Stor cryptojacking kampanje tjener bare $24 for hackere

55

Om lag 5000-området angrep foreslår å tvinge besøkende til mine cryptocurrency har lite belønning, det har ikke stoppet nyheter plattform Salong

@alexhern

Ons 14. Februar 2018 12.46 GMT

Sist endret Onsdag 14. Februar 2018 12.48 GMT

hacker in front of many computers

Hackere har lagt inn en link til et stykke programvare kalt Coinhive, som bruker prosessorkraft av et nettsted besøkende enheten til mine cryptocurrencies.
Foto: South_agency/Getty Images

En malware angrep som viste tusenvis av nettsteder i cryptocurrency mining motorer laget bare $24, ifølge selskapet som utvikler programvaren som brukes.

På søndag, hackere kompromittert et tilgjengelighet plugin, BrowseAloud, som brukes til å tilby tv-lesing tjenester på en rekke nettsteder, inkludert Informasjon Commissioner ‘ s Office, Student Lån Selskapet og flere engelske råd.

Hackere har lagt inn en link til et stykke programvare kalt Coinhive, som bruker prosessorkraft av et nettsted besøkende enheten til “mitt” cryptocurrencies, drenering batterier eller å tilsette sine strømregningen for å tjene noen kroner i minuttet. Men til tross for den utbredte arten av angrepet, som brukes BrowseAloud som en døråpning til mer enn 5000 nettsteder, den faktiske penger tjent var minimal.

Snakker til teknisk nettstedet Hovedkort, Coinhive sa kampanjen bare minelagt 0.1 Monero, et personvern-fokusert cryptocurrency som er i dag verdt ca $245 en mynt. Det betyr at hele cryptojacking kampanjen genererte mindre enn $25 – og Coinhive sier det ikke har selv betalt ut at summen til hackere.

Q&A Hva er cryptojacking?

Vis

Skjul

Cryptojacking er bruk av datamaskinen til mine cryptocurrency uten tillatelse av maskinens eier.

Et program er lagt på uvitende brukerens maskin, typisk gjennom nettleseren når de besøker et nettsted med en video eller andre interaktive element, som begynner å løse computational problemer som genererer belønninger i form av cryptocurrency – såkalte gruvedrift. Den person, gruppe eller organisasjon som plasserer program eller skript på brukerens maskin da høster belønningene uten kompensasjon for brukeren.

Brukerens datamaskin bremser ned når det blir cryptojacked som gruvevirksomheten er i beregninger intensiv, ved bruk av elektrisitet på en økt rente og ofte hindrer at datamaskinen fungerer som normalt.

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding.

Cryptojacking har blitt mer vanlig som følge av økt verdien av ulike cryptocurrencies. Mens mange programmer som er skadelige, enten hemmelighet innebygging kode som Coinhive programvare i nettsider eller ta over datamaskiner med malware, noen organisasjoner har begynt å utforske muligheten for å være åpne om sine hensikter.

US news nettsted Salon har begynt å innlemme Coinhive i sitt nettsted for å tjene penger de lesere som bruker en adblocker for å forhindre at annonser fra å kjøre. I et alternativ som er merket med “undertrykke annonser”, Salong sier brukerne kan “blokkere annonser ved at Salongen for å bruke din ubrukt datakraft”.

I en FAQ lagt ut på nettstedet sitt, Salong sier: “Vi innser at spesifikke teknologiske utviklingen nå mener at det er ikke bare leser øyeepler som har verdi til nettstedet vårt — det er også datamaskinens evne til å gjøre beregninger, også. Ja, selve datamaskinen kan være med å støtte vår evne til å betale våre redaktører og journalister.”

Nettstedet følger Pirate Bay, en fildeling nettstedet, som begynte å bruke besøkende maskiner til gruve cryptocurrency i September 2017. Selv om området var i utgangspunktet hemmelighetsfull om sin avgjørelse, når brukere lagt merke til koden kjører det adgang til å gjennomføre “en test”, og foreslo at det i fremtiden, slik kode kan erstatte reklame helt.

  • Milliarder av video besøkende uforvarende mine cryptocurrency som de ser