Retssag beskylder Microsoft for “minimal indsats” for at grasserende seksuel chikane

54

Passer hævder er verdens største software-virksomhed har undladt at klageadgang 238 interne klager, herunder chikane, diskrimination og voldtægt

@oliviasolon

E-mail

Tue 13 Mar 2018 19.43 GMT

Sidst opdateret Tir 13 Mar 2018 19.45 GMT

Plaintiffs in the lawsuit call Microsoft an ‘exclusionary ‘boys club’ atmosphere’ that is ‘rife with sexual harassment’.

Sagsøgerne i den retssag ringe til Microsoft en ” ekskluderende ‘boys club’ atmosfære’, der er ‘fyldt med seksuel chikane”.
Foto: Christophe Morin/IP3/Getty Images

Microsoft håndteres 238 interne klager over seksuel chikane og diskrimination i en “mat” måde, i henhold til retten dokumenter, som er offentliggjort i denne uge.

Mellem 2010 og 2016, kvinder i de tekniske jobs på virksomheden, der er indgivet 108 klager over seksuel chikane, 119 klager over forskelsbehandling på grund af køn, otte klager for repressalier og tre klager af graviditeten forskelsbehandling.

Sagsøgerne beskylde verdens største software-virksomhed i systematisk at nægte løn stiger eller tilbud til kvinder og har en “ekskluderende ‘boys club “atmosfære”, der er “fyldt med seksuel chikane”.

Mindst tre kvinder rapporterede seksuelle overgreb eller voldtægt af mandlige medarbejdere, herunder en kvindelig praktikant, som påstået voldtægt af en mandlig praktikant, rapporterede voldtægt til politiet samt hendes chef og HR, og alligevel var tvunget til at arbejde sammen med hende anklaget voldtægtsforbryder.

Sagsøgerne påstår, at den software, virksomhedens hr-afdeling har undladt at undersøge og klageadgang klager.

“Mens 238 klager, der er indgivet med HR-professionelle kvinder at gøre karriere på en Formue 50 selskab er chokerende nok, hvad der er endnu mere skuffende er den mat svar på de spørgsmål, der rejses af Microsoft hold til opgave at efterforske klager over Microsoft’ s anti-diskrimination og anti-chikane politik,” sagde retten at indgive, fra en retssag første gemt i Seattle føderale domstol i 2015.

De advokater at tage på Silicon Valley sexisme: “Det er langt værre end folk, der kender”

Læs mere

For eksempel, efter at have undersøgt mere end hundrede klager over forskelsbehandling på grund af køn, Microsoft har konkluderet, at kun den ene blev “grundlagt”.

Microsoft sagde, at det bruger $55m et år på “innovative mangfoldighed og inklusion programmer”, havde virksomheden ubevidst bias uddannelse og skabt en “robust intern undersøgelse proces til at håndtere medarbejdernes bekymringer”.

Selskabet havde også argumenteres for, at antallet af klager bør ikke frigives, så de kan afholde folk fra at rapportering fremtidige overgreb.

“Mangfoldighed og inklusion er kritisk vigtige til Microsoft. Vi vil have medarbejdere til at sige op, hvis de har problemer, og vi stræber efter at gøre det let for dem at gøre det,” sagde en Microsoft-talskvinde. “Vi tager alle medarbejdernes bekymringer alvorligt og har en rimelig og robust system på plads til at undersøge medarbejdernes bekymringer og træffe passende foranstaltninger, når det er nødvendigt.”

Microsoft er ikke den eneste virksomhed, at blive beskyldt for systematisk underpaying kvinder. I 2017, Google blev anklaget af det AMERIKANSKE Department of Labor for at diskriminere mod kvindelige ingeniører. Google hævder, at dets egen analyse viser ingen lønforskelle mellem kønnene. Google står også over for en lignende klage fra kvinder, der har undervist i medarbejdernes børn på selskabets vuggestue.

Tres procent af kvinder, der arbejder i Silicon Valley opleve uønskede seksuelle tilnærmelser, i henhold til en 2016 undersøgelse. Omkring to-tredjedele af dem siger, at disse fremskridt var fra deres overordnede.

Men tech arbejdstagere, der klager over seksuel chikane og diskrimination er ofte mundkurv på af ikke-nedgørelse klausuler, som kan få effekten af afskærmning seriel harassers inden for branchen.

  • Kontakt forfatteren: olivia.solon@theguardian.com