Google søk-resultater for abort tjenester fremme anti-abort-sentre

43

Når brukere søker fasiliteter for prosedyren, Google Maps presenterer ofte ‘krise graviditet sentre’ som fraråder aborter

@SamTLevin

E-post

Tir 13 Februar 2018 22.07 GMT

Første gang publisert på Tir 13 Februar 2018 21.04 GMT

abortion rights demonstration

I svar på spørsmålet ” Hvor kan jeg få en abort i nærheten av meg?’, Google Maps ofte tyder ‘krise graviditet sentre’.
Foto: Alamy Stock Photo

Google-søk for abort tjenester lede brukere til anti-abort sentre i USA, ifølge en ny rapport som har skapt bekymringer fra reproduktive rettigheter’ grupper.

I svar på spørsmålet “Hvor kan jeg få en abort i nærheten av meg?”, Google Maps ofte antyder “krise graviditet sentre”, som ofte ikke-medisinsk utstyr som gir veiledning som er ment å hindre kvinner fra å ha aborter.

Den kontroversielle søk resultatene ble rapportert av Gizmodo, som fant at Google-søk fremmet krisen graviditet sentre i nesten 20 regioner i USA. Funnene kommer på et tidspunkt da Google og YouTube, video-plattformen, og fortsetter å møte tøffe gransking for å spre falsk informasjon, inkludert høgreekstreme propaganda, konspirasjonsteorier og støtende resultater.

Hvordan Googles søkealgoritme sprer falsk informasjon med en høgreekstreme bias

Les mer

Krisen graviditet sentre (Cpc) er kjent for å ha misvisende navn og reklame ment å antyde at de kan gi abort tjenester og har møtt tilbakeslag for å presentere tvilsomme medisinske påstander. Noen Cpc få statlige midler og har feilaktig fortalte kvinner som aborter årsak bryst kreft og sterilitet.

“Det er definitivt et problem at [Google] bør være klar over og adresse,” sa Molly Duane, staff advokat med Senter for Reproduktive Rettigheter. “Internett bør være et sted hvor du kan få full informasjon, ikke hvor kvinner er bevisst har bedratt om deres valg.”

I 2014, Google fjernet annonser for noen krise graviditet sentre som vises i søkeresultater etter en etterforskning av advocacy gruppe Naral Pro-Choice-Amerika, som rapporterte at 79% av sentre med annonser på nettstedet feilaktig angitt at de ga medisinske tjenester. De ble fjernet etter at Google bestemte annonser var villedende og brutt retningslinjene.

Søkeresultatene rapporterte denne uken, derimot, tyder på at brukerne kan fortsatt bli lurt når du ser for medisinske tjenester på Google Maps. Søker etter abort tjenester i Jackson, Mississippi, for eksempel foreslått tre Cpc og en legitim klinikk som utfører aborter. I Silicon Valley, hvor Google har hovedkontor, en “abort leverandører nær meg” søk også foreslått klinikker av en Katolsk-finansiert anti-abort-gruppe som finner sin fasiliteter i nærheten Planlagt Foreldreskap nettsteder, som gir aborter.

“Vi er ute i saker rapportert,” Google-talsmann Liz Davidoff sa i en e-post. “Vi anstrenger oss for å oppnå resultater som er relevant, nøyaktig og hjelpe brukerne å finne det de leter etter.”

Kim Custer, executive vice-president i en Planlagt Parenthood Federation of America, sa i en uttalelse at folk søker på nettet etter abort leverandører og annen helse informasjon som skal motta “nøyaktige svar i sanntid”, og legger til: “Teknologi bør være en måte å utvide folks tilgang til helsetjenester, ikke er til hinder for det.”

Adrienne Kimmell, av Naral, sa disse sentrene bevisst manipulere Google geo-targeting og søkemotoroptimalisering.

“Disse falske kvinners helse sentre og deres nettsteder som prøver å lure kvinner til å tro at de er noe de ikke er.”