Astronomer har studeret de døde nabo i mælkevejen

62

Astronomer af den spanske University of La Laguna, er der gennemført en undersøgelse af baggrunden galaxy NGC 1277, som forhindrede dannelsen af nye stjerner. Forskere rapporterer, at dette system har ikke ændret sig meget i løbet af de sidste 10 milliarder år. Oplysninger om de observationer, forskerne annonceret i en pressemeddelelse indsendt af EurekAlert.

Den oprindelige galaxy blev åbnet i 1875, en Britisk astronom ved Lawrence Parsons. Men da så lidt var kendt. Udforsk galaksen NGC 1277, der ligger 220 millioner lysår fra Jorden, har hjulpet forskere space telescope “Hubble”. Astronomerne fandt ud af, at galaxy består af gamle røde stjerner, hvis nummer er det dobbelte af antallet af stjerner i mælkevejen. På samme tid NGC 1277 er næsten to gange mindre end vores galakse. Typisk, disse levn galakser fjernet milliarder af lysår fra vores solsystem.

Forskere mener, at på et tidspunkt levn system bare stoppede med at indsamle materiale fra den intergalaktiske medium, der er nødvendig for dens transformation i en almindelig spiralgalakse, og i sidste ende forblev i en overgangsperiode på linket i linseformede galakser.

Omkring NGC 1277 er en masse af kuglehobe består af røde stjerner. Ifølge forskerne, er de påvirket af den oprindelige form af galaksen. Normalt i de senere faser af udviklingen skal vises blå kuglehobe, som tyder på, at systemet begynder at absorbere andre galakser, eller at kollidere med dem. Som følge af tilstrømningen af interstellare stof, der udløses ny stjernedannelse. Men i NGC 1277 blå stjerner er næsten helt fraværende.

Et levn fra galaxy er tæt på Perseus klynge, der består af mere end tusinder af galakser. NGC 1277 bevæger sig med en hastighed på omkring tre millioner kilometer i timen, hvilket er alt for hurtige til det, så hun ikke har tid til at trække stoffet fra andre stjernesystemer.

Det er også kendt, at i nærheden af centrum af galaksen er en af de mest massive sorte huller i Universet. Forskere har fundet, at der på dette område i den interstellare gas er for varmt til at kondensere og danne nye stjerner.

Astronomer har studeret de døde nabo i mælkevejen
Nikolai Khizhnyak