I en alder af 76 år døde fysikeren Stephen Hawking

73

Den berømte Britiske teoretisk fysiker Stephen Hawking, der er døde på 77-m for et år af livet, ifølge BBC radio organisation med reference til repræsentanter for familien af den videnskabsmand. I 1963, lægerne gav Hawking en skuffende diagnose – amyotrofisk lateral sklerose. Eksperter mente, at han forlod for at leve kun to og et halvt år. Men det fysiker i modsætning til forudsigelser, fortsatte med at føre et aktivt liv og opnå anerkendelse i videnskabelige kredse. Han blev en af grundlæggerne af kvante-kosmologi, samt kaste lys på, hvad der er sorte huller.

“Vi er dybt ked af, at vores elskede far er gået bort i dag. Han var en stor videnskabsmand og en ekstraordinær mand, hvis arbejde og arv vil forblive hos os i mange år”, — lyder erklæringen fra Hawking familie.

Sygdommen Stephen Hawking har ikke udviklet sig så hurtigt som lægerne havde forudsagt, så på en kørestol, flyttede han kun i slutningen af 60-erne. I 1985, Hawking gennemgik en kompliceret betændelse i lungerne, hvilket resulterer i mistet evnen til at tale. Senere hans stemme blev stemme synthesizer, som han formåede med bibeholdt visse mobilitet af fingeren. Denne synth er i konstant fintunet i betragtning af den kendsgerning, at den videnskabsmand, der i sidste ende blev næsten fuldstændig lammet, med undtagelse af en af ansigtets muskler, foran der er sikret en transducer for interaktion med en computer-system. Den nyeste version af computer specielt til Hawking blev skabt af Intel.

I 2007, Hawking fløj ind i vægtløshed om Bord på et særligt fly. Fysiker altid ønsket at gå ind i rummet og selv planlagt at gøre det i 2009, men flyvningen, ikke finde sted for en række årsager, herunder hans helbred. Hawking var en trofast ateist og har altid været imod krigen. For eksempel, krigen i Irak, blev han anset som en krig, kriminalitet og aktivt støttet nuklear nedrustning. Stephen Hawking var gift to gange og hans første kone Jane Wilde, han har en søn Robert (1967), datter Lucy (1970) og søn Timothy (1979). Efter skilsmissen, re-Hawking gift hans sygeplejerske Elaine Mason i 1995. Hende, at de boede sammen, indtil 2006.

Hawking er blevet kendt i hele verden takket være sin bog “a brief history of time”. Han har 12 æresgrader, var medlem af det Britiske videnskabelige Royal society og the Academy of Sciences i Usa. Hans videnskabelige landvindinger og opdagelser, der har været præget af mange priser og udmærkelser. Stephen Hawking har ført en meget åben livsstil, der ikke gemmer sig fra fans, ofte præsenteret for papirer, der undervises i på universiteter og selv deltog i optagelserne af den Komedie tv-serien “big Bang Teorien” om livet i flere venner-forskere. Den lærde gav også udtryk for hans karakter i den animerede serie “the Simpsons” og “Futurama”. I 2014 på de store skærme ud af filmen-biografi om livet i fysik “universet Stephen Hawking”, hvor hovedrollen spilles af skuespilleren Eddie Redmayne.

I en alder af 76 år døde fysikeren Stephen Hawking
Sergey Grå