YouTube vil bruge Wikipedia til at hjælpe med at løse sin konspirationsteori problem

70

Platform planer om at lancere en funktion “i de kommende måneder”, der vil flag misinformation med ekstra info fra Wikipedia

Wed, 14 Mar 2018 01.14 GMT

Første udgivet den Wed, 14 Mar 2018 00.25 GMT

YouTube’s CEO, Susan Wojcicki, says the plan will focus on well-known conspiracy theories such as ‘the faked moon landing’.

YouTube ‘s administrerende DIREKTØR, Susan Wojcicki, siger, at planen vil fokusere på kendte konspirationsteorier som “den fingerede moon landing’.
Foto af: FilmMagic/FilmMagic til YouTube

YouTube flag konspirationsteori videoer med yderligere oplysninger fra Wikipedia i et forsøg på at håndtere spredning af misinformation på sin platform.

Den funktion, der vil lancere “i de kommende måneder” vil ved første fokus på “kendte” konspirationsteorier, der har betydelig debat på YouTube, for eksempel videoer tyder på, at Nasas månelanding var en skrøne.

“Vi vil vise som en companion-enhed ved siden af video oplysninger fra Wikipedia viser oplysninger om den begivenhed,” siger selskabets administrerende DIREKTØR, Susan Wojcicki, på scenen, i film og teknologi festival SXSW.

‘Fiktion er mere effektiv end virkeligheden’: hvordan YouTube ‘ s algoritme fordrejer sandheden

Læs mere

Video-deling platform har været udsat for kritik fra ofre og overlevende af masse-skyderier til ikke blot at undlade at slå hårdt ned på misinformation, men drager fordel af det, da YouTube tager en andel af de indtægter fra reklamer på alle videoer.

Sidste måned, et klip påstår, at overlevende af de Parker skydning var “krise aktører” kortvarigt blev YouTube ‘ s Nr 1 trend video. Dette tvang én overlevende David Hogg at fortælle CNN: “jeg er ikke en krise skuespiller. Jeg er en person, der var nødt til at opleve og gennemleve dette, og jeg vil fortsat være med til at gøre det.”

Det er ikke klart, hvordan Wikipedia enhed vil hjælpe i løbet af disse typer af breaking news begivenheder, da det vil afhænge af, om YouTube bliver på toppen af nye konspirationsteorier dukker op på den platform – noget er det ikke gøres effektivt, så langt – og på den bruger-genereret Wikipedia-artiklen bliver nøjagtig, som nyhederne skrider frem.

Selv Wikipedia anerkender, at det ikke er bedst rustet til at håndtere breaking news begivenheder: “Wikipedia er en encyklopædi, ikke en avis … som et resultat, vores processer og principper, der er designet til at fungere godt med normalt kontemplative processen med at opbygge en encyklopædi, ikke at udrede de ofte modstridende og fejlagtige indberetning common under katastrofe-og andre breaking news begivenheder.”

“Vi er altid udforske nye måder at kæmpe misinformation på YouTube,” sagde en YouTube-talskvinde, fremhæver, at Wikipedia vil blot være en af de tredjeparts kilder fremhævede i den companion-enhed.

Efter Las Vegas skyderiet, der dræbte 58 mennesker og sårede flere hundrede mere, videoer modstrid med sandheden, hævder, at angrebet var en “hoax” og en “falsk flag” tjent millioner af visninger på YouTube, hvilket medfører stor nød for dem, der er ramt.

Passer krav Infowars’ Alex Jones stoked chikane af Charlottesville vidne

Læs mere

På det tidspunkt YouTube sagde, at det havde sammenknebne sin søgning algoritmer i et forsøg på at bedre at fremme pålidelige kilder. Men når en bevæbnet mand dræbte 26 mennesker i en kirke i Texas den følgende måned, søgeresultater på YouTube forstærkes den falske nyhed, at Devin Kelley, den mand, der blev anklaget af den massakre, der var knyttet til anti-fascistiske og venstreorienterede bevægelser.

“Der er stadig mere arbejde at gøre, men vi gør fremskridt,” sagde en YouTube-talsmand, som på det tidspunkt.