Apple HomePod anmeldelse: Siri svigter bedste klingende smart højttaler

80

Det er wifi-højttaler til at slå i form af lyd, men er låst i Apple-tjenester er frustrerende og sin stemme assistent mangler

Tue 13 Februar 2018 07.00 GMT

Sidst opdateret Tir 13 Februar 2018 09.26 GMT

Apple’s HomePod.

Fantastisk lyd, ikke så stor Siri … Apple ‘ s HomePod.
Foto: Samuel Gibbs for the Guardian

Efter megen forventning, og spekulationer om, at Apple er gået glip af båden og gav sejr til Amazon ‘ s champion Echo, HomePod smart højttaler er her endelig. Men er det rent faktisk noget godt? Og hvorfor netop det koster fire gange så meget som et Ekko?

Den HomePod er en stemme-kontrolleret højttaler, der lytter ud for sin wakeword “Hey, Siri” og derefter starter streaming, hvad du siger til Apple for at fortolke dine kommandoer, og spille, hvad det er, du ønsker. Det stof, der er omfattet cylinder står en iPhone-X-og-en-smule høj (172mm) med en diameter på en iPhone X (142mm), som vejer 2,5 kg (14.4 gange iPhone-X).

Det er en hel del større end Amazon ‘s Echo-eller Google’ s Hjem, og stadig større end Sonos, men det er også den mindst forudsat. Fås i sort eller hvid, det har en lille blank touch-følsomme skive på toppen med lys-up plus og minus knapper og en skjult centrum skærm, der blinker, farve, når Siri er, at man lytter til dig. Resten af den synlige overflade er pakket ind i mesh stof, med en skjult gummi fod på bunden.

Det ser ud hjemme på en bog hylde, toppen af en AV-enhed eller på køkken bordet, men heller ikke skille sig ud, indtil du begynder at spille musik.

Hey, Siri

homepod review

Facebook

Twitter

Pinterest

Siri er plet på toppen af HomePod viser, er det at lytte, men det er stadig et stykke vej bag Amazon ‘s Alexa og Google’ s Assistent. Foto: Samuel Gibbs for the Guardian

Den HomePod kan teknisk set være en smart højttaler, men det er virkelig alt om musik og mindre om nytten af en voice-assistent. Det er til dels fordi Apple ‘s Siri er et stykke vej bag Amazon’ s Alexa og Google ‘ s Assistent, både i form og funktion.

Siri er den eneste intelligente assistent, der tilbyder et udvalg af mandlige eller kvindelige stemmer, som er en dejlig forandring, men er en mærkelig blanding af godt forberedt sæt stykker af personlighed blandet med klodset tekst-til-tale smadrer en illusion af at være noget andet end en dum robot. Men du behøver ikke at tage mit ord for det – Siri er den samme på de HomePod, som det er på en iPhone.

På HomePod Siri kan indstille en timer, men ikke flere eller navngivet timere som Alexa og resten kan, det kan styre nogle af smart home-enheder, så længe de er hooked op til Apple ‘ s HomeKit system; det kan kun svare på nogle relativt begrænset spørgsmål og ikke de sædvanlige enhed konverteringer og beregninger. Du kan også sætte den op, så Siri kan sende sms-beskeder, oprette noter og påmindelser, der bruger iPhone og hensyn til den person, som konfigurerede det HomePod, når det er på samme wifi netværk. Men det betyder, at alle med adgang til højttaler kunne sende meddelelser, der udgiver sig for at være sin ejer – der er ingen multi-support på alle.

Siri er også beregnet til at blive i stand til at sende beskeder gennem WhatsApp og en håndfuld andre, men jeg kunne ikke få det til at virke – Siri blev ved med at sige “WhatsApp ikke kunne finde” min kontaktperson, på trods af mig i besiddelse af en sms-samtale med WhatsApp på min telefon bare fint. Endelig HomePod kan også fungere som en kæmpe speakerphone til opkald, der er foretaget af en iPhone, der fungerer overraskende godt, men taleren har lavet en meget høj summende støj i fem sekunder i slutningen af et opkald, og jeg kunne ikke finde ud af hvorfor.

Siri kan høre dig på HomePod samt Alexa på et Ekko, selv over musik og støj, såsom en emhætte går på fuld blast. Nogle gange hørt mig selv, da jeg troede det ikke, fordi skærmen er svært at se på afstand, at spørge Siri om at følge op med en “uh huh?”, når jeg forblev tavs. Jeg har ofte fundet, at Siri var for høj, men, blomstrende ud af HomePod, når du stille og roligt lytter til musik. Dens volumen er knyttet til musik, men på 20% vol eller derunder Siri var for højt, og der var ingen måde for at gøre det mere stille.

Christina Milian spiller i stedet for Arctic Monkeys

homepod review

Facebook

Twitter

Pinterest

Den HomePod ‘ s gummi fod er udstyret med et velkendt logo. Foto: Samuel Gibbs for the Guardian

Siri er naturligt sprog fortolkning halter stadig bagud i konkurrencen også, især Google ‘ s Assistent. Generelt Siri er lige omkring 70% af tiden, med nogle sjove uheld når du anmoder om musik, som spørger, for JEG ved Arctic Monkeys og kom AM til PM af Christina Milian eller, mere overraskende, at få Øjet af Tigeren, når de beder om “Fauna – Original Mix”.

Jeg spurgte til “Gletsjere ved Blå Himmel Sorte Død” og fik Glas af Incubus, mens det tog tre går til at få Siri til at spille Euforisk Tape II fra samme band, som tvinger mig til at lytte til uddrag af tilfældige sange i processen. Når det endelig lykkedes at spille Euforisk Tape II, der derefter nægtede at spille, enten Euforisk Bånd i, eller Euforisk Bånd III, altid misligholdende til den anden af koncernens tre albums.

Siri normalt kom der i den sidste ende, efter flere forsøg, men det var helt sikkert frustrerende. Du kan styre HomePod med Musik app på en iOS-enhed, som jeg tyede til for alle, men generiske anmodninger om genre, afspilningslister eller kunstnere, men forvirrende at der er to måder at sende musik til HomePod i samme app.

Den HomePod ikke understøtter Bluetooth-streaming og ikke har en analog line-in, men understøtter Apples AirPlay. Du kan sende lyd fra apps, herunder Spotify, der gennemfører AirPlay, men du mister enhver avanceret lyd-kontrol via Siri, som er begrænset til volumen, pause og springe. Din iPhone eller iPad skal forblive tændt og sluttet til det samme wifi-netværk også, da det er den kanal, gennem hvilken den lyd strømme.

homepod review

Facebook

Twitter

Pinterest

For at sende musik til HomePod fra Musik app på iPhone, du er nødt til at vælge AirPlay, skal du trykke på den nederste boble, skub derefter spiller nu i ruden ned, så du kan vælge den musik, du ønsker. Foto: Samuel Gibbs for the Guardian

Med Musik app, men du kan også instruere HomePod for at gå direkte til iTunes eller Apple Musik til at spille numre, som fungerer mere som Spotify Forbinde din telefon ikke behøver at være på hele tiden, for det at fortsætte med at spille. Problemet er den måde, du gør, der ikke er umiddelbart indlysende. Du er nødt til at være åbent og afspille dialog, tryk på AirPlay-knappen, og vent derefter, til HomePod til at dukke op som et separat boble under den nu spille bubble, som også indeholder den HomePod som et output, men via AirPlay.

Den største ulempe ved den HomePod er, hvordan låst ned, det er til Apples enheder og tjenester. Du er nødt til at have en iPhone, iPod touch eller iPad med iOS 11.2.5 at sætte det op. Det vil kun spille musik indbygget Musik fra Apple, iTunes køb eller iTunes Match, hvilket betyder, ingen radio, bortset Slår Én, og det kan kun styres fra en iOS-11.2.5 enhed. Du kan AirPlay lyd til det af et Apple-TV, Mac eller i iTunes på en Windows PC, eller fra apps på en iOS-enhed, herunder fra Spotify eller lignende, men det er ikke godt for alle med en Android enhed – et problem for en husstand, som ikke er ensartet i Apple.

Ekspansiv, smuk lyd

homepod review

Facebook

Twitter

Pinterest

Kombinationen af syv diskantenheder og en subwoofer gør det en virkelig fantastisk lytteoplevelse. Foto: Noah Berger/AFP/Getty Images

Mens Siri kan ikke være helt op til bunden i forhold til sine konkurrenter, og få ikke-Apple-Musik, at det er sværere, en ting Apple har naglet er HomePod ‘ s lyd. Den HomePod lyder virkelig fantastisk til alt fra hip-hop og EDM til rock og klassisk. Der er ikke nogen justering af musikken til din smag – det er Apple ‘ s måde eller den høje måde – men lyden er dyb uden at blive overbebyrdet med mudret bas, lys uden at blive skinger og med stor adskillelse, hvilket betyder, at du kan udvælge enkelte stemmer, instrumenter eller noter nemt. Intet går tabt, mens alt stadig rig, fuld af energi og atmosfære. Det selv lyder glimrende fulde sortiment i mængder, der er så lav som 5%, hvilket er noget de fleste konkurrenter ikke gør.

Apple siger sin kombination af syv diskant og en bas, som alle kontrolleres af sin A8 processor, hele tiden tilpasse sig til placeringen af højttaleren i rummet og musikken er det at spille. Resultatet er et overraskende stort og omsluttende lydbillede fra en mono højttaler, der sætter konkurrenterne til skamme. Det lyder bare så godt mod en mur, som den gør i midten af tabellen køkken. Men det er værd at bemærke, at fordi lyden er mindre direkte, det bærer yderligere i retninger, du måske ikke ønsker det, som kan genere naboerne.

Bemærkninger

  • Lydstyrkeknapperne på toppen ændre niveauet med 5%, men stemme anmodninger om mængdeændringer ændre niveau i 10% intervaller – du kan angive en bestemt procent, med decimaler, rundes op, så “lydstyrken 12.5%” blev til 13%
  • HomePod virker fint med iTunes Match, herunder musik, som du har uploadet, der ikke er i Apples Musik-bibliotek, hvilket betyder at du ikke behøver at Apples Musik-abonnement, hvis du ønsker at lytte til din egen musik bibliotek
  • Opsætningen er simpel – sted ulåst iOS-enhed med Bluetooth og wifi på nær HomePod, skal du vente, til det setup dialog boks til at poppe op, og efter et par haner, der er klar til at gå (selvom det mislykkedes på wifi opsætning første gang jeg prøvet)
  • Siri var temmelig højt ud af boksen, så sørg for at du ikke sætter den op om natten eller være klar med en finger på knappen lydstyrke ned
  • Apple ‘ s lovende en opdatering til AirPlay 2 og stereo parring af to HomePods sammen til senere i år via en software opdatering
  • Du kan slå altid-at lytte mikrofoner, men der er ingen synlig indikator for, at Siri er ikke længere lytter

Pris

Apple HomePod kommer i to farver, hvid eller space grey (sort) for kr 319.

Til sammenligning, den anden generation af Amazon Echo koster £90, Echo Plus koster £140, Google Startside koster £129 og Alexa er integreret i Sonos-Én koster kr 199.

Dommen

Som en simpel trådløs højttaler HomePod lyder virkelig geniale, banke sokker off det meste af konkurrencen, herunder systemer der koster mere. Men fordi den er låst til Apple-kun enheder og tjenester, det er måske ikke så nem at passe ind i din eksisterende opsætning, som konkurrenter såsom Sonos. Mangler ægte Spotify-support vil være en deal killer for mange, så vil den manglende evne til at spille radio stationer, og den manglende multi-support.

Som en smart højttaler, HomePod er svigtet af Siri, som simpelthen ikke op til de standarder, der er fastsat af rivaler, men grundlæggende er der. Mikrofoner arbejde, så Siri kan høre dig, og reaktionerne er hurtige, kun begrænset, hvilket betyder, at det kunne blive rettet. Om Apple er i stand til at fange op til kapacitet og kvalitet af Alexa og Google Assistent, er stadig uvist. Det er bestemt ikke har formået at på iPhone for de sidste par år.

Så som det er nu, HomePod er en Apple-elskers drøm højttaler, hvis du behandler det mere som en stemme-kontrolleret blaster wireless music end en Amazon Ekko eller Google Startside konkurrent, så vil du elske det.

Men hvis du vil have muligheden for at spille Spotify indbygget, til at styre mere end bare den begrænsede antal HomeKit enheder, eller til blot at levere avancerede stemmestyrede assistent erfaring, HomePod er der ikke endnu.

Fordele: fantastisk lyd, kan du høre meget godt, fuld produktion ved lav lydstyrke, valg af mandlige eller kvindelige stemme

Ulemper: Siri ikke op til bunden, ingen Bluetooth eller analog lyd i, ingen native Spotify eller radio, ingen Android eller Windows support

Andre anmeldelser

  • Amazon Echo anden generation anmeldelse: et mindre, billigere og bedre
  • Google Home review: smart højttaler, som svar på næsten ethvert spørgsmål
  • Sonos Play:5 revision: en af de bedste trådløse højtalere penge kan købe