Jaguar E-Type: ‘Det topper ut på en Brylcreem-mislyd 146mph’ | Martin Kjærlighet

63

Drømmen min harddisk? Ingen tvil, det må være fantastisk Jaguar E-Type

Søn 15 Apr 2018 06.00 BST

Big cat: this Series 1 4.2-litre two-seater started life in California in 1967

Big cat: denne Serien 1 4.2-liters to-seters startet livet i California i 1967

Jaguar E-Type
Pris kr 145,000
0-60mph 6.4 sekunder
Toppfart 146mph
MPG 18

I den stadig utviklende spill av Top Trumps som blander i mitt hode, det har vært en bil i avstemning posisjon så lenge jeg kan huske. Men om at Jaguar E-Type er mest vanvittig fantastisk bil av all tid har mye av paven/katolske/bærer/tre opplagte om det. Selv Enzo Ferrari erklærte at det var “Den vakreste bil som noensinne er laget.” Det er ne plus ultra av karismatiske klassikere og dens historie har blitt en del av bilindustrien folklore. Når silken gardinene ble trukket fra sin polert karosseri i 1961 Geneva motor show, det innledet en tid med enestående bil glamour. Det var bilen på 60-tallet hadde fortjent. Nå, nesten 60 år senere, detalj av Malcolm Sayer er utsøkt originale design fortsatt har makt til å stoppe deg i dine spor.

Men beundrer et ikon fra langt borte, er veldig forskjellig fra lettelser i sine skinn sete og følelsen av stål-studded parkett kontroll-hjulspinn under svette håndflatene. For noen år siden hadde jeg sjansen til å kjøre den aller siste E-Type som noensinne er laget. Det ble bygget i juni 1974, og var 72,529 th kjøretøy å rulle av samlebåndet. Malt svarte og bærer en faksimile av signatur av Sir William Lyons, Jaguar s grunnlegger, antall plate var HDU 555N. Det var en to-seter med en Brylcreem-mislyd toppfart på 146mph. Det ville ha kostet £3,182. Men det ble aldri solgt. I stedet ble det et museum stykke fra det øyeblikket den siste mutteren var trukket, rullende rett fra fabrikken i Jaguar s egen historiske samling.

Inside story: the perfectly restored interior of the 1967 Series 1

Facebook

Twitter

Pinterest

Innsiden historien: perfekt restaurert interiør av 1967-Series 1

Min øyeblikk av herlighet kom på banen i Millbrook. Mike, som er en del av et dedikert team som ser etter Jaguar s heritage flåten, satt i passasjersetet, imponert. “Ikke vær sjenert,” sa han, så jeg gingerly kantet bilen ut av gropene. “Gi det til noen.” Så mange klassikere er litt av et mareritt å kjøre (men, selvfølgelig, det er også en del av deres appell). Med sine endeløse panseret, ville du tror det E-Type ville være rett opp der med Morgan som en elendig kjøring. Men… Oh my. Den gearstick tok en bit av krangelen, men en gang ut på rett – og med min høyre fot å trykke ned til gulvet og 5.3-liters V12-motoren burbling som en turbo-ladet Boblebad – turen var berusende. Så jeg slappet av i det, så Mike lettet et sukk av lettelse, og Jaguar s mest berømte big cat strukket ut og trakk sine klør.

En av underverkene av E-Typen var at så mange ble laget i sin korte 13-års produksjon spenner og nesten alle biler som fortsatt eksisterer er nå i hendene av entusiaster. Men noen fortsatt ikke kommet opp for salg. Den som er avbildet her blir tilbudt av spesialister E-Typen SKIPSFART. Det er en Serie 1 4.2-liters to-seters som startet livet i California i 1967. Det hadde en flåte av oppgraderinger for å gjøre det egnet for moderne kjøring i Storbritannia, og vil koste deg ca kr 145,000. Helt klart at det er langt utover den betyr for de fleste mennesker, men et spor dagen opplevelse i en av gudene for bilkjøring verden begynner på mindre enn kr 90. Et røverkjøp for et glimt av himmel på jord…

E-Martin på martin.love@observer.co.uk eller følg ham på Twitter @MartinLove166