Boston Dynamics krydser ny tærskel med dør-åbning hund

65

Robotteknologi selskabets udgivelser video af SpotMini, sin fire-benede og velopdragne maskine

@alexhern

Tue 13 Februar 2018 18.15 GMT

Sidst opdateret Tir 13 Februar 2018 18.31 GMT

Afspil Video

0:45

Ny hund-lignende robot fra Boston Dynamics kan åbne døre – video

Otte år efter det første gang blev afsløret for offentligheden, den uhyggelige gangart af Boston Dynamics’ quadrupedal robotter er stadig foruroligende. Men i en ny video, udgivet af selskabet på mandag, viser selskabets flagskib robot, SpotMini, krydser en ny tærskel – bogstaveligt talt – så det viser, at det kan åbne døre.

Den video viser en SpotMini, en fire-benede gule maskine, der står omkring en meter høj, flummoxed af en lukket dør, før en anden robot af samme type, der er udstyret med et femte ben, der strækker sig fra sin back, ankommer for at redde dagen. Den anden bot viser håndtaget, trækker døren åben, og holder den for første gang igennem, derefter følger.

De aktioner, der kan lyde prosaiske, men små detaljer, forråde den kompleksitet af programmering. Efter anden SpotMini trækker døren lidt på klem, det kroge ene fod bag det, holder det åbent, mens det bevæger sig til siden for at give mere plads til at svinge det hele vejen. Når den første SpotMini ankommer til døren, robot – der er ingen hals, men en lang række sensorer placeret der, hvor dets skuldre ville være – læner sig tilbage til peer på doorhandle i en bevægelse, der mere passende for en kennel end et robotteknologi virksomheden.

SpotMini er en miniaturiserede version af den robot, som Boston Dynamics bygget sit navn på: BigDog, en robot-pack-hesten oprindeligt er designet til den AMERIKANSKE hær. Denne avenue of commerce blev lukket i 2015, når den militære afvist maskinen, klager over, at det var for støjende. “Som marinesoldater var at bruge det, der var udfordringen, at se den potentielle mulighed for på grund af begrænsninger af robotten i sig selv,” som en talsmand for den AMERIKANSKE marine sagde, at på det tidspunkt. “De tog det som det var: en høj robot, der kommer til at give væk deres position.”

Boston Dynamics er ejet af den Asiatiske konglomerat, SoftBank, en enorm multinationale, der har været på et køb amok i de seneste år (der også ejer chip designer Arm Holdings, et flertal af den AMERIKANSKE teleselskab Foråret, og har betydelige aktieposter i Uber, Nvidia, Slap og WeWork). Indtil 2017, men virksomheden var ejet af Google, senere Alfabet, der havde erhvervet det i 2013.

De to selskaber var altid en ubehagelig pasform. Boston Dynamics blev købt som en del af en ansættelse amok spidsen af Android medstifter Andy Rubin, der var førende Google ‘ s indre robotteknologi initiativ på det tidspunkt. Men kort tid efter købet Rubin afgik til at danne en ny smartphone virksomheden, Afgørende, og Boston Dynamics blev venstre ror i det større firma.

Boston Dynamics SptMini robot

Facebook

Twitter

Pinterest

Den SpotMini har ingen hals, men en lang række sensorer placeret der, hvor dets skuldre ville være. Foto: Boston Dynamics

Ifølge lækkede samtaler, der offentliggøres af Bloomberg, spændinger steg til et hoved i 2015. I November minutter fra et internt møde var et uheld sendt til en Google-bred messageboard. De viste Boston Dynamics – stadig baseret i Boston, langt fra Alfabet ‘ s Silicon Valley – hovedkvarter- at vide, at Alfabetet var ikke længere glad for at bruge ressourcer på virksomhedens langsigtede forskning. “Der er en vis tidsramme, at vi er nødt til at være at generere en indtægt, som dækker udgifter og [at] være et par år,” Rubin ‘ s erstatning, Jonatan Rosenberg, havde sagt.

Grundlæggeren af Boston Dynamics, Marc Raibert, svarede: “jeg er overbevist om, at den eneste måde at få et produkt på, er gennem det arbejde, vi laver i Boston. [Jeg] tror ikke, at vi er de pie-in-the-sky fyre så meget som alle mener, vi er.”

Fire måneder senere, den skisma udvidet efter udgivelsen af en video demonstrerer en anden Boston Dynamics robot, Atlas. I endnu flere e-mails ved et uheld offentliggøres for hele virksomheden, en public relations medarbejder bedt om at “afstanden” Alfabet fra den video, der konstaterer, at “Vi er også begyndt at se nogle negative tråde om, at det er skræmmende, klar til at tage mennesker,’ job … Vi ønsker ikke at besvare de fleste af de Qs det udløser.”