Facebook annonsen har krav på å forutse brukerens fremtidig atferd

57

Sosiale nettverk kritisert over funksjonen som er rettet mot brukere som er sannsynlig å bytte til en annonsør rival produktet

@alexhern

Man 16 Apr 2018 15.24 BST

Sist endret på Mandag 16 Apr 2018 15.39 BST

Facebook logo

Facebook-logoen
Foto: Oli Scarff/AFP/Getty Images

Facebook har blitt kritisert for å skjule en reklame-produkt som hevder å være i stand til å forutsi brukernes fremtidige atferd og mål meldinger på dem i et forsøk på å endre disse forholdene.

Produktet, kalt “lojalitet prediksjon” av Facebook, er en del av en pakke av evner som er aktivert av en maskin læring-drevet verktøy kalt FBLearner Flyt. At verktøyet ble offentlig lansert i 2016, men annonsering teknikker det gjør det bare ble avslørt i en pitch dokument lekket til Fange.

Dokumentet, i henhold til Fange, beskriver Facebook er muligheten til å bruke sin enorme mengden av personlige data for å identifisere individuelle brukere som er “i faresonen” for å endre til konkurrentenes produkter, og deretter mot dem med annonsering i øyeblikket, ville de være i ferd med å slå.

Zuckerberg sette på baksiden fots som Huset griller Facebook KONSERNSJEF over brukersporing

Les mer

“Disse personene kan da være målrettet aggressivt med reklame som kan foregriper og endre sin avgjørelse helt,” skriver Skjæringspunktet Sam … Flere, “noe som Facebook kaller “forbedret markedsføring effektivitet””.

Tim Hwang, leder av Harvard-MIT Etikk og Styring av AI initiativ, fortalte publikasjon som Facebook hadde en etisk forpliktelse til å opplyse om hvordan teknologien fungerer.

Imidlertid, Hwang sa: “Vi kan ikke glemme den historien av alt dette, er at reklame som en industri, som går tilbake flere tiår, har vært opptatt av spørsmålet om atferd prediksjon … av enkeltpersoner og grupper … Dette er på noen måter poenget med reklame.”

Teknologien tjener til å understreke kraft av Facebook for å profilere sine brukere, og gjøre spådommer om aspekter av deres offline liv.

Denne muligheten har ført til konspirasjonsteorier om selskapet lytte til brukere via sine smarttelefoner for å bedre målrette dem for reklame. Selv om Facebook har gjentatte ganger nektet for slike teorier, daglig leder, Mark Zuckerberg, ble likevel uttrykkelig har bedt om det gjennomført en slik praksis i løpet av hans vitnesbyrd i front av Senatet og Representantenes Hus i forrige uke.

“Jeg har hørt bestanddeler frykt for at Facebook er gruvedrift lyd, som jeg tror taler til den mangel på tillit,” Sen Gary Peters sa forrige uke. “Gjør Facebook bruk audio innhentet fra mobile enheter?” Zuckerberg svarte med en flatskjerm ikke – men det gjorde ikke stoppe Larry Bucshon, en Republikansk kongressmann fra Indiana, fra å ta opp emnet på nytt neste dag.

Buschon sa han hadde hatt en samtale med sin mor om en avdød slektning, og senere på kvelden Facebook hadde vist henne et minnesmerke video av den relative.

Han spurte Zuckerberg om Facebook var en kontrakt med noen andre til å lytte, og når Zuckerberg svarte at selskapet ikke var, Buschon presset, og hevdet det var ganske klart at noen lytter.

Spørsmålene kom til tross for en eksplisitt fornektelse i 2016 fra det sosiale nettverket, i et innlegg med tittelen “Facebook ikke bruke telefonens mikrofon for annonser eller News Feed historier”.

En Facebook talsmann sa: “Facebook, akkurat som mange andre ad-plattformer, bruker maskinen lære å vise riktig annonse til riktig person. Vi hevder ikke å vite hva folk tenker eller føler, heller ikke vil vi dele en persons personlige informasjon med annonsører.”