“Fight fire with fire’: IMF ‘ s Lagarde opfordrer til, at bitcoin overgreb

78

IMF-chef siger cryptocurrency egne blokkæden-teknologi kan anvendes til at styre det

Tue 13 Mar 2018 13.00 GMT

Sidst opdateret Tir 13 Mar 2018 15.37 GMT

Christine Lagarde

Christine Lagarde siger, at en undladelse af at styre lad os starte kunne resultere i et “nyt køretøj for hvidvaskning af penge og finansiering af terrorisme’.
Foto: Beawiharta Beawiharta/Reuters

Christine Lagarde har krævet en straf på bitcoin ved hjælp af teknologien bag den digitale valuta til “fight fire with fire”.

Lederen af den Internationale valutafond sagde myndigheder rundt omkring i verden kunne udnytte de muligheder, lad os starte med at hjælpe med at bringe dem under kontrol, advarsel om, at undladelse af at gøre, så ville tillade uhindret udvikling af et “potentielt store nye køretøj for hvidvaskning af penge og finansiering af terrorisme”.

At skrive i et IMF-blogpost, Lagarde, sagde, at de samme innovationer, der er drevet lad os starte kunne være brugt til at hjælpe med at regulere dem. “Vi kan udnytte potentialet af krypto-aktiver og samtidig sikre, at de aldrig bliver et fristed for ulovlige aktiviteter, eller som en kilde til finansiel sårbarhed.”

Fordelt ledger-teknologi, som gør det muligt for godkendelse af transaktioner, uden at de selv skal forvaltes eller garanteret af en central myndighed, der kan anvendes til at fremme udveksling af oplysninger mellem tilsynsmyndighederne for at forbedre deres overvågning af det finansielle system.

Hun sagde, at den udvikling, kørsel lad os starte, herunder blokkæden, var spændende fremskridt, som kunne hjælpe med at revolutionere finansielle tjenesteydelser ved at give lave omkostninger betalingsmetoder for dem, der ikke har bankkonti. Men hun sagde, at der var “fare, der kommer sammen med et løfte”.

Lagarde er den seneste senior finansiel figur til at udstede en advarsel over de potentielle farer, der af bitcoin, samt at hagl potentiale af teknologien bag det.

Tilhængere af bitcoin har sagt, at teknologien har potentiale til at gøre de daglige betalinger nemmere og billigere. Men økonomer har sagt, at den digitale valuta er en farlig spekulative boble.

Lagarde sagde, lad os starte kunne forårsage nye sårbarheder til at udvikle sig i verdens finansielle system, som er illustreret med sin hurtige vækst, og volatile kursudsving. Bitcoin, den bedst kendte af tusindvis af digitale valutaer, der er udviklet i de seneste år, der er opnået i værdi med mere end 900% sidste år til at slå næsten $20,000 (£14,400) en enhed før Jul, men har siden styrtede ned til mindre end halvdelen. Det var værd at næsten $9,300 i den tidlige handel tirsdag.

Udsving i værdien af hvor som helst op til 30% er almindeligt, at øge udsigten til massive gevinster eller tab for investorerne.

“Det ville ikke være klogt at afvise crypto-aktiver; vi skal være glade for deres potentiale, men også anerkende deres risici,” Lagarde sagde.

Mark Carney, guvernør for Bank of England, sagde tidligere i denne måned, at bitcoin står over for en regulerende indgreb, men roste teknologiens potentiale. Han sagde, at anarki ikke kunne regere i cryptocurrency handel, og at de valutaer, der hidtil havde undladt at opfylde deres mest grundlæggende funktion: som penge.

Banken vil fremlægge en rapport til G20-mødet i Argentina i denne måned, med Carney antydning af større kontrol og beskriver, hvordan centralbanken har testet måder at bruge teknologien i den Britiske betalingssystem. Carney sagde dog, at det er usandsynligt, på dette tidspunkt, at den internationale indsats vil blive taget for at regulere den digitale valuta, som betyder, at den opgave vil falde til de enkelte lande.

Q&A Hvad er bitcoin og er det en dårlig investering?

Vis

Skjul

Bitcoin er den første, og største, “cryptocurrency” – en decentraliseret omsættelige digitale aktiver. Uanset om det er en dårlig investering, er det store spørgsmål. Bitcoin kan kun bruges som et medium for udveksling, og i praksis har været langt mere vigtigt for den mørke økonomi, end det er for de fleste legitime anvendelser. Manglen på en central myndighed gør bitcoin bemærkelsesværdigt modstandsdygtig over for censur, korruption – eller forordning. Det betyder, at det har tiltrukket en række af bagmænd, fra libertarian monetaristerne, der nyder tanken om at en valuta med ingen inflation og ingen centralbank, narkohandlere, der ligesom det faktum, at det er svært (men ikke umuligt) at spore en bitcoin transaktion tilbage til en fysisk person.

Var dette en hjælp?

Tak for din feedback.

Så vidt lande, herunder Kina, Rusland og Sydkorea, der har bevæget sig til at indføre større kontrol over handel af digitale valutaer, ofte udløser kraftige fald i deres værdi. Men G20 har sat lad os starte på dagsordenen for en November-topmødet, som Lagarde foreslog, kunne føre til større internationalt samarbejde.

Hun sagde, at samarbejde mellem landene vil være afgørende for mellemstationer en effektiv overgreb i fremtiden, fordi lad os starte har ingen grænser.

Hun er nævnt som et eksempel på en international koordinering, lukning af online-kriminelle markedsplads AlphaBay, som accepterede cryptocurrency betalinger. Før ejendommen blev taget offline, mere end 1 milliard dollars var blevet udvekslet gennem digitale valutaer, sagde hun.