Elon Musk utkast på människor efter robotar sakta ner Tesla Model 3 produktion

55

‘Människan är underskattad, säger VD efter företaget misslyckats att slå varje vecka produktion mål i första kvartalet 2018

Mån 16 Apr 2018 10.36 BST

Senast ändrad Mån 16 Apr 2018 15.22 BST

Elon Musk

Ökningen av människor … Mysk sade han drog all-nighters och sov på fabriken för att få produktionen tillbaka på rätt spår.
Foto: Joe Skeppare/Tt-Reuters

Elon Musk har erkänt att automation har hållit tillbaka på Teslas Modell 3 produktion och att människan, snarare än maskiner, var svaret.

Elbilen maker ‘ s chief executive sade att en av anledningarna till att Tesla har kämpat för att nå utlovade produktionsvolymer var på grund av företagets “överdriven automation”.

Frågade om robotar hade saktat ner produktionen, snarare än att skynda på den, under en tur runt Tesla ‘ s fabrik av CBS, Mysk svarade: “Ja, de gjorde … Vi hade denna galna, komplexa nätverk av transportband … Och det fungerade inte, så vi fick bli av det hela.”

“Ja, alltför automation på Tesla var ett misstag. För att vara exakt, mitt misstag. Människor är underskattad,” Måste läggas till senare.

Profil Elon Musk

Visa

Dölja

Den Sydafrikanska födda programmerare och affärsman är värt cirka $21bn (£15 miljarder kronor) i dag. Han slungades in i leden av de super-rika med försäljning med PayPal på eBay, som gav honom $165

År 2002, använde han $100m hittade SpaceX, som syftar till att minska kostnaden för att resa i rymden med hjälp av teknik såsom återanvändbara raketer. En av Mysk ultimata mål är att bana väg för insatser för att kolonisera Mars.

Mysk blev en stor investerare i electric car company Tesla 2004 och tog över rodret 2008. Tesla har fokuserat på att bygga en bil med massa attraktivitet på marknaden. Trots låg försäljning, dess börsvärde hann Ford förra året.

Ett annat ambitiöst Mysk projektet är Hyperloop, sin vision av en super-snabbt underjordiska transportsystemet för att ta passagerare mellan de större städerna, såsom LA och San Francisco, på hypersonic hastighet. Han har kallat idén att skapa en “korsning mellan en Concorde och en railgun och en air hockey bord”. Kritiker säger att det är för opraktiskt och dyrt.

Nyare idéer har OpenAI, ett icke-vinstdrivande företag att forska om artificiell intelligens, och Neuralink, ett företag som undersöker olika sätt att ansluta den mänskliga hjärnan med AI.

Foto: Peter Parker/AFP

Var detta till hjälp?

Tack för din feedback.

Fångad i vad Mysk har kallat “tillverkning helvete”, elbilen företag har misslyckats med att slå sin vecka produktion målet på 2 500 Modell 3 fordon under första kvartalet 2018, främjande av tvivel inom industrin som Tesla kommer att kunna träffa sina 5,000-en-vecka-mål i tre månader.

Den betydande produktion underskott har försenat avgörande leveranser till kund. Mysk sa att han var tvungen att ta direkt kontroll över produktionen i början av April, för att tillgripa för att dra all-nighters och sova på fabriken.

“Vi kunde för att låsa upp några av de viktiga saker som håller oss tillbaka från att uppnå 2 000 bilar i veckan. Men sedan dess har vi fortsatt att göra 2.000 bilar en vecka”, sade han.

Samtidigt Tesla är att drabbas av negativ publicitet under en dödlig olycka med en av sin Modell X Stadsjeepar som var med och körde med hjälp av företagets Autopilot, öppet bråk med AMERIKANSKA National Transportation Safety Board och försöker undertrycka frågor innan uppmärksamhet i media.

  • Arbetstagare vid risk som robotar för att ersätta 66 jobb, varnar OECD