Forskere først lykkedes at genskabe lungevæv

158

Stamcelle-terapi er i stigende grad brugt i medicinsk praksis. For eksempel, en gruppe af Kinesiske forskere fra Tongji Universitet ikke for længe siden har lige fundet en ny anvendelse af en kendt teknologi, men også lavet en lille gennembrud i medicin: første gang de var i stand til at gendanne beskadigede pulmonal væv, der, som du ved, har en meget dårlig evne til at regenerere.

Så skriver den udgave, EurekAlert, selv i 2015, Professor Wei Zuo og hans kolleger var isoleret fra lungevæv af mus stamceller p63+/Krt5+, der, som det viste sig, var meget stort potentiale til at regenerere og reparere væv og strukturelle elementer i lungerne. I løbet af yderligere eksperimenter, fandt forskerne, at de celler, der er markeret med en markør SOX9+, i stand til at fungere som stamceller, ikke kun i gnavere, men også i mennesker. For at bekræfte denne hypotese, forskere transplanterede humane stamceller med en markør SOX9+ beskadiget lungerne i mus, der er inficeret med immundefekt virus. 3 uger efter transplantation af celler i stedet for skader, der dannes ny lunge væv. Det er således muligt at antage, at transplantation med egne stamceller mennesker også give en lignende effekt. Histologisk analyse af cellulære væv af gnavere viste, at omkring væv af gnavere har en ny cellulære strukturer fra humane stamceller. Hertil kommer, at de nydannede væv var gennemsyret af nye fartøjer, som er næring for krop og perfekt opfylde sin funktion. Analyse af arterielt blod på mus viste, at gas udveksling funktion af lungerne, de er stort set udlignet.

Godt, og at de mest interessante begynder: ved udgangen af 2016-to frivillige, der lider af kronisk obstruktiv lungesygdom med betydeligt vævsskade og forværring af luftvejssygdomme, transplanterede stamceller fra voksne, lunge-markør SOX9+. Regenereringsprocessen tog 3 måneder, hvor der ikke har været nogen bivirkninger. Så hele det år, patienterne observeret og udført alle de nødvendige tests. Ved udgangen af 2017, som blev afholdt på follow-up undersøgelse. Deltagerne i forsøget rapporterede forbedring – gået hoste og åndenød, og CT viste en signifikant restaurering af strukturen i bronkier og lungevæv. For at diskutere disse og andre nyheder af høj teknologier i vores telegram chat.

Forskere først lykkedes at genskabe lungevæv
Vladimir Kuznetsov