Vi trenger ikke PlayStation 5 i 2018 | Keith Stuart

59

Det er rykter som Sony er i ferd med å gjøre en stor maskinvare kunngjøring – men det har ikke vridd opp de siste dråpene ut av PlayStation 4 ennå

Kontakt forfatter

@keefstuart

Tor 12 Apr 2018 13.37 BST

Gamers at the Sony Playstation booth during the annual E3 gaming conference

PlayStation … i fem år og sweet spot.
Foto: Kevork Djansezian/Getty Images

Det har begynt. Ryktene om en mulig etterfølger til PlayStation 4 har blitt virvler rundt tech nettsteder og fora for flere dager, spørre noen få biter fra større nyhetsformidlere. Ifølge noen kilder, kunne vi se PlayStation 5 så snart denne vinteren.

Det hele startet i forrige måned, da spillene forfatter Marcus Sellars postet en tweet som tyder på at PS5 development kits allerede var sendt ut til studioer rundt om i verden. Dette ble etterfulgt siste uke av abonnement-bare siden Semiaccurate.com de hevder å ha sett teknisk informasjon i maskinen. I henhold til rapporten, PS5 vil være basert på en AMD accelerated processing unit med produsenten ‘ s neste generasjon Navi-serien GPU og Zen 2 CPU.

Disse spesifikasjonene er på linje med en spekulativ nyheter stykke på Japansk nyhetsside for PC-Watch, lagt ut i juni i fjor, men mens denne historien spådd en PS5 lanseringsdato av 2019 eller 2020, Semiaccurate historien sier at en 2018 utgivelsen er teknisk mulig.

Historisk sett, fem år har vært en sweet spot for utviklere på Sonys maskiner – det er nok tid til å ha produsert et par titler, lærte maskinvare innsiden og ut, og utviklet triks og teknikker for å presse hver piksel ut av grafikk prosessor. Det var fem år etter lanseringen av den originale PlayStation at vi fikk Gran Turismo 2, Tony Hawk ‘ s Pro Skater, Driver og Spider-Man: titler som virkelig presset 3D-grafikk arkitektur. Det var fem år etter ankomsten til PlayStation 2 som vi fikk god of War, Shadow of the Colossus, Final Fantasy XII, Mobbe og Svart; for PS3-det var Uncharted 3, Skyrim, Dark Souls og Batman: Arkham City. Konsollene var fortsatt blir presset på det tidspunktet fortsatt kaster opp nye muligheter.

Sant, ting er litt annerledes denne gangen. Etter den svært komplekse PS3-Cell-prosessor, som forvirret utviklere i mange måneder, spesielt designet for Sony PlayStation 4 lar studios komme i gang relativt raskt, ved hjelp av et PC-basert arkitektur og involverer utviklere i design prosessen.

Men, system arkitekt Mark Cerny også lagt til fleksibilitet i design for å sikre at fra midten av livsløp, utviklere ville ha litt slingringsmonn, herunder bruk av grafikk prosessor til å utføre andre spill beregninger. Snakker til Gamasutra i 2013, sa han: “Vår oppfatning er at ved midten av PlayStation 4-konsollen levetid, asynkron beregne er en veldig stor og viktig del av spill-teknologi.” Han snakket om et dusin programmer som kjører samtidig på GPU og bruker den til å utføre fysikk og kollisjon beregninger, legge til ekstra dybde til simulering. Så selv nå, kan vi ikke se de absolutte grensene for maskinvaren.

Se på PS4 dette året, og det er helt klart ikke en konsoll i kreative eller tekniske nedgang. God of War og Monster Hunter: Verden er forbløffende, og senere vil vi se Spider-Man, Detroit: Bli Menneske, Dager Borte, Den Siste av Oss, Del II og (etter hvert) Død Stranding. Alle disse presser frem i de områdene du forventer – miljø-fidelity, belysning kompleksitet, karakter-modellering–, og enda viktigere, de gjør frisk, interessante ting med maskinvaren, enten det er for å utforske nye former for narrativ realisme eller utvikle AI masse flokker atferd.

Monster Hunter: World is one of PS4’s recent big hits.

Facebook

Twitter

Pinterest

Monster Hunter: Verden er en av PS4 siste store hits. Foto: Capcom

En annen fasett av gjeldende ryktene er at virtual reality-teknologi vil være en iboende del av PlayStation tilbyr 5 – kanskje via en ny dedikert AMD VR-brikkesett. Men vi er egentlig ikke på et sted hvor forbrukeren virtuell virkelighet er å leve opp til hypen og spenning som genereres når Oculus Rift først dukket opp. Hodetelefonene er fortsatt store, erfaringene er begrenset. Kan Sony har solgt over en million PS VR-enheter, men hvor mange mennesker som er regelmessig med dem? Men kanskje, med et par år ekstra utvikling – både i form av hardware og spill design-filosofi – vi kan bli et mye mer interessant, vi kan være på et sted der designere kan vise oss hva dette unikt oppslukende teknologi kan oppnå.

Sony er å vinne konsollen krig mot Xbox i form av salgs-og første-parti utvikling, det trenger ikke å jag til slutten av denne syklusen. Det er en uimotståelig frem momentum i spill-industrien, og selvfølgelig, alle elsker drama og spenning når noen skinnende nye boksen er truende i horisonten. Men vinteren 2018 er for tidlig. Pokker, 2019 er for tidlig. Men året etter, med en ny generasjon prosessorer på plass, og et par år mer å få taket på VR? Vel, 2020 har en fin ring til det.