Apple HomePod anmeldelse: Siri lar ned beste høres smart høyttaler

64

Det er wi-fi-høyttaler til å slå i form av lyd, men blir låst til Apple-tjenester er frustrerende og sin stemme assistent mangler

Tir 13 Februar 2018 07.00 GMT

Sist endret på Tir 13 Februar 2018 09.26 GMT

Apple’s HomePod.

Flott lyd, ikke er så stor Siri … Apples HomePod.
Foto: Samuel Gibbs i the Guardian

Etter mye forventning, og spekulasjoner om at Apple har gått glipp av båten og ga seier til Amazon ‘ s champion Echo, HomePod smart høyttaler er endelig her. Men er det egentlig noe godt? Og hvorfor akkurat koster det fire ganger så mye som et Ekko?

Den HomePod er en talestyrt høyttaler som registrerer seg for sin wakeword “Hei, Siri” og deretter starter streaming hva sier du til Apple for å tolke dine kommandoer og spille uansett hva det er du ønsker. Stoffet dekket sylinderen står en iPhone X-og-en-bit høy (172mm) med en diameter på en iPhone X (142mm), som veier 2,5 kg (14.4 ganger iPhone X).

Det er ganske mye større enn Amazon ‘s Echo eller Google’ s Hjem, og større fremdeles enn Sonos, men det er også den minst forutsatt. Tilgjengelig i svart eller hvitt, og har en liten glans touch-sensitive plate på toppen med lys-up pluss-og minus-knapper og en skjult sentrum display som blinker farge når Siri er det å lytte for deg. Resten av den synlige overflaten er pakket inn i mesh stoff, med en skjult gummi foten på bunnen.

Det ser ut hjemme på en bok hylle, på toppen av en AV enhet eller på kjøkkenbordet, men også for ikke å skille seg ut, før du begynner å spille musikk.

Hei, Siri

homepod review

Facebook

Twitter

Pinterest

Siri ‘ s spot på toppen av HomePod viser at det er å lytte, men det er fortsatt et stykke bak Amazon Alexa og Google Assistent. Foto: Samuel Gibbs i the Guardian

Den HomePod kan teknisk sett være en smart høyttaler, men egentlig handler det om musikk og mindre om nytten av en stemme assistent. Det er delvis fordi Apples Siri er på en måte bak Amazon Alexa og Google ‘ s Assistent, både i form og funksjon.

Siri er bare smart assistant som tilbyr et utvalg av mannlige eller kvinnelige stemmer, som er en fin forandring, men er en merkelig blanding av godt forberedt dødballer av personlighet blandede med klønete tekst-til-tale-knuser den illusjon av å være noe annet enn en dum robot. Men du trenger ikke ta mitt ord for det – Siri er den samme på HomePod som det er på en iPhone.

På HomePod Siri kan stille inn en timer, men ikke flere eller heter tidtakere som Alexa og resten kan; det kan styre noen smarte hjem enheter så lenge de er koblet opp til Apples HomeKit systemet; det kan svare på noen relativt begrenset spørsmål og gjøre den vanlige unit konverteringer og beregninger. Du kan også sette det opp slik at Siri kan sende tekst-meldinger, lage notater og påminnelser, bruke iPhone og kontoen til personen som setter opp HomePod når det er på samme wifi-nettverk. Men det betyr at alle med tilgang til en høyttaler kan sende meldinger som utgir seg for å være eieren – det er ingen multi-user-støtte i det hele tatt.

Siri er også ment å være i stand til å sende meldinger gjennom WhatsApp og en håndfull andre, men jeg kunne ikke få det til å fungere – Siri fortsatte å si “WhatsApp kunne ikke finne” min kontakt, til tross for meg å holde en tekst samtale med WhatsApp på telefonen min bare fint. Til slutt, HomePod kan også fungerer som en gigantisk høyttaler for samtaler laget av en iPhone som fungerer overraskende bra, men høyttaler laget et veldig høyt summende støy for fem sekunder på slutten av en samtale, og jeg kunne ikke finne ut hvorfor.

Siri kan høre deg på HomePod samt Alexa på et Ekko, selv over musikk og støy, for eksempel en kjøkkenvifte går full blast. Noen ganger er det hørte meg selv når jeg trodde det ikke, fordi skjermen på toppen er vanskelig å se fra avstand, spørre Siri til å følge opp med en “uh huh?” når jeg forble stille. Jeg har ofte funnet at Siri var for høy, skjønt, blomstrende ut av HomePod stille når du lytter til musikk. Dens volum er knyttet til at av musikk, men på 20% volum eller mindre Siri var for høy, og det var ingen måte å gjøre det roligere.

Å spille Christina Milian i stedet for Arctic Monkeys

homepod review

Facebook

Twitter

Pinterest

Den HomePod er gummi foten kommer med en kjent logo. Foto: Samuel Gibbs i the Guardian

Siri er naturlig språk tolkning fortsatt henger bak konkurransen også, spesielt Google Assistent. Generelt Siri er rett rundt 70% av tiden, med noen morsomme ulykker når du bestiller musikk, slik som ber om ER av Arctic Monkeys og komme AM til PM av Christina Milian eller, mer bafflingly, får Eye of the Tiger når du ber for “Fauna – Original Mix”.

Jeg spurte etter “Isbreer av Blå Himmel Black Death” og fikk et Glass med Incubus, mens det tok tre går å få Siri til å spille Euforisk Tape II av samme band, tvang meg til å lytte til utdrag av tilfeldige sanger i prosessen. Når det endelig klart for å spille Euforisk Tape II, deretter nektet å spille enten Euforisk Tape jeg eller Euforisk Tape III, alltid misligholde til den andre av konsernets tre album.

Siri normalt fikk det til slutt etter flere forsøk, men det var sikkert frustrerende. Du kan kontrollere HomePod med Musikk-appen på en iOS-enhet, som jeg har tydd til for alle, men generisk forespørsler om sjanger, spillelister eller kunstnere, men til forveksling det er to måter å sende musikk til HomePod i samme app.

Den HomePod ikke støtter Bluetooth-streaming og ikke har en analog linje, men har støtte for Apples AirPlay. Du kan sende lyd fra apper, inkludert Spotify, som implementerer AirPlay, men du mister noen avanserte lyd-kontroll gjennom Siri, begrenset til volum, pause og hoppe over. Din iPhone eller iPad må være slått på og koblet til samme wi-fi-nettverk også, så det er den kanal som lyd-strømmer.

homepod review

Facebook

Twitter

Pinterest

Slik sender du musikk til HomePod fra Musikk-appen på iPhone, må du velge AirPlay, pek på den nederste boble, og deretter skyve i spiller nå-ruten ned, slik at du kan velge den musikken du ønsker. Foto: Samuel Gibbs i the Guardian

Med Musikk-applikasjonen, men du kan også instruere HomePod for å gå direkte til iTunes eller Apples Musikk for å spille av spor, som fungerer mer som Spotify Koble – telefonen trenger ikke å være på hele tiden for at det skal fortsette å spille. Problemet er måten du gjør som ikke er umiddelbart åpenbare. Du må åpne spilles nå-dialog, trykk på AirPlay-knappen, og deretter vente til HomePod å dukke opp som en egen boble nedenfor og spille boble, som også viser HomePod som en utgang, men via AirPlay.

Den største ulempen av HomePod er hvordan låst ned det er til Apples enheter og tjenester. Du må ha en iPhone, iPod touch eller iPad med iOS 11.2.5 å sette det opp. Det vil bare spille musikk direkte fra Apple Musikk, iTunes kjøp eller iTunes Match, som betyr ingen radio annet enn Slår En, og det kan bare styres fra en iOS-11.2.5 enheten. Du kan AirPlay-lyd fra en Apple TV, Mac eller iTunes på en PC med Windows, eller fra applikasjoner på iOS-enheten, inkludert, fra Spotify eller lignende, men det er ikke bra for alle med en Android-enhet – et problem for enhver husholdning som ikke er homogeneously Apple.

En stor, vakker lyd

homepod review

Facebook

Twitter

Pinterest

Kombinasjonen av syv diskanthøyttalere og et basselement som gjør det til et genuint fantastisk lytteopplevelse. Foto: Noah Berger/AFP/Getty Images

Mens Siri kan ikke være helt oppdatert i forhold til sine konkurrenter, og få ikke-Apple-Musikk å det er vanskeligere, og en ting Apple har spikret er HomePod lyd. Den HomePod høres genuint fantastisk for alt fra hip-hop og EDM til rock og klassisk. Det er ingen justering musikk til din smak – det er Apples måte eller høy måte – men lyden er dypt uten å bli overbelastet med gjørmete bass, lys uten å være skingrende og med stor separasjon, som betyr at du kan plukke ut enkelte stemmer, instrumenter eller notater lett. Ingenting blir borte, mens alt forblir rike, full av energi og atmosfære. Det enda lyder briljant full rekkevidde på volumer så lavt som 5%, som er noe de fleste konkurrenter ikke klarer å gjøre.

Apple sier sin kombinasjon av syv diskant og en basshøyttaler, alle kontrollert av sin A8-prosessor, kontinuerlig tilpasse til plassering av høyttaler i rommet og musikk som det er å spille. Resultatet er en overraskende bred og omsluttende lydbilde fra en mono høyttaler som setter konkurransen til skamme. Det høres bare så god mot en vegg som det gjør i midten av kjøkkenbordet. Men det er verdt å merke seg at fordi lyden er mindre direkte, det bærer videre i retninger du kanskje ikke vil ha det til, som kan irritere naboene.

Observasjoner

  • Volum-knappene på toppen endre nivået av 5%, men stemmen forespørsler for volum endringer endre nivået i trinn på 10% – du kan angi en bestemt prosentandel, med desimaler avrundes opp, så “volumet 12.5%” ble 13%
  • HomePod fungerer helt fint med iTunes Match, inkludert musikk du har lastet opp som ikke er i Apples Musikk-biblioteket, som betyr at du ikke trenger en Apple-Musikk-abonnement hvis alt du ønsker å lytte til din egen musikk bibliotek
  • Oppsettet er enkelt – sted ulåst iOS-enhet med Bluetooth og wi-fi på nær HomePod, vent til setup dialog boksen for å dukke opp og etter et par tastetrykk, så er det klart til å gå (selv om det sviktet på wi-fi-oppsett første gang jeg prøvde)
  • Siri var ganske høyt ut av boksen, så sørg for at du ikke sette den opp om natten eller være klar med en finger på volum ned-knappen
  • Apple har lovet en oppdatering for AirPlay 2 og stereo sammenkobling av to HomePods sammen for senere i år gjennom en programvareoppdatering
  • Du kan dempe den alltid lytte mikrofoner, men det er ingen synlig indikator på at Siri er ikke lenger lytte

Pris

Apple HomePod kommer i to farger, hvit eller plass grå (svart) for kr 319.

For sammenligning, den andre-generasjon Amazon Echo koster kr 90, Echo Plus koster £140, Google Hjem koster kr 129 og Alexa-integrert Sonos En koster kr 199.

Dommen

Som en enkel trådløs høyttaler HomePod høres virkelig strålende, banke sokkene av de fleste av konkurrentene, inkludert systemer koster mer. Men fordi den er låst ned til Apple-bare enheter og tjenester er det kanskje ikke så lett å passe inn i din eksisterende oppsett som konkurrenter, for eksempel Sonos. Mangler sant Spotify-støtte vil være en avtale killer for mange, som vil manglende evne til å spille radiostasjoner og mangel på multi-user-støtte.

Som en smart høyttaler, HomePod er sviktet av Siri, som rett og slett ikke opp til de standarder som er fastsatt av rivaler, men det grunnleggende er det. Mikrofonene arbeid, så Siri kan høre deg, og responsen er rask, bare begrenset, noe som betyr at det kan bli løst. Om Apple er i stand til å fange opp til kapasitet og kvalitet på Alexa og Google Assistent, gjenstår å se. Det absolutt ikke har klart å på iPhone for de siste par årene.

Slik som det er nå, HomePod er en Apple-tilhengere er drømmen speaker, hvis du behandler den mer som en talestyrt trådløs musikk blaster enn en Amazon Ekko eller Google Hjem konkurrent da vil du elske det.

Men hvis du ønsker muligheten til å spille av Spotify problemfritt, til å kontrollere mer enn bare begrenset antall HomeKit enheter, eller å bare levere avansert stemme assistent erfaring, HomePod er ikke der ennå.

Fordeler: fantastisk lyd, kan høre deg veldig godt, full produksjon ved lave volumer, valg av mannlig eller kvinnelig stemme

Ulemper: Siri ikke opp til bunnen av, ingen Bluetooth eller analog lyd inn, ingen innebygd Spotify eller radio, ingen Android-eller Windows-støtte

Andre anmeldelser

  • Amazon Echo andre generasjon anmeldelse: mindre, billigere og bedre
  • Google Hjem anmeldelse: smart høyttaler som svar på nesten alle spørsmål
  • Sonos Play:5 anmeldelse: ett av de beste trådløse høyttalere kan kjøpe for penger