Skal vegetariske spillere gå på virtuelle drap sprees? | Keza MacDonald

62

Noen spillere finne blodbadet i Monster Hunter: Verden er usmakelig. For meg er det et utløp for rovdyr innenfor

Mon 12 Februar 2018 13.48 GMT

Sist endret på Mon 12 Februar 2018 13.51 GMT

Monster Hunter: World

En ublodig jakten herdet med humor … Monster Hunter: Verden.
Foto: Capcom

Jeg har en innrømmelse å komme med: jeg er en vegetarianer som nyter stor-jakt. For de siste ukene har jeg vært med å spille Monster Hunter: Verden, en PlayStation 4-video spill der du gå ut i villmarka for å jakte ned enorme dinosaur-lignende skapninger, iført rustning fashioned fra bein, pels og skjell av tidligere erobringer. Monster Hunter: Verden er ingenting som virkelige verden jakt. For én ting, monstre i spørsmål er svært kraftig og ofte spiser meg til middag flere ganger før jeg endelig administrere en seier, og for en annen jeg gjør de fleste av mine jakt med en lyn-infused øks som forvandles til et sverd.

Mer saliently, det er ikke ekte. Min underholdning kommer ikke på bekostning av noen virkelige verden lider. Det er ingen mulighet for utryddelse eller økologisk katastrofe.

Noen spillere har gitt uttrykk for ubehag i Monster Hunter er barbari. Jeg ble overrasket da to venner separat fortalte meg at de fant på hele greia for usmakelig å spille – både av dem kjøtt-eaters. Jeg er ikke en dømmende vegetarianer (jeg har selv vært kjent for å spise kjøtt noen ganger), men dissonans gjorde meg til å heve et øyenbryn. Hvordan er det mulig å spise industrielt oppdrett av kjøtt – produktet av en ekte dyrets lidelse – men finner jakt drager i et videospill for mye å ta?

A great jagras devours an aptonoth in Monster Hunter: World

Facebook

Twitter

Pinterest

En stor jagras sluker en aptonoth i Monster Hunter: Verden

Siden de tidligste video spill, med sine bleeping, abstrakt romvesener og små romskip, konflikt og drap har vært en grunnleggende del av hvordan vi samhandler med spillet verdener. Vanligvis er det hentet fra, og som i Space Invaders, eller innrammet med en utilitaristisk begrunnelse: å drepe skurkene er nødvendig for å redde verden.

Monster Hunter, i mellomtiden, kanskje forherliger drap. Du mote slitesterk trofeer fra dyr du drepe. Dens skapninger har habitater, quirks og realistisk naturlig atferd, når de ikke er opptatt prøver å spise deg. I praksis er det ikke så grotesk som det høres ut, fordi Monster Hunter vold er helt ublodig, og herdet med humor. Det er dumt katt maskoter, absurd moter som gjør karakteren din se ut som en lun melkemann, og latterlig våpen som gigantisk sverd og armbrøst.

Monster Hunter legger du ansikt til ansikt med dine potensielle drepe, noe som er nøyaktig hva som gjør at noen spillere urolig

I tillegg, kampen er mer enn rettferdig: disse monstrene er ikke lett bytte, og kan bare bekjempes med dyktighet og utholdenhet. Men jeg skal innrømme å twinges av ubehag når, nær slutten på en lang kamp, en synlig skadet dinosaur haltet inn før tilbake til sin hule for en søvn og jeg innbitt følge den, forbereder seg for å drepe (eller, mer humant, fangst – Monster Hunter minst tilbyr de alternative av fangst svekket skapninger og tranquillising dem). Når jeg begynte å spille Monster Hunter spill for 10 år siden, på den lille 4in skjermen på en PlayStation Portable, de gjorde ikke se så realistisk som de gjør nå på en 50in tv.

Monster Hunter inviterer deg til å tenke mer om å drepe enn andre spill. Det ville være latterlig å foreslå at slakting late monstre er umoralsk, men det har fått meg til å tenke på den avstanden vi satt mellom oss selv og den virkelige volden som gir våre kjøtt. Monster Hunter-fjerner som avstand og setter deg ansikt til ansikt med dine potensielle drepe, noe som er nøyaktig hva som gjør at noen spillere urolig. For å få et komplett sett av armour tema etter et bestemt monster, har du til å spille det igjen og igjen. Ordet som spillerne kan bruke for denne aktiviteten – “oppdrett” – er lærerikt.

Det er interessant at Monster Hunter: Verden ble utgitt bare en uke før et annet spill om å kjempe gigantiske skapninger, Shadow of the Colossus, som entydig har til hensikt å få deg til å føle seg dårlig om å drepe. Først utgitt i 2005 og gjenskapt denne måneden for PlayStation 4, Shadow of the Colossus utfordringer video spill ortodoksi ved å sende spilleren på en dømt søken etter å falt 16 colossi, og mange av dem knapt kjempe tilbake. I stedet for å belønne din erobringer med trompeter og ved å fullføre spesielle utmerkelser, spillet tvinger deg til å se den langsomme kollaps av hver majestetiske skapningen over melankolsk musikk, svart slyngtråder svingete ut fra deres utsatt organer og omsluttende helten; med hver drepe, hans mørket vokser. Det er et spill om egoistiske destruktivitet av menneskeheten, og det er et mesterverk.

A masterpiece … Shadow of the Colossus.

Facebook

Twitter

Pinterest

Et mesterverk … Shadow of the Colossus. Foto: Sony

Komfort variere når det kommer til å late som vold. Personlig, jeg er enduringly ubehagelig med simulerte vold mot mennesker. Jeg har det bra skyting på roboter og aliens i Mål, men zombie-inndeling og selv militære skyttere gir meg ingen glede. Når det kommer til filmer, jeg finner mest realistiske skildringer av vold intenst opprørende. For andre, skyte Nazister i Wolfenstein eller ser på blodig skrekk filmer er perfekt untroubling, men jakte ned en fantastisk skapning med en PlayStation-kontrolleren ber foruroligende refleksjon.

Topp 10-video games av 2017

Les mer

Ikke alle spill trenger å gjøre du føler dårlig om å drepe. Det er, tross alt, heller i konflikt med utøvelsen av moro. Spillene som gjør satt ut for å revurdere det, som Shadow of the Colossus gjør, er minneverdig, nettopp fordi de er så uvanlig. Blant de mange andre kunstneriske og kulturelle funksjoner som de tjener, video spill har lenge vært en trygg utløp for aggressiv og konkurransedyktige impulser, enten i form av første-person skytespill, one-on-one slåssespill eller kamper mot fryktinngytende skapninger.

En av funksjonene til fiktiv vold, enten i Monster Hunter-eller Game of Thrones, er å be refleksjon på den rollen som vold spiller i den virkelige verden og i menneskets natur. Monster Hunter kan innebære å drepe, men det kan også gjenopprette mennesker til hierarki av den naturlige verden. For meg, en 10-års spille det ble en faktor i min egen nød vokser med konseptet av industrielt oppdrett av kjøtt, som til slutt førte meg til å slutte å spise det. Kanskje tilbringe timer av min fritid utgir seg for å være et jeger-sanker-warrior er et utløp for den slavering rovdyr innenfor.