Facebook betalt $7.3 m for Mark Zuckerberg sikkerhet i fjor

57

I alt har selskapet brukte ca $20m på sikkerhet og privatfly for Zuckerberg siden 2015. Sikkerheten for midler som var nødvendige “på grunn av spesifikke trusler mot hans sikkerhet’

@jonswaine

Søn 15 Apr 2018 15.39 BST

Mark Zuckerberg testifying before a House energy and commerce hearing on Capitol Hill on 11 April.

Mark Zuckerberg som vitnet før et Hus energi og handel høre på Capitol Hill 11. April.
Foto: Andrew Harnik/AP

Facebook har økt sine utgifter på sikkerhet for Mark Zuckerberg med 50% siste året har selskapet opplyst å betale mer enn $7.3 m (kr 5.1 m) for å beskytte sin toppleder.

Sikkerheten for midler som var nødvendige “på grunn av spesifikke trusler mot hans sikkerhet fremkommer direkte som et resultat av sin posisjon som vår grunnlegger, styreformann og CEO,” under brannen sosiale medier selskapet sa i en ny innlevering til OSS regulatorer.

Facebook sa også det brukt mer enn $1,5 m (£1m) på Zuckerberg er reise ombord private jets i 2017, noe som betyr at i alt har selskapet brukte ca $20m på sikkerhet og privatfly for Zuckerberg siden 2015.

Sikkerhetstiltak på Zuckerberg hjem i California er betalt av selskapet, i henhold til innlevering, samt livvakter som følge 33-åringen på hans reiser utenfor Facebook ‘ s hovedkvarter.

“Vi krever at disse sikkerhetstiltak for selskapets fordel på grunn av viktigheten av Mr Zuckerberg til Facebook, og vi mener at kostnadene ved denne samlede sikkerhet program som er hensiktsmessige og nødvendige,” selskapet sa.

Zuckerberg har kommet under skarp kritikk for sitt selskapets rolle i å spre desinformasjon og politisk propaganda på nettet. I forrige uke møtte han 10 timer på spørsmål fra den AMERIKANSKE kongressen komiteer, men unnslapp i stor grad uskadd.

Den høringer ble bedt om av utlevering av Observer at titalls millioner Facebook-brukere hadde sine data slaktet av en forsker som arbeider med Cambridge Analytica, en politisk konsulent innleid av Donald Trump 2016 presidentvalget.

Innlevering til Securities and Exchange Commission (SEC) som sa at Zuckerberg fortsatte å ta en token $1 (70p) årslønn for sitt arbeid på Facebook, som grunnla han som student ved Harvard University.

Zuckerberg ‘ s fortune, som svinger med Facebook lager, pris, har nylig var ca $70bn (£49bn). Han konsekvent vises i lister over verdens ti rikeste mennesker.

Om $2.7 m (kr 1,9 m) ble tilbrakt i 2017 på sikkerhet for Sheryl Sandberg, Facebook chief operating officer, ifølge selskapet. Som totalt var bare litt høyere enn Sandbergs sikkerhet regningen i 2016.

Sandberg, som har bistått Zuckerberg på en unnskyldning tour siden nyheten om utnyttelse av brukernes data, mottatte en total betale pakken siste året av mer enn $22.5 m (kr 15.8 m) i lønn, bonuser og aksjer i selskapet.

Facebook sa i filing at utgiftene utgjør sitert for Zuckerberg bruk av privatfly “inkluderer passasjer avgifter, drivstoff, mannskap, og catering kostnader”.

Zuckerberg hevet alarmer siste uke med angivelse under kongressens høringer som Facebook samler inn data om folk som har ikke har registrert deg for Facebook”, tilsynelatende for sikkerhetsmessige årsaker.

Ingen nye opplysninger var som tilbys på denne informasjonen, å be om samtaler fra personvern forkjemparar for Facebook å forklare hvordan den samler inn data på ikke-brukerne, og hva slags informasjon beholdes av selskapet.

Zuckerberg også advarte i forrige uke av en online propaganda “våpenkappløp” med Russland og sa at kampene forstyrrelser i valg rundt om i verden var nå sin topp prioritet som Facebook er sjefen.

Tidligere denne måneden selskapet sa at det hadde oppdaget og fjernet 273 kontoer og sider som ble kjørt på sine plattformer av den såkalte Internet Research Agency (IRA), en beryktet russiske regjeringen “troll-gården”.

“IRA har gjentatte ganger brukt komplekse nettverk av inautentisk kontoer for å lure og manipulere folk som bruker Facebook, inkludert før, under og etter 2016 AMERIKANSKE presidentvalget,” Alex Stamos, Facebook chief security officer), sa i et blogginnlegg annonsere handling.

Aktorene som jobber for Robert Mueller, spesielle råd, har ladet russiske operatives med å bruke sosiale medier plattformer, inkludert Facebook for å posere som Amerikanske aktivister og sår politisk konflikt i løpet av 2016 kampanje.