Spill på for Ian Dallas, en mann som forteller en god historie | Rebecca Nicholson

66

Skaperen av Bafta award vinner Edith Finch er grensene for historiefortelling

Søn 15 Apr 2018 06.00 BST

Ian Dallas, creative director of Giant Sparrow, at the Bafta awards in London.

Ian Dallas, creative director of Giant Sparrow, på Bafta awards i London.
Foto: James Gourle/Bafta/Rex/Shutterstock

Det som Gjenstår av Edith Finch var en overraskelse beste spillet vinner på Bafta-Spill awards torsdag kveld. Uavhengige utgivelse hadde vært nominert i flere kategorier, men det er topp premien seieren var et slikt sjokk at dens kreativ direktør, Ian Dallas av Giant Sparrow, hevdet ikke å ha forberedt en tale. “Jeg skrev en tale for alle de andre prisene, men dette tenkte jeg at det ville være noe i Japansk,” Dallas fortalte BBC, en spøk som refererer til Nintendo, som dominerte andre steder med Super Mario Odyssey og den fantastiske The Legend of Zelda: Pust av naturen, et spill som er så altomfattende det ser ut til å ha spesiell evne til å gjøre tid forsvinne.

Edith Finch er en bemerkelsesverdig lite spill, men å kalle det lille som er, kanskje, for å gjøre det en bjørnetjeneste. Det er kort, på to til tre timer (og som et resultat, relativt billig), men det er store i sin fantasi, omfang og litterære ambisjoner. Dallas har talt før av påvirkninger bak denne uhyggelige og vakker historie om en jente som vender hjem for å utforske historien til hennes forbannet familie, siterer HP Lovecraft, Edgar Allen Poe og spesielt Gabriel García Márquez ‘ s Hundre Års Ensomhet som referansepunkter.

Jeg er ikke en hardcore gamer, av noen strekning; jeg er glad for å dyppe i storfilmer for å se hva alt oppstyret handler om, men det stopper vanligvis det. Forrige uke var jeg innom Power Up! på Science Museum i London, som en del av byens spill på festivalen, og det kan du ha en gå på en samling av konsoller fra tidlig på 80-tallet og frem til i dag. Så moro som det var å spille en plodding Ultimate Warrior på Sega Megadrive for første gang siden tidlig på 90-tallet, er det også fremhevet de utrolig omfanget av innovasjon som har funnet sted over de siste fire tiårene.

Edith Finch ‘ s underdog seieren er ikke bare tilfredsstillende for sin gigantiske-avsettelse av kvalitet, men for sin rolle i den pågående revisjonen av hvordan storytelling kan finne sted. Før det, hadde jeg vært genuint rørt av et spill bare en gang før, etter en vinter av sakte å spille Den Siste av Oss, og til slutt ble tvunget til å møte som gut-wrenching forhold. Dette spillet hadde en enda større emosjonell dybde og hadde følelse – vilje så, i henhold til Dallas – av en dyktig novelle samling.

Giant Sparrow er for tiden i den “tidlige” stadier av å utvikle sitt neste spill, men i en nyere panel, det avslørt sine intensjoner. “Vår neste kamp er om den fortryllende skjønnheten av dyrs bevegelse,” lese et lysbilde. Selvfølgelig er det.

• Rebecca Nicholson er en Observatør spaltist