Tyngdlöshet kan vara märks inte bara i rymden

38

“Fem, fyra, tre, två, ett…” Allmänt, piloter på Flygplan sällan räkna tid före start, gillar att lansera raketen. Men detta är ingen vanlig plan. På ett minimum, alla Ombord, bortsett från laget, jag har en examen och har godkänts i en fullständig läkarundersökning. Denna resa är inte för svag i hjärtat. Du ser, du behöver inte gå till rymden för att uppleva tyngdlöshet. Sue Nelson, BBC, berättade hur passagerare skicka i mikrogravitation — åtminstone för ett par sekunder.

“Rise. Trettio… Fyrtio…”

De instruktioner som kapten touch manöver är så komplext att det kräver närvaro av samtliga tre piloter i cockpit. Planet klättrar nästan vertikalt i en spetsig vinkel till 30 eller 40 grader.

I den mellersta delen av planet där alla Fönster är blockerade av mjuka väggar, alla antingen stå eller ligga eller sitta på golvet, eftersom platserna i denna Airbus A310 togs bort.

Flera forskare bär hattar, täckt med elektroder. Andra stack sina händer i rutan öppna, och de verkar till tre händer. En noggrann undersökning av metall-enheter storleken på en tvättmaskin med strömbrytare och skärmar. Jag ligger på golvet, omgiven av ett nätverk.

Allt är helt fast, eftersom trycket på kroppen blir starkare och starkare. Lyckligtvis, efter några sekunder, vi alla kommer att uppleva något fantastiskt.

“…Femtio. Input.”

Vid 50 grader magin börjar. Flygplanet är i en parabolisk båge. Ljudnivån plötsligt droppar och planet börjar att falla fritt. Vikten av kroppen, fästs på 1,8 G på väg upp, är plötsligt ersattes av en känsla av lätthet. Tyngdlöshet.

För 20 korta sekunder, jag känner en otrolig lätthet, och ännu någon bakom mig tryckte en plastpåse för att kräkas upp till munnen, jag simma. Och jag gillar det.

Alla ombord uppleva en miljö med mikrogravitation, stött av astronauterna Ombord på den Internationella rymdstationen. Detta plan av tyngdlöshet, som ägs av Novespace, som användes av den Europeiska rymdorganisationen att utföra vetenskapliga experiment i mikrogravitation och, i mindre utsträckning, för utbildning astronauter. Även i rymden finns alltid en viss mängd av gravitationella krafter eftersom de är mellan två objekt med massan. Så tekniskt, mikrogravitation är en mer korrekt term för den känsla av tyngdlöshet. Sant noll-gravitation eller tyngdlöshet låter cool och bekanta.

“Ombord finns det 12 experiment — förklarar samordnare parabolic flight ENS Neil Melville. — Det är för att validera den gyroskopiska ställdon”. Han påpekar att mesh område med den lilla torg satelliter Kubatli. “Världen kommer att följa bollen i zero gravity”.

Han går vidare till nästa grupp av forskare kring en metall låda. “Det här experimentet kommer att äga rum inne i förbränningskammaren och kommer visa spridning av flammor i mikrogravitation”.

Ett annat experiment har en värmepump enhet som kommer så småningom att flyga på ISS. “Och här kommer vi att kontrollera om de svaga principen om likvärdighet. Den vanliga Einsteins vetenskap.”

Personer med tre händer att experimentera med illusionen av gummi hand. Om penseldrag är realistiska, men falska hand vid din egen riktig hand, kommer hjärnan att felaktigt tro att en bluff hand är en del av din kropp. Experimentet utförs i mikrogravitation för att fastställa, göra de ändra uppfattning och tillhörande känslor.

“Hela parabolisk båge tar en minut och 20 sekunder av tyngdlöshet, säger Melville. “Men planet är en parabel 31. En var tre minuter, så försök ges drygt 10 minuter av mikrogravitation”.

Det är inte förvånande att passagerarna får medicin för illamående innan flygningen, men vissa har fortfarande ingen lycka, och de ge efter för den kräkningar uppmanar. Vissa anpassa sig till den nya sensationer för ett par bågar, andra är sjuka hela vägen tillbaka till Marken. Ombord toaletter.

“Så långt, att den största orsaken till sjukdom skall oro,” säger Melville. “Om du lugna ner dig, allt kommer bli bra.”

De flesta människor finner det obehagligt att övergången från 2G till det normala i slutet av flygning var den mest obehagliga delen av flygningen. I genomsnitt två sjuka för flygningen. Men de flesta forskare kan hantera ovanliga förhållanden i arbetet. Med rep hängande mjuka leksaker. Offentlig remmar för fötterna att hjälpa till att hålla kroppen upprätt och att du inte tillåter honom att segla upp. “När tyngdlöshet är avslutat, du skulle inte vilja falla på experiment och bryta henne.”

Sex av de tolv experiment är en del av ESA: s Flygande Avhandling. Student Timo Klein från den tyska sport University är ett experiment som studerar hjärnan i förhållande till blodflödet hastighet.

Klein hade en keps täckt med elektroder för att mäta aktiviteten i hjärnan, tillsammans med två andra ämnen för att visa en reaktion på ljud-signaler, för att använda tangentbordet och arbeta ut den matematiska ekvationer för 20-andra perioder av mikrogravitation. “Det är inte en komplicerad ekvation, men i termer av tidsbrist blir det svårt kognitiv uppgift”.

Den fysiska formen är viktigt för astronauter, men hjärnan är också viktigt, och den isolering och mikrogravitation för långa perioder är kända för att inte ha bäst effekt på kognitiv förmåga.

“Långvarig isolering kan minska kognitiv prestation, men det kunde också visas att i mikrogravitation förbättrar kognitiva utveckling”, säger Klein. “Vi är intresserade av mekanismerna bakom detta. I mikrogravitation till hjärnan rusar blodet, så vi antar att en anslutning här.”

I teorin är allt detta bör inte bara ge en djup förståelse av arbetet av astronauter i rymden, men också den potentiella program för utveckling av de bästa sätten att hjälpa patienter med Alzheimers sjukdom eller demens.

Under de senaste fem parabler som är avsedda för fri flygning, jag upprepade gånger simmade upp till taket. Maska bort eftersom det tyska samhället av Mars kommer att släppa en stor glänsande ballong. I alla fall ser det ut så här uppblåsbara utrymme struktur. Efter en parabolisk båge ingår i det skede noll gravitation, tätt Packade ballong hoppar från cylindern, och flera stora fläktar för att pumpa luft i det.

Detta experiment genomfördes för första gången och bör ge ovärderlig information för framtida uppdrag. “Ingen vet vad som kommer att hända i tyngdlöshet”, säger Tanya Lehmann från samhället. “Vi förväntar oss att det kommer gradvis att släppas från behållaren kommer att avslöjas, men istället går han ut, han stannar för en sekund och börjar sedan att utvecklas”.

Uppblåsbara strukturer kommer att testas för atmosfärisk raket ett år eller två. En dag kommer de att släppas från sonden, som kommer att genomföra vetenskapliga mätningar, som faller på ytan av Mars.

Tyngdlöshet kan vara märks inte bara i rymden
Ilya Hel