Google erbjuder för att prata böcker

62

Inte lätt att göra en sökning och få resultat, och för att få råd om erfarenhet av den mänskliga civilisationen användare kan tack vare ett nytt experiment sökandet jätten Google, som är känd för att inte bara mobila operativsystem Android, men projekt som utvecklar teknik för framtiden. Som utan att ens ha läst boken, ställa en fråga?

Google meddelade nya experiment av sin forskning enheter, som ger Internet-användare möjlighet att pröva möjligheten av programvara för att bearbeta semantik och förstå naturligt språk. För Google är det företag vars främsta produkt är en sökmotor och dess trafik är mest text, dessa extra funktioner av artificiell intelligens är en viktig del av verksamheten och som överensstämmer med företagets mål, som består i skapandet av programvara kunna förstå och analysera hur människor talar vanligtvis, utan att referera specifikt till datorn enheter. Fler nya verktyg av Google ansågs STATCOM Nick (Smeknamn Statt) om resursen theverge.com.

Prata om Böcker — kommunikation böcker semantisk sökning utan sökord

Sökandet jätten har utsett sin samling av verktyg som syftar till maximal förståelse av maskinen naturligt språk Semantiska Erfarenheter. Den första “lagret” är ordet vektorer speglar förmåga artificiell intelligens för att förstå naturligt språk, och att “semantiskt liknande fraser, och den närmast poäng baserat på likvärdighet, likhet och samhörighet av idéer och språk”, som noteras i bloggen, den berömda futuristiska och Director of engineering för Google Forskning Ray Kurzweil (ray Kurzweil) och product Manager Rachel Bernstein (Rachel Bernstein). Google har gjort den modul som finns i plattformen TensorFlow till andra forskare och möjlighet att experimentera med den.

Den första av de två nya tillgängliga experiment var att Prata Böcker, och det är, som namnet antyder, kan du “prata böcker”, dvs genom att maskinlärande algoritmer för att få relevanta svar på de frågor skrivna av människor från texter. Användaren anger fråga och Prata om Böcker hittar relevanta förslag på böcker. Beroende på de viktigaste orden som som saknas. Användaren fått svar från böcker till hans frågor skulle ge honom inklusive prestanda och om hur jag undrar om han kommer att läsa dessa böcker.

Om användaren, till exempel, ber ackumulerade mänsklig erfarenhet, uttryckt i böcker: “Varför är himlen blå?”, han kommer att få många svar och vetenskaplig förklaring: “Rayleigh spridning av molekylerna i atmosfären ökar med minskande våglängd”. Till skillnad från den vanliga Google sök, och användaren kommer att erbjudas länkar till artiklar på webbplatser, algoritm Böcker Prata om Att göra jobbet för dig.

Modellen var utbildad på miljarder par meningar för att göra sken av en verklig dialog. Målet var att lära algoritmen att föreställa sig skulle kunna se ut ett bra svar till en användare fråga. I svar på frågan eller fras som användaren programvara verktyget söker igenom alla meningar med mer än 100 tusen böcker och hitta de erbjuder att matcha fras användaren. Sökningen sker på grundval av semantiska innebörd i den meningen nivå. Inget samband mellan vad användaren in, och sökresultat är inte.

Naturligtvis verktyget är förenad med vissa begränsningar. Han kommer att ge svar på en enkel fråga, som antas vissa fakta. Djupa filosofiska frågor är inte styrkan av algoritmen. Men vi talar om ett enkelt verktyg som kommer att hjälpa Google att Förfina produkter som Gmail Smarta Svar. Prata om Böcker, hittills, bara ger en första överblick av gränssnitten för framtiden, som kan vara tillräckligt intelligenta för att svara på nästan alla viss person en fråga.

Spelet Semantris. Begreppet “Tetris” kommer att hjälpa Google att utveckla artificiell intelligens

Den andra nya experiment Google är mindre interaktiva. Vi talar om spel som heter Semantris som testar användarens förmåga att associera ord. Till exempel, om toppen av 10 ord är ordet “säng” (sängen), kan användaren tror att svaret är att skriva in ordet “sova” (“sömn, sömn”). Semantris kommer visa 10 ord i en viss ordning, som visar hur väl programvaran förstår förhållandet mellan ord “säng” och “sova, sova” i jämförelse med förhållandet mellan ordet “säng” och alla andra ordet ur listan.

Det bör också noteras att Google med sitt nya experiment är ett sätt att samla in användardata, som hjälper sin teknik för att få en inblick om hur man överväga förhållandet i språket av människorna själva.

För Semantris, och spelet är också underhållande sätt att testa sin egen förmåga för användaren och för att se hur väl programmet finner relationer mellan ord. Det finns också en version av spelet i stil med Tetris. Det tillåter användaren att skriva ord som släpps ut på skärmen block baserat på användarens uppfattning om vad ord programvaran kan placeras i block mellan två ord.

Moderna användare har för att höra om artificiell intelligens, dess möjligheter och framtidsutsikter. Tillgängliga för användarna för att testa experimentella algoritmer som Google ger alla möjlighet att få en idé om teknik för framtiden.

För att diskutera den nya Google experiment och perspektiv på tillämpningar av artificiell intelligens läsare i Telegram chatt.

Google erbjuder för att prata böcker
Oleg Dovbnya