sendte det til virksomheden Forevige. For $ 1300 Forevige udarbejdet en række celler fra huden af hunden, og det holdt celler i flydende kvælstof for fremtiden kloning. Denne service er, faktisk, en billig måde at bevare dyre-DNA i tilfælde af at du beslutter dig for at skallen ud $ 50.000 for kloning. Grundlæggeren Forevige Ron Gillespie siger, at butikker frosne væv af hunde, katte og endda en løve fra en Mexicansk zoo. Masten — og ikke den eneste, der har besluttet at klone en hund, der tilhører det døde barn, siger han. Men virksomheden ikke gemme celler mennesker. Ingen døde slægtninge, ingen anden.

Billy Beane og hendes klon Gunny

“Vi har en masse forespørgsler,” siger Gillespie. “Jeg svare, at det gør vi ikke. Og når folk lægge pres på mig, spørger, hvor de kan gøre det, vil jeg svare, at jeg ikke kender. Jeg er bare helt afvise. De fleste af alle vi bange for, at det kan føre til kloning af mennesker, og mennesker er meget dårligt indstillet over for denne, herunder mig.”

Celle Billy Beane gik til Kæledyr ViaGen, en Texas virksomhed, der leverer tjenester kloning. I September 2017, masten lært, at klonede embryoner Billy Beane blev overført til et surrogat hund. To måneder senere valgte hun en ny hvalp. Hunden “var den egentlige sjæl og alt, hvad der var min datter — den sjov, er den venlighed, godhed af mennesker hen til hende og trak,” siger hun. “Jeg føler, at venstre taktil kommunikation, ikke kun med åndelige”.

Og jeg endelig spurgte mast: klonet, hun ville være MIA, hvis jeg havde chancen?

Hun sagde, at hun ikke kunne svare på dette spørgsmål. “Når du har et barn, der dør, du foruroligende. Du kan ikke træffe en rationel beslutning.”

I virkeligheden, det anerkender, at folk har besluttet, at hun har “passeret linjen” da jeg besluttede mig for at klone en hund. “Det var et desperat forsøg fra min side. Min anden datter har besluttet, at jeg er skør. Men det virkede”.

Kloning af Kæledyr er ved at vinde momentum. Mennesker, der ikke vil?
Ilya Hel