#video av dagen | SpotMini Robot företaget Boston Dynamics har lärt sig nya tricks

51

Att observera hur snabbt evolutionära robotar produktion företaget Boston Dynamics — en mycket spännande upplevelse. Under varje ny demonstration ingenjörer överraska oss med allt mer sofistikerade tricks som de lär sina mekaniska varelser. Denna gång erbjuder vi dig att titta på roboten SpotMini som inte bara lärt sig att öppna låsta dörrar, så fick en extra lem och kan nu arbeta tillsammans med andra robotar.

I November förra året, Boston Dynamics först visade världen sin nya robot SpotMini. Vi publicerade denna korta video på vår hemsida. Sedan, om denna hund-liknande varelse vi visste nästan ingenting. Tills idag. Uppdaterad version av roboten har förvärvat ytterligare manipulator med vilken han kan öppna dörrar, att ta och att lyfta föremål, att hjälpa sig själva att övervinna olika hinder på vägen och att göra många andra tidigare otillgängliga saker till honom.

Som ni kan se videon heter “Hey buddy, kan du hjälpa mig?”. I bilden visas på samma gång så många som två robotar, en av dessa är utrustad med en manipulator. Han öppnar dörren och håller den samtidigt som en andra robot passerar genom dörren. Manipulator för robot skapad av det Japanska företaget SoftBank, som är juni 2017 äger Boston Dynamics.

Du kan diskutera detta och många andra material på vår webbplats till den officiella Telegram-kanal Hi-News.ru.

#video av dagen | SpotMini Robot företaget Boston Dynamics har lärt sig nya tricks
Sergey Grå